Jeg er ikke afhængig!! - Jeg har bare IKKE lyst til at lade være!

Bruger du sætninger, som “jeg skal lige være færdig med den her omgang, så jeg klar”? Eller når venner og familien ringer og spørger, hvad du laver, er dit svar så ofte - eller nærmere altid - “jeg sidder lige og strikker/hækler” eller “jeg stresser af med pinde/nålen”? Synes du tit, at din uge ofte hedder "mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag --- mandag"? For helt ærligt, du skulle jo bare lige sidde ti minutter fredag eftermiddag, gøre rent lørdag og var der ikke noget med en aftale søndag? Men på magisk vis kom garn-feen lige forbi med de nye opskrifter og dertilhørende garn. Eller din “favorit Garn-Pusher” havde dit yndlings-garn på tilbud.


Sluger dit håndarbejde tiden?

Er det sket, at du en aften har tænkt,  “Jeg kan da lige gøre den her del af mønstret færdig”, og inden du ser dig om, så er solen på vej frem og familien begyndt at vågne? Kan du de 10 garnbud lige så godt, som du kan navnene på dine børn eller børnebørn. Og er kold kaffe/the blevet det nye “in” at drikke. Ja, så er du nok, ligesom jeg, ved at blive “garn´oholiker”.

Jeg læste om én, hvis mand havde bedt hende om at stoppe med at kalde deres hus for garnkassen (tror, det er en gammel joke, but still going strong ), en anden havde fået af vide, at nu havde børnehaven altså ikke plads til flere bamser. Én prøvede at overtale sit barnebarn til at måtte strikke hendes nye skoletaske... Jo, der er virkelig mange sjove små eksempler.

Jeg har været inde i de forskellige grupper, der hører til Hobbii og brugt flere timer på at finde jeres sjove kommentarer og ud fra dem, har jeg fået lavet denne lille liste.

10 bud på, at du er garn´oholiker.

  1. Du har ikke for meget garn, men for få projekter.

  2. Dine øjne slår lyn, når andre ikke kan kende forskel på strik og hækling.

  3. Mangel på garn forårsager stress relaterede symptomer.

  4. Når "10 minutter" ofte ender med at være resten af dagen.

  5. Når du kigger på tøjet i en film og ikke kan huske filmen bagefter, men kan fortælle, at hovedpersonens trøje var lavet i perlestrik og der desuden var en fejl i den.

  6. Når "UFO'er"intet har himmelrummet at gøre.

  7. "Fed" intet har med mad, eller kropsbygning at gøre.

  8. Når "nøgler" ikke kan åbne eller låse en dør.

  9. Når din læge kigger på dig og siger, "nu er det 4 gang, du er her med seneskedehindebetændelse på et år…"

  10. Når din søgehistorik med det samme starter med “opskrift på …. “ uden du har begyndt at skrive noget endnu”, og de første 30 billeder på din telefon indeholder garn og hobby artikler/projekter.

Så, hva´ gør vi nu, lille du???

Men skal vi da så ikke finde nogle projekter, der kan afhjælpe både punkt 1 og 3… Jooo, det skal vi da...


Vi tager lige det store projekt først, for den her kurv er perfekt til at være rest-garn-kurven. Jeg lavede den for en uge eller to siden til alle mine garnrester. Måske skal jeg have bestilt Bungee Mini garn til en mere til at lægge alle de søde små projekter ned i, når de er færdige? Og så kan jeg jo passende dykke ned i resterne, mens jeg venter på det garn, jeg lige har bestilt ;-)


Men de der garnrester ligger der jo stadig...

Da jeg var inde og kigge på Hobbii Design, faldt jeg pladask for den søde sanse sommerfugl. Jeg havde egentlig en plan om, at den skulle hænge i mit stuevindue, men det mente min lille niece så ikke - godt, der altid kommer flere små rester ;-) Men se nu de her små søde sansefisk - de måtte da også lige laves - og så kunne jeg jo passende lave et par stykker af de små trøstefisk, der matcher sansefisken. Denne lille påskehare er også blevet afprøvet og den skal helt sikkert have nogle venner, næste gang jeg har fyldt restgarn-kassen.Når først hænderne kommer i sving, ender det ofte for mig med at være i selvsving. Hånden på hjertet... Hvis ikke der engang i mellem var en hund, der skulle luftes og en dejlig dreng, der vil have lidt mad, ja, så er jeg ikke sikker på, jeg i perioder ville vide, hvilken dato eller måned, det ville være.


Når nu ens lille nøglering er små hæklenåle, er der så ikke altid plads til et nøgle eller to i en rigtig dametaske som denne

Et lille eksempel på dette er: mit personlige nytårsfortsæt… ja, det holdt så i 6 dage, til jeg kom på arbejde. Min idé var nemlig at lade være med at købe mere garn - bare til jeg havde fået brugt en del af det, jeg havde derhjemme - men så kom der lige en skør ide flyvende som en ufo ind fra venstre side og - bang - så lå der garn i indkøbskurven… Jeg forsøgte at holde mig til punkt 1 længere oppe, men jeg måtte erkende, at ja, jeg elsker garn og ja, jeg har garn på hjernen - ”AND I LOVE IT!”

Og lige til slut: Jeg ér ikke afhængig, jeg har bare ikke lyst til at lade være. 


Kærlig hilsen

Achena - Hobbii.dk