Du har med garanti hørt om de hjemmehæklede- eller strikkede karklude, som mange efterhånden har taget til sig. Jeg er også selv stor fan af de hjemmelavede karklude, da de ikke kun er enormt flotte, men faktisk også har et godt formål. Og uanset om du er nybegynder eller rutineret inden for hækling eller strikning, så er dette et nemt og overskueligt projekt.

Herunder giver jeg dig 5 gode grunde til, hvorfor du skal lave dine egne karklude.
1. Skån miljøet

Den første grund, er at de karklude, du selv hækler eller strikker er miljøvenlige og indeholder ikke mikroplastik, som de velkendte farverige karklude, du kan købe i supermarkedet, gør. For selvom vi her i den vestlige verden forsøger at mindske plastikforurening ved at genbruge og forbrænde plastikaffald, så sniger der sig alligevel mikroplastik ind i vores hjem gennem sådan noget som karklude.

Det kan godt være en smule vanskeligt at forstå, hvordan sådan en lille karklud kan forurene de store verdenshave. Men det foregår faktisk på den måde, at når man vasker de plastikholdige karklude i vaskemaskinen, så udskilles små plastikpartikler, som bliver skyllet ud med det beskidte vand og derefter ender på et rensningsanlæg, hvor en stor del af plastikpartiklerne heldigvis bliver sorteret fra, men det kan dog ikke undgåes, at nogle af disse plastikfibre slipper igennem filtreringssystemet dermed ender ude i verdenshavene. Der er selvfølgelig enormt mange kilder til plastikforurening i verdenshavene, og karklude udgør kun en meget lille del af det, men alle skal jo starte et sted, så hvorfor ikke starte med at hækle eller strikke dine egne? Det behøver heller ikke være dyrt, men faktisk kan du blot bruge gamle garnrester, gamle duge, gardiner eller hvad du ellers lige kan finde, og på denne måde genanvendes gamle materialer og bæredygtigheden vil være helt i top.     

2. Den perfekte værtindegave  

Derudover så synes jeg også, at det er en fantastisk værtindegave, som virkelig kan gøres personlig. Du kan jo lave din hjemmelavede karklud i alverdens farver og mønstre, hvor kun fantasien sætter grænser, og på denne måde give den et smukt og personligt touch. Jeg er selv helt vild med karklude i rib mønster af Cotton Junior 8/4 garnet  eller vores eget Rainbow, som både er nemt at lave, men også ser rigtig fint ud. Jeg er dog sikker på, at uanset hvilket mønster du beslutter dig for at lave, så bliver modtageren af gaven rigtig glad, da det virkelig er noget helt særligt at få gaver, som er hjemmelavede.

3. Hygge og indre ro 

Når jeg hækler, så slapper jeg altid helt af. Jeg synes simpelthen, det er så afslappende at sidde med sit hækletøj og en varm kop te og bare lade alle bekymringer glide hen. I en travl hverdag fyldt med arbejde, praktiske gøremål, træning, madlavning og hvad der ellers hører sig til i hverdagen, så er det skønt at kunne krybe ned i en verden, hvor man for en lille tid, kan tillade sig at glemme disse ting. Hvis du for eksempel ligesom jeg, har et godt stykke på arbejde, hvor det meste af transporttiden foregår i et tog, så er hækle- eller strikketøjet også en fantastisk måde at slå hjernen lidt fra på inden hverdagen banker på døren. Jeg nyder i hvert fald at bruge togturen på hækling fremfor at være på de sociale medier, som jo ofte er en enorm stor tidsrøver for mange af os.
4. Hjemmelavede karklude er for alle

De hjemmelavede karklude er et projekt, som alle kan være med på uanset om man er nybegynder eller rutineret inden for håndarbejde. Man kan jo selv bestemme, hvor avanceret mønstret skal være eller om man vil have flere farver på sin klud eller blot en enkelt farve. Men det er klart, at jo flere farver man vælger jo sværere vil det være, men jeg tør godt at sige, at alle kan være med når det kommer til de hjemmelavede klude. Derudover så er de kludene heller ikke et uoverskueligt projekt, som tager flere uger at lave, da de ikke skal være specielt store og derfor er forholdsvis hurtige at lave. Jeg selv er typen der godt kan køre død i et projekt, hvis det tager alt for lang tid - så disse klude er bare helt perfekte til mig, da jeg højest bruger en uges tid på dem. Hvis du mangler inspiration, så kan jeg anbefale bøgerne nedenfor, som giver dig fantastiske opskrifter både inden for hækling eller strikning, som er nemme at følge, men svære at lægge fra sig :-)


5. Nemt og billigt garn

Garnet som du kan bruge til at lave de hæklede eller strikkede klude af, er som regel 100 % bomuld og økologisk. Her hos Hobbii findes der eksempelvis Cotton Junior 8/4 garnet og Rainbow, som er 100 % bomuld og rigtig godt til at lave karklude ud af. Der findes et utal af forskellige slags farver, så der er stort set frit valg på alle hylder og det er kun din fantasi der sætter grænser. Udover at garnet er nemt at arbejde med og kommer i mange skønne farver, så er det også utrolig billigt.

Du kan også vælge at bruge økologisk garn, som også forhandles hos Hobbii i flere forskellige farver og kvaliteter.  

Gratis opskrift hos Hobbii 

Netop nu ligger der gratis opskrifter på hjemmelavede karklude hos Hobbii, som du kan finde lige her. Her finder du flere forskellige mønstre som Single Rib Karklude, Rib Karklude og Candy Karklude eller crossed stitch karklude- alle er supernemme at gå til og tager ikke mange timer. 

God fornøjelse 💜

Kærlig hilsen, 

Karoline Hobbii


SPAR 55%

Økologisk 8/4 bomuld - Mayflower

100% økologisk bomuld

10 kr  22 kr
SPAR 17%

Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

100% Bomuld

10 kr  12 kr