Påskehare, påskekylling og påskeæg. I Danmark er der mange traditioner forbundet med påsken, og især den gule farve går igen i denne højtid. Men hvorfor er det egentlig sådan?

I det gamle danske bondesamfund betød forårets komme, at hønsene atter begyndte at lægge æg efter en mørk og kold vinter. Ægget, som også symboliserer liv, blev naturligt en del af påskens fejringer, og de første udklækkede gule kyllinger kom til påske. Ligeledes forbinder mange foråret og påsken med gule blomster, fx erantis og påskeliljer.

For mange er påsken også indbegrebet af hygge med familien. Og hvad kan være med til at sprede mere hygge end en hjemmehæklet påskekylling eller en gul hjemmehæklet brødkurv på frokostbordet? Måske er en hjemmehæklet påskehare endda et hyggeprojekt, du kan kaste dig ud i sammen med børnene eller børnebørnene?

Til opskrifterne i dette blogindlæg, skal du bruge hæklenål nr. 2,5, nr. 4 og nr. 5. Se vores udvalg af hæklenåle her.

I dette blogindlæg guider vi dig igennem vores skønne hækleopskrifter med påsketema. Kan du gætte hvilken farve garn, du skal bruge?

Påskekyllinger

Skal du bruge en lille fin værtindegave eller skal du bare pynte flot op til påske, så er denne nye opskrift på påskekyllinger oplagt. De er helt nyudklækkede og derfor er skallen stadig på den ene. Opskriften findes i en stor udgave, som bliver ca. 13 cm. høj og en lille udgave, som bliver ca. 10 cm. høj.


Påskeharer

Ingen påske uden en fin påskehare, som med garanti vil sprede påskestemning. Måske skal børnene eller børnebørnene have en lille ekstra ting sammen med deres påskeæg? Denne opskrift findes også i en stor udgave, som bliver ca. 17 cm. høj og en lille udgave, som bliver ca. 14 cm. høj.


Påskekurve

Kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan bruge de mange forskellige hæklede kurve og dekorationsbakker til. Du kan i hvert fald nemt imponere familien med en hjemmehæklet brødkurv på frokostbordet eller en potteskjuler i værtindegave. Læs med her for mere inspiration til dit næste projekt med kurve.

Vores skønne designere spytter opskrifter på hæklede påskekurve ud i ét væk. I dette blogindlæg finder du et udvalg. Find flere opskrifter her.

Hvis I har tradition for, at ungerne skal på æggejagt i haven, er denne kurv i bomuldsgarn yderst velegnet til formålet. Den kan naturligvis tilpasses i størrelsen, så den fx også kan bruges som potteskjuler. Denne udgave er med læderhank, men findes også i en udgave uden.


Prøv også kræfter med en flot hæklet brødkurv i Ribbon båndgarn. Når der ikke skal brød på bordet, er den også oplagt som frugtkurv eller endda til opbevaring af dit igangværende hækleprojekt.


Mangler du garn til opskrifterne? Find Rainbow Cotton her og Ribbon her.

Sidst, men ikke mindst, er en superfed dekorationsbakke, som uden tvivl også kan sprede en ekstra portion påskestemning i hjemmet. Den er hæklet omkring Go Handmade’s PU læderbunde med Ribbon, som gør bakkerne ekstra faste og stabile.


Rigtig god fornøjelse med påskehæklerierne. Husk, at du kan vise os og alle andre dine fine resultater ved at klikke dig ind på de enkelte opskrifter og vælge fanen “Billedgalleri”.

Kærlig hilsen

Sascha, Hobbii

Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

100% Bomuld

12 kr

Ribbon - Hobbii

100% Bomuld

79 kr