Der er ikke nogen tvivl om, at det er blevet utrolig populært at hækle- og/eller strikke. Man kan bare slå op på de sociale medier - her kan man nemlig hurtigt finde utallige hækle- og strikke Instagram-profiler, som bugner af smukke og fantasifulde kreationer. 

Jeg selv hækler af den simple grund, at jeg slapper enormt meget af når jeg sidder med mit garn og min nål i hånden. I en hektisk hverdag med job, indkøb, madlavning og hvad der ellers hører sig til, så kan det indimellem være rart at gribe nålen og få koblet lidt af. 

Men udover, at hækling og strik er en rigtig god måde at få tankerne lidt på afstand på, så er der faktisk også lavet en del studier, som viser at det kreative håndarbejde har flere sundhedsmæssige fordele. Jeg har lavet en liste på 4 punkter herunder, som kommer ind på nogle af de mange fordele man kan opleve ved at hækle eller strikke. 
1. Holder hjernen sund og i form

Ligesom resten af din krop, er det også vigtigt at holde din hjerne sund og i god form. Både strikning og hækling stimulerer hjernen så den holdes i gang, som ligeledes er med til at holde hjernen sund og rask. Som du nok tit har hørt - jo mere du bruger hjernen - jo sundere er den og jo længere tid kan du have glæde af den. Og det er jo så sandt som det er sagt.

2. Hjælper mod stress og angst

Når man strikker og hækler laver man som bekendt mange gentagelser, som til sidst gerne skulle ende ud i et flot mønster. Det er faktisk disse gentagelser og rytmiske bevægelser, som netop kan have en positiv effekt på både stress og angst. Den positive effekt kommer af, at når du sætter dig ned med dine strikkepinde eller hæklenåle, så sænkes din hjerterytme og du vil derfor hurtigt føle dig afslappet. På denne måde kan du være heldig at tage det i opløbet, hvis du pludselig føler dig stresset eller kan mærke at angsten kommer snigende. 

3. Kan forebygge kroniske smerter

En anden ting, som hækling og strikning er godt for, er at det kan være med til at forebygge kroniske smerter såsom leddegigt. For ligesom, at man skal huske at holde kroppen og hjernen i gang, så skal man også huske at bevæge sine led.Når man bevæger sine led ved eksempelvis at strikke eller hækle, så gør man dem nemlig stærkere og sundere. Hvis du desværre allerede lider af kroniske smerter, så kan de gentagende bevægelsesmønstre faktisk  også være med til at flytte fokus fra smerten og i stedet hen på dit håndarbejde eller du kan sætte hænderne i varmt vand og bruge lidt større nåle/ pinde end normalt. 

4. Bliv glad af at strikke og hækle

Denne her kan jeg skrive under på. Jeg bliver nemlig altid så glad af at hækle og det er skønt at se, at ens projekter kommer tættere og tættere på mål. Det er faktisk også blevet bevist, at det at hækle og strikke gør os i godt humør og faktisk også giver os mere livskvalitet. 


Har dette indlæg inspireret dig til at begynde at hækle eller strikke? Hvis ja, så kan du finde forskellige opskrifter inde hos Hobbii Design på mange fine projekter, som er nemme at komme igang. 


Jeg håber, I får glæde af indlægget.


Kilde:
http://www.lifehack.org/314247/6-unexpected-benefits-knitting?ref=in_content_bottom 

http://crafty.house/six-health-benefits-of-knitting-and-crochet-that-will-surprise-you/ 

http://blog.loveknitting.com/health-benefits-of-knitting/  


SPAR 31%

Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

100% Bomuld

11 kr  16 kr
Gratis

Rainbow Babytæppe - Hobbii

Danmarks mest farverige babytæppe hæklet i vores eget Rainbow bomuldsgarn!

Se opskriften her

Gratis

Cross Stitch Karklud - Hobbii

Skøn karklud hæklet i Rainbow.

Se opskriften her