Januar er tit grå, trist og kedelig. Måske der ligger et par kedelige snedriver langs vejkanten, som er lige så grå og kedelige som resten af landskabet og der er endnu noget tid, før lyset og varmen for alvor får fat igen.
Et kig rundt i stuen virkede mere farveløst og kedeligt end ellers.
Det gav virkelig grundlag for ny kreativ inspiration til nye farvestrålende artikler til hjemmet. Sikke mange ideer der pludselig kom. Fat i papir og blyant og så ellers lave en lang liste over ideer. Og der kom virkelig mange ideer - store som små.   

Farver - godt for humøret

Om vinteren er det gråt og mørkt, og vi tænker måske mindre over det, men vi savner forårets lyse farver, sommerens varme sol og nogen måske endda efterårets vilde farvespil. Men hvorfor? Forskningen er lidt delt i to lejre på dette område, men fælles for mange af deres konklusioner er, at jo, vores sind bliver påvirket af farver, men ofte er det kulturelt bestemt og en tillæring, vi selv gør.
Derfor er et farvevalg noget, der berører vores følelser. Den farve, der kan gøre dig glad, kan måske vække andre følelser hos din nabo. Nogen er bevidste om, hvad farverne betyder for dem, mens andre handler mere ubevidst…
Jeg ved, dette kommende eksempel ikke helt har med garn at gøre, men jeg synes, det illustrerer min pointe med det bevidste kontra ubevidste.
Vi ser ofte i tegnefilm og illustrationer, hvordan en tyr reagerer med ophidselse på farven rød. Men tyren har ikke den direkte tanke, “jeg hader den farve, den gør mig sur!”. Det er et instinkt, den reagerer på - noget der ligger i dens gener. Og hvor det er os mennesker, der ved, at denne farve får tyren til at reagere, som den gør.Det jeg mener er, at vores farvevalg er baseret på egne og andres holdninger og valg, og om hvorvidt vi er enige eller uenige. Altså, et kulturelt baseret valg eller fravalg af de enkelte farver. Og hvem siger egentlig, at du og jeg opfatter den samme farve ens? Ja, det er så her forskerne bliver rørende uenige -  så, den lader vi ligge for denne gang - for efter jeg nu har brugt en del timer på at læse, hvad de kloge hoveder mener, kom jeg frem til den konklusion: “Brug de farver, der gør dig glad og du kan lide at have omkring dig, for det har faktisk en betydning for os som mennesker”.
For at komme i gang tog jeg et lille hurtigt projekt til vinduet, da mine blomster på en eller anden måde starter i smukke farver og meget hurtigt bliver lige så kedelige som januar. Jeg lavede disse dekorationskugler og fik brugt en del af alle mine rester af garn fra utallige projekter. Her løb jeg ind i en lidt klassisk krise, med både ud- og indtagninger - hvordan var det nu lige det var?
Jeg gik ind i tidligere blogindlæg og kiggede på, hvad der skulle gemme sig der… og her fandt jeg disse to Vejen til de perfekte udtagninger og Få succes med indtagninger  og og med disse to guides liggende fremme, syntes jeg, det blev meget nemmere. 

Som fyld bruger jeg, for det meste, til de små og mellemstore projekter polyesterfyld . Det ikke så dyrt og kan nemt vaskes ved 40 grader, hvilket langt det meste garn også kan tåle. 
Det næste, jeg valgte at lave, var et par puder med mønster til min sofa. Det blev i grønne farver, de minder mig nemlig om forårsgræs.
Nu skal der jo ofte fyld i sådan en pude, men jeg kunne hurtigt se, at det fyldevat, jeg normalt bruger til mine små og mellemstore projekter, ikke helt rakte. Jeg fandt derfor en lækker monteringspude og i stedet for at lukke puden af med en hæklet lukning, satte jeg knapper i, så jeg kan tage betrækket af og vaske det for sig eller simpelt hen skifte farve på mine puder. Monteringspuden kan endvidere tåle vask på op til 60 grader. En mere perfekt løsning fandt jeg ikke. 

Til Denne pude fra Järbo  valgte jeg limegrøn og hvide farver i det super lækre Raggi garn, som fås i 33 forskellige farver. Jeg brugte disse magnet tryklåse, da de er nemme at sætte i og meget diskrete. 


Opbevaring i strikkede kurve

Nu er jeg mest til at hækle, men engang imellem trænger selv jeg til at lave noget andet. Der kom jeg forbi denne opskrift på disse strikkede kurve de passede super lækkert ind på min søns værelse og var helt ideelle til hans mange små biler, som han samler på. Og de kunne stå henne på legetøjsreolen og både være praktiske og give værelset et lille pift. Jeg har lavet, så jeg har flere stående rundt om i hjemmet, badeværelset, til make-up og andre småting og en i entreen til nøgler og andet som hurtigt kan give “lidt rod” på kommoden.
Jeg synes, disse kurve er nemme og hurtige at få lavet og giver et lækkert og lunt udtryk i hjemmet.


Kurvene er lavet Ribbon, som findes i 30 forskellige farver og gør, at dine kurve er faste i kanterne, at de nemt kan vaskes og stadig stå og se pæne ud i dit hjem.
Ribbon-garnet er med til at give dine kurve et lidt mere råt, men samtidig også et tidsløst look og med de mange forskellige farver har du et hav af muligheder for at sammensætte lige de farver, du har lyst til og få det helt unikke udtryk du ønsker dig i dit hjem.
Afsluttende vil jeg sige, at Ribbon, som er 100% bomuld, giver mange muligheder til hjemmet, og af de små rester, der kan være tilbage efter kurvene, kan jeg anbefale at lave grydelapper, bordskånere, coasters, sleeves til ipads eller mobilen.
Jeg håber, dette gav dig lidt farve-inspiration til dit hjem.


Kærlig hilsen

Achena - Hobbii.dk 

SPAR 14%

Tencel Bamboo Fine - Go Handmade

40% Tencel, 60% Bambus

36 kr  42 kr

Rainbow Cotton 8/8 - Hobbii

100% Bomuld

14 kr