Rainbow Organic 8/4 - Hobbii

100% Økologisk Bomuld

20 kr
Det har altid været utrolig populært at hækle eller strikke til velgørende formål, men den seneste tid er det virkelig ekspanderet og det vrimler frem med forskellige hækle- og strikkegrupper, som knokler derudaf for at støtte de mange gode formål.

Vi, hos Hobbii, er også helt vilde med at støtte hjertevarme formål, og nu kan vi stolt fortælle, at vi er blevet hovedsponsor for Trøstemus. Som hovedsponsor for Trøstemus, vil du indimellem kunne finde giveaways fra os i Trøstemus' Facebookgruppe, hvor du har mulighed for at vinde lækre garner, som passer perfekt til de små mus. Derudover vil vi også donere nye som gamle garner til mussemor Maj eller Gull-Britt, som vil sørge for at dele ud af garnet til alle jer flittige frivillige i nærheden.  

Hvem er Trøstemus?

Trøstemus er en gruppe mennesker, som helt frivilligt syer, strikker eller hækler mus til flere forskellige børneafdelinger på mange af landets hospitaler. Derudover leverer de også mus til anæstesiafdelinger, psykiatriske afdelinger, Epilepsihospitalet Filadelfia og mange andre specialafdelinger. Disse mennesker gør en utrolig forskel for de mange børn rundt om i landet, som af den ene eller anden årsag har brug for at få en lille, blød og farverig mus i hånden til at gøre tilværelsen lidt bedre. Det kan være, man skal have taget en blodprøve, røntgenfotograferes, skal opereres eller noget lignende, hvor det hele godt kan virke lidt skræmmende. De søde små mus kommer i alle regnbuens farver og jeg tør godt love, at man bliver i et vældig godt humør af hver og én af dem.


Billede fra Facebookgruppen "Trøstemus til alle børneafdelinger i Danmark"

Hvorfor Trøstemus?

Vi har valgt at takke ja til at blive hovedsponsor for Trøstemus, fordi det er et helt fantastisk initiativ. Det er udelukkende frivillige, som står bag og som sørger for, at de mange mus bliver lavet til børn rundt omkring i landet. Det er en af de hurtigst voksende frivillige grupper i Danmark og tilstrømningen bliver kun større. Siden Trøstemus blev startet op af Maj Richter Petersen i januar 2017, er der i øjeblikket blevet doneret over 37.000 mus landet over. Dette tal er kun voksende i og med, at flere og flere personer melder sig ind i den frivillige gruppe. Der er stadig mange afdelinger på flere af landets hospitaler eller specialafdelinger, som er på venteliste, så hvis du sidder med en drøm i maven om at kunne hjælpe til, så skal du endelig ikke holde dig tilbage. Uanset om du hækler, strikker eller syr, så er alle musse-leverandører hjertens velkomne i Trøstemus Gruppen.

… Men hvordan startede det hele?

Som ethvert andet eventyr, startede det engang for længe siden. Det er nemlig tilbage i januar 2017, at Maj Richter Petersen besluttede sig for at starte Facebookgruppen “Trøstemus til børneafdelingen på Herlev Sygehus”. Dette gjorde hun netop af den grund, at Herlev Sygehus havde skrevet ud på Facebook og efterspurgt, om nogle mon havde lyst til at lave trøstemus til dem. Der gik ikke mange dage, før denne gruppe måtte ændre nævnet til det, den hedder den dag i dag “Trøstemus til alle børneafdelinger i hele Danmark”, da hun simpelthen blev mødt af en opbakning større end hvad man nogensinde kunne drømme om. Det var også her hun fandt ud af, at hun nok måtte have en hjælpende hånd til, så derfor blev Gull-Britt Sandell også administrator og ligeledes en kæmpe hjælp i al arbejdet, som hun selvfølgelig stadig er i dag. Gull-Britt Sandell står bag Facebookgruppen "Hæklebørsen", som er et fællesskab, hvor man kan dele kreative kreationer, inspiration og meget andet. I skrivende stund består Trøstemus gruppen af mere end 9000 medlemmer, som gør et helt fantastisk stykke arbejde for at kunne hjælpe børn rundt om i landet.


Billede fra Facebookgruppen "Trøstemus til alle børneafdelinger i Danmark"

De mange fantastiske ambassadører

Derudover er der også 20 ambassadører, som er placeret rundt omkring i landet, som indsamler de mange forskellige mus, som bliver lavet. På denne måde er det nemt og overskueligt at aflevere sine mus til nærmeste ambassadør. Udover at ambassadørerne tager imod de mange mus, så sørger de også for at kontrollere, at de lever op til Trøstemus kravene, hvorefter de vasker, tørrer, pakker og til sidst afleverer dem. Men udover at de står for meget af det praktiske, så er det også dem, som mange gange holder mussehygge for medlemmerne, hvor man mødes for både at hygge sig med de andre medlemmer, men helt sikkert også for at lave en mus eller to :-)

Vil du være en del af fællesskabet?

Hvis du har lyst til at blive en del af det store fællesskab, så er det bare at melde sig ind i Facebookgruppen “Trøstemus til alle børneafdelinger i hele Danmark”. Her finder du ligeledes alle informationer vedrørende, hvor de forskellige ambassadører befinder sig i landet, så du ved hvor du skal aflevere din næste portion mus. Ellers kan du også skrive en mail til troestemus@gmail.dk, hvis du har spørgsmål. Du kan dog finde svar på en masse inde på Trøstemus’ hjemmeside https://troestemus.dk/ - blandt andet kravene til musene samt informationer om de forskellige sygehuse.  

Hvis du nu sidder tilbage med en tanke om, at du rigtig gerne vil være med til at hjælpe børn landet over med at komme igennem en svær oplevelse, men desværre ikke ved, hvordan man laver mus, så frygt ej. Det er nemlig ikke kun mus, som tages imod med kyshånd - nej, både kaniner, frugt, ugler, aber og meget mere er lige så velkomne. Næsten uanset hvad det er, så skaber de små figurer tryghed hos børnene ligeså vel som glæde hos både forældre og personale.

Jeg håber, du har nydt at læse med og måske har fået lyst til at melde dig som frivillig :-)

Kærlig hilsen,

Karoline - Hobbii