Skrevet af Madeline fra @ofbooksandhooks

Det varmere vejr kryber frem i mange lande over hele verden, hvilket betyder, at det er tid til at begynde at tænke på sommerprojekter! Læg de uldtørklæder og tykke trøjer væk og gør dig klar til nogle åndbare fibre der er perfekte til at bekæmpe varmen.

Lad os først tale om nogle af de fibre der generelt er bedst til projekter i varmt vejr:

Bomuld/bomuldsblandinger

Et hurtigt overblik:

  • Hjælper dig med at holde dig kølig ved at transportere varme væk fra din krop
  • Hurtig og let at rengøre (fantastisk til lummert vejr)
  • Bliver nemt krøllet

Bomuld er bare det bedste, synes du ikke også? Det er alsidigt, og jeg kan ikke forestille mig mine garnhylder uden bomuld. Virkelig en inspirerende fiber. Bomuld er sandsynligvis den første fiber, man kommer til at tænke på, når man tænker "sommergarnprojekter." Hvorfor? Fordi det hjælper din krop med at transportere varme væk fra den, hvilket betyder, at det meste sommerbeklædning er lavet af bomuld. Det er også den perfekte fiber til lummert vejr, fordi det er rimeligt let at vaske.

Som enhver fiber har den naturligvis ulemper. Det har en tendens til at krølle, så dette er muligvis ikke den bedste fiber til en perfektionist. Men jeg er villig til at håndtere lidt krøller til gengæld for den bløde, kølige materialeoplevelse.

De fleste sommerfibre har noget bomuld i sig, så du skal engelig ikke føle at du er nødt til at holde dig til ren bomuld på nogen måde. Bomuldsblandinger er en fantastisk måde at få fordelene fra andre fibre og opveje de negative sider krøl og tendense til at være være stift.

Den gode nyhed er, at Hobbii tilbyder et bredt udvalg af bomuld og bomuldsblandinger


Hør/hørblandinger 

Et hurtigt overblik:

  • Meget miljøvenligt
  • Stærkt og holdbart
  • Farver kan ændre sig i solen (på grund af eksponering)
  • Kan blive stift efter mange vaske

Hør er I DEN GRAD en undervurderet fiber. Det er skinnende, stærkt og smukt. Det er faktisk en af ​​de bedste fibre at bruge, hvis du ønsker at være mere miljøvenlig i dit kreative liv.

Hør er endnu en fiber, der kan anvendes på utroligt mange måder. Tasker, toppe, nederdele, cardigans... Jeg kunne blive ved! Hør kan dog blive stift, og derfor kan jeg godt lide at bruge nogle hørblandinger som New Arezzo, som er en blanding af bambus, bomuld og hør.


Bambus/bambusblandinger 

Et hurtigt overblik:

  • Føles blødt og let mod huden
  • Plantebaseret fiber
  • Fås som regel i tyndere garn

Bambus er et populært garn til sommerprojekter, fordi det er så blødt og silkeagtigt at røre ved. Det findes ofte i bomuldsblandinger, hvilket gør det til et godt valg til at holde sig kølig i varmt vejr.

Go Handmade laver en Tencel Bamboo blanding, der er fantastisk til sommerbeklædning. Det er silkeagtigt, skinnende og plantebaseret. Du kan læse alt om det på produktsiden, som belyser både dets oprindelse og bæredygtighed!

Du kan også vælge Soft fra Go Handmade, en bambus/bomuld/akrylblanding, der også er fantastisk til sommerbeklædning.


Ud over de generelle bemærkninger om fibre har jeg nogle flere tips til at vælge et specifikt garn til dine projekter, der kan hjælpe.

1) Hold dig til det tynde

Selvom du ikke nødvendigvis behøver at bruge et tyndere garn, så hjælper det med at gøre tøjet lettere og derfor køligere. Hvis du bruger et garn til en pind 2 - 3,5 kan du endda slippe afsted med at bruge nogle af de fibre, som du normalt kun ville bruge om vinteren.

Hobbii har et fantastisk Llama Silk garn af Järbo der er lige den rigtige tykkelse til at få den bløde struktur, men stadig få den luftighed, der er nødvendig for at holde sig kølig om sommeren.


2) Undgå vamsede og kradsende garn

Det er ikke sjovt at have kløe, når du har det varmt. Eller være varm, når det klør. Eller nogen af tingene for sig. Garn, der er meget vamset (desværre betyder dette en masse akrylfibre) gør det vanskeligt for varme at undslippe, hvilket betyder at du vil være varm og generet, hvis ikke du er forsigtig med disse fibre.

Hvis du er vild med vamset garn skal du ikke bekymre dig. Hvis du ønsker at skabe en let "glorieeffekt" uden at det skal blive for varmt, kan jeg anbefale at holde en tråd Hobbii Diablo sammen med en bomuldstråd. Du kan endda vælge et mønster, hvor mohair effekten bruges i kun dele af tøjet (som skuldrene) for at minimere den samlede varme. Jeg vil også anbefale at vælge en lidt løsere strikkefasthed, så der er mere åndbarhed.


3) Overvej behovene i dit projekt

Nogle garner er bare født til et bestemt projekt. For eksempel skriger World of Yarn's Aruba bare efter at blive lavet til en hæklet bikini eller sommertop.

Tænk over, hvad du arbejder på, og vælg et garn, der faktisk passer til dit projekt i stedet for bare at vælge noget, der er fedt. Hvis du ønsker at lave noget til at bade i, er bomuld muligvis ikke din bedste ven, fordi det kan hurtigt blive lidt tungt og slasket, når det gennemvædet. Men det kan være perfekt til en cover-up eller en strandtaske! Tænk på selve projektet, når du vælger et garn for at opnå de bedste resultater.

Pro tip: Husk at overveje, hvor ofte noget skal vaskes! Hvis det er et tøj, som du planlægger at vaske hver gang du har haft det på, kan du overveje noget, der kan vaskes i maskine og ikke krøller.


4) Når du er i tvivl, vælg komfort

Det er ikke altid muligt at minimere varmen fuldstændigt, når det kommer til strik. Så nogle gange er det bedste, du kan gøre, bare at lave det behageligt. En af mine go-to garner til sommertrøjer med korte ærmer er Hobbii Superwash Baby Merino XL. Hvis du vælger en animalsk fiber (normalt ikke anbefalet til sommerprojekter) skal du bare sørge for, at det er superwash!


5) Brug hulmønstre eller gå op en størrelse i strikkepind/hæklenål

Hvis du virkelig ønsker at bruge en bestemt fiber, og det ikke passer til de kriterier, vi har skitseret for at holde det køligt, kan du også bruge et design med hulmønster eller løse masker for at gøre det fint og luftigt. I sidste ende, hvis luft kan strømme igennem det, vil det være lettere at få varmen væk og lade den kølige luft komme ind!


Jeg håber, at du har fundet noget nyttigt i denne artikel, og at du er inspireret til at komme videre med dine sommerprojekter! God nørklelyst!

Madeline fra @ofbooksandhooks er en nørkler, der elsker at forene sine to lidenskaber: hækling og bøger! Du kan se hendes seneste arbejde på hendes Instagram og finde nogle gratis mønstre på hendes hjemmeside.