Mælkegarn

Mælkegarn er et relativt nyt fænomen, som hurtigt er vokset i popularitet. Det er, præcis som navnet antyder, garn lavet af mælk. Det lyder måske mærkeligt, at et flydende produkt som mælk kan ende ud med at blive til strikke- og hæklegarn - men ikke desto mindre, er det tilfældet her. Fremstillingsprocessen er skyld i den store popularitet, fordi processen giver garnet nogle helt særlige egenskaber, som gør det til et utrolig eksklusivt garn, næsten på niveau med silke. Og vi tør roligt sige, at det er det blødeste garn, vi nogensinde har haft i hænderne!

Mælkegarnets mange egenskaber

Noget af det som mælkegarnet egner sig særlig godt til, er babyer og allergikere. Det skyldes især dets blødhed, som føles fantastisk mod huden, men også at det har en helende effekt på huden grundet den antibakterielle behandling, som man ikke har set i andre tekstiler. Ligesom med eksempelvis merinould, har mælkegarn en kølende effekt når det er varmt, men varmer også dejligt når det er koldt udenfor. Det er ikke så tit, at man finder 100 % mælkegarn, da mælkefibrene er ret tunge i sig selv. Derfor egner dette garn sig godt sammen med andre slags garn, som eksempelvis nylon, som du netop finder her hos os.

Måden det bliver fremstillet på, er først og fremmest af mælkeproteiner. Selve processen tager en del længere tid end fremstillingen af andet garn. Det skyldes, at man starter med at have et flydende produkt, hvilket jo i sig selv er en smule usædvanligt. Mælken dehydreres under opvarmning og skimmes når den fortykkes, hvorefter man kan udvinde mælkeproteinerne. Når først denne proces er overstået, er den resterende proces meget lig fremstillingen af eksempelvis viskose. For at sikre, at fibrene holder og forbliver stærke, bliver de kemisk behandlet med zinkoxid. Dette antibakterielle enzym gør, at garnet får de helt særlige egenskaber og er derfor uundværlig i fremstillingen af mælkegarnet. Når man har tilføjet zinkoxid spindes garnet til enten 100 % mælkegarn eller et blandingsgarn, som oftest er tilfældet i dag.

God til hverdagen

Mælkegarn er godt til forskellige hverdagsprojekter, såsom at hækle eller strikke babytæpper eller andre ting til små børn eller personer, der har utrolig sart hud. Da det har en helende effekt på både sår og eksem, kan du med fordel hækle eller strikke bluser eller trøjer til disse personer, som i sidste ende kan være med til at gøre hverdagen nemmere for dem.

Få inspiration af andre

Ønsker du at se specifikke garner i brug eller mangler du yderligere inspiration til de enkelte opskrifter? På Hobbii.dk kan du se billeder af andre kunders hækle- og strikkeprojekter. Klik ind på det respektive garn og vælg ‘Billedgalleri’. Her kan du samtidig uploade dine egne færdige projekter til stor inspiration for både os og mange andre. Af hjertet tak ❤

Bestil mælkegarn online - nemt og hurtigt

Her hos os i Hobbii.dk ønsker vi at være nogle af de bedste og hurtigste inden for levering af mælkegarn og garntilbehør. Derfor får du altid dine varer senest tre hverdage efter du har bestilt det online. Vi sætter nemlig en ære i at holde en høj standard i vores kundeservice, og du kan altid ringe til os, hvis du har spørgsmål til nogle af vores produkter. Vi giver altid fuld returret på varer bestilt via vores webshop.

Kontakt Hobbii.dk

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores produkter eller mangler hjælp til at bestille. Du kan finde kontaktformular, telefonnummer og e-mail ved at klikke på linket her. Vi ser frem til at byde dig velkommen som kunde hos os. 

Det siger vores kunder om Mælkegarn

Susanne

Det er bare det skønneste garn.jeg kan normalt ikke bruge strik På min hud men Mælkegarn kan jeg tåle og holde ud .det irriterer og kradser ikke på huden. Jeg er så ked af at det udgår og håber så meget at det kommer igen

Karin Christoffersen

Jeg er vild begejstret. Cream mælkegarn er et af de mest bløde garner jeg har prøvet. Er igang med en sweater til mit barnebarn som ikke kan tåle uldgarn. Cream mælkegarn skal have 5 stjerner fra mig.

Maria Blirup

Virkelig lækkert og vanvittigt blødt garn! Meget let og lunt uden at være for varmt. Virkelig skønt at arbejde med, dog skal man passe på, ikke at lave fejl, da det gerne vil hægte sig fast i sig selv og derfor kan være temmelig svært at vikle op igen, og man skal passe på, ikke bare at hive hårdt til i det for at vikle det op, da det ikke er særlig stærkt og derfor let knækker. Men virkelig dejligt at have på! Jeg køber det helt sikkert igen! Jeg ville virkelig ønske, det fandtes i flere farver, gerne nogle lidt kraftigere farver.

Berit Øberg

Det er det absolut blødeste og lækreste garn, jeg har haft mellem fingrene. Ikke kun det at det er lækkert at røre ved, men det er også nemt at arbejde med. Det er super lækkert som halstørklæde, især i denne vinter, men dette luksuriøse garn kan også bruges til en skøn cardigan.❤ I love it :-)

Anne

Aldrig har jeg strikket med mere blødt og lækkert garn ❤️. Jeg strikker sweater til mine tre børnebørn, som kun kan komme til at elske deres farmor, når de får dem på 😊. Jeg har allerede planer om, at jeg bagefter skal lave en lang cardigan til mig selv. Absolut yndlingsgarn.

Jenai Rosenberg

Det absolut blødeste og lækreste garn jeg har haft mellem fingrene. Det er nemt at arbejde med, og giver et fantastisk slutresultat, når man har sit færdige "produkt" - vil du have det blødeste halstørklæde denne vinter, så strik/hækl et af dette luksuriøse garn ❤

Mette Liechti

Det mest fantastiske garn nogen sinde. Har en voksen datter, der stadig lider af børneeksem. Dette garn varmer når det er koldt, men det køler også når det er varmt, og bedst af alt, det får hendes hud til at falde helt til ro. Det er ganske enkelt magisk.

Vibeke Skaarup

Så super blødt og fantastisk at strikke med. Tilmed har det en gavnlig effekt på mine vinter-tørre hænder, når jeh strikker med det. Har strikket flere babybluser i det, og det bliver ikke de sidste. Kan varmt anbefale dette garn.

Tinenaia Petersen

SUPER lækkert garn både at strikke med og have på. Jeg har strikket en "pudder-farvet" sweater til mig selv. Nu er det lyseblå på pindene. Ønsker brændende at garnet også kommer i klare farvet :-)

SPAR 41%

Cream Mælkegarn - Viking of Norway

78% Mælkefibre, 22% Nylon

35 kr  59 kr
Produktet blev lagt i kurven!
Se indkøbskurv