Mælkegarn

Hvis du ikke har hørt om mælkegarn før, så skal du ikke blive forvirret. Mælkegarn er nemlig et relativt nyt fænomen, men som hurtigt er blevet meget populært. Grunden til den store popularitet i strikkeindustrien er bl.a., at det er utrolig eksklusivt næsten på niveau med silke. Selve mælkegarnsprocessen er, at man tilføjer det antibakterielle materiale zinkoxid. Denne proces er en nødvendighed, da mælk jo er organisk, men tilføjer samtidig nogle egenskaber til garnet, som man ikke ser andre steder.

Mælkegarnets mange egenskaber

Noget af det som mælkegarnet egner sig særlig godt til er babyer og allergikere. Dette skyldes især dets blødhed, som føles fantastisk mod huden, men også fordi det har en helende effekt på huden grundet den antibakterielle behandling, som man ikke har set i andre tekstiler. Ligesom med eksempelvis merino uld, så har mælkegarn en kølig effekt når det er varmt, men varmer også dejligt når det er koldt uden for. Det er ikke så tit, at man finder 100 % mælkegarn, da mælkefibrene er ret tunge i sig selv. Derfor egner dette garn sig godt sammen med andre slags garn som eksempelvis nylon, som du netop finder her hos os.

Måske lyder det lidt mærkeligt, at et flydende produkt som mælk rent faktisk kan ende ud med at blive til strikke- og hæklegarn - men ikke desto mindre, så er det, det som mælkegarn er lavet af. Måden som det bliver fremstillet på er først og fremmest af mælkeproteiner. Selve processen tager en del længere tid end fremstillingen af andet garn. Dette er først og fremmest fordi man starter med at have et flydende produkt, hvilket jo i sig selv er en smule usædvanligt. Mælken dehydreres under opvarmningen og skimmes når den fortykkes hvorefter man kan udvinde mælkeproteinerne. Når først denne proces er overstået, så er den resterende proces meget lig fremstillingen af eksempelvis viskose. For at sikre, at fibrene holder og forbliver stærke, så bliver de kemisk behandlet med zinkoxid, som også blev nævnt tidligere. Dette antibakterielle enzym gør, at garnet for de helt særlige egenskaber som det har og er derfor uundværlig i fremstillingen af mælkegarnet. Når man har tilføjet zinkoxid spindes garnet til enten 100 % mælkegarn eller et blandingsgarn, som jo oftest er tilfældet i dag.

God til hverdagen

Mælkegarnet er godt til forskellige hverdagsprojekter såsom at hækle eller strikke babytæpper eller andre ting til små børn eller personer der har utrolig sart hud. Da det har en helende effekt på både sår og eksem, så kan du med fordel hækle eller strikke bluser eller trøjer til disse personer, som i sidste ende kan være med til at gøre hverdagen nemmere for dem.

Bestil mælkegarn online - nemt og hurtigt

Her hos os i Hobbii.dk ønsker vi at være nogle af de bedste og hurtigste inden for levering af mælkegarn og garntilbehør. Derfor får du altid dine varer senest tre hverdage efter du har bestilt det online. Vi sætter nemlig en ære i at holde en høj standard i vores kundeservice, og du kan altid ringe til os, hvis du har spørgsmål til nogle af vores produkter. Vi giver altid fuld returret på varer bestilt via vores webshop.

Kontakt Hobbii.dk

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores mælkegarn eller mangler hjælp til at bestille. Du kan kontakte os via vores kontaktformular, så svarer vi så hurtigt som muligt. Du kan også ringe til os på tlf.nr. 31863357 eller maile til kundeservice@hobbii.dk. Vi ser frem til at byde dig velkommen som kunde hos os.  

Det siger vores kunder om Mælkegarn

Karin Christoffersen

Jeg er vild begejstret. Cream mælkegarn er et af de mest bløde garner jeg har prøvet. Er igang med en sweater til mit barnebarn som ikke kan tåle uldgarn. Cream mælkegarn skal have 5 stjerner fra mig.

Berit Øberg

Det er det absolut blødeste og lækreste garn, jeg har haft mellem fingrene. Ikke kun det at det er lækkert at røre ved, men det er også nemt at arbejde med. Det er super lækkert som halstørklæde, især i denne vinter, men dette luksuriøse garn kan også bruges til en skøn cardigan.❤ I love it :-)

Anne

Aldrig har jeg strikket med mere blødt og lækkert garn ❤️. Jeg strikker sweater til mine tre børnebørn, som kun kan komme til at elske deres farmor, når de får dem på 😊. Jeg har allerede planer om, at jeg bagefter skal lave en lang cardigan til mig selv. Absolut yndlingsgarn.

Jenai Rosenberg

Det absolut blødeste og lækreste garn jeg har haft mellem fingrene. Det er nemt at arbejde med, og giver et fantastisk slutresultat, når man har sit færdige "produkt" - vil du have det blødeste halstørklæde denne vinter, så strik/hækl et af dette luksuriøse garn ❤

Mette Liechti

Det mest fantastiske garn nogen sinde. Har en voksen datter, der stadig lider af børneeksem. Dette garn varmer når det er koldt, men det køler også når det er varmt, og bedst af alt, det får hendes hud til at falde helt til ro. Det er ganske enkelt magisk.

Vibeke Skaarup

Så super blødt og fantastisk at strikke med. Tilmed har det en gavnlig effekt på mine vinter-tørre hænder, når jeh strikker med det. Har strikket flere babybluser i det, og det bliver ikke de sidste. Kan varmt anbefale dette garn.

Tinenaia Petersen

SUPER lækkert garn både at strikke med og have på. Jeg har strikket en "pudder-farvet" sweater til mig selv. Nu er det lyseblå på pindene. Ønsker brændende at garnet også kommer i klare farvet :-)

Lene Astrid Pedersen

Så lækkert at hækle i og så dejligt at have i hænderne 😊 og så er det dejligt varmt Har hæklet opskriften https://hobbii.dk/haeklet-tube-cream og min svigerdatter elsker det❤️

Cream Mælkegarn - Viking

78% Mælkefibre, 22% Nylon

59 kr
Produktet blev lagt i kurven!
Se indkøbskurv