Mælkegarn

Hvis du ikke har hørt om mælkegarn før, så skal du ikke blive forvirret. Mælkegarn er nemlig et relativt nyt fænomen, men som hurtigt er blevet meget populært. Grunden til den store popularitet i strikkeindustrien er bl.a., at det er utrolig eksklusivt næsten på niveau med silke. Selve mælkegarnsprocessen er, at man tilføjer det antibakterielle materiale zinkoxid. Denne proces er en nødvendighed, da mælk jo er organisk, men tilføjer samtidig nogle egenskaber til garnet, som man ikke ser andre steder.

Mælkegarnets mange egenskaber

Noget af det som mælkegarnet egner sig særlig godt til er babyer og allergikere. Dette skyldes især dets blødhed, som føles fantastisk mod huden, men også fordi det har en helende effekt på huden grundet den antibakterielle behandling, som man ikke har set i andre tekstiler. Ligesom med eksempelvis merino uld, så har mælkegarn en kølig effekt når det er varmt, men varmer også dejligt når det er koldt uden for. Det er ikke så tit, at man finder 100 % mælkegarn, da mælkefibrene er ret tunge i sig selv. Derfor egner dette garn sig godt sammen med andre slags garn som eksempelvis nylon, som du netop finder her hos os.

Måske lyder det lidt mærkeligt, at et flydende produkt som mælk rent faktisk kan ende ud med at blive til strikke- og hæklegarn - men ikke desto mindre, så er det, det som mælkegarn er lavet af. Måden som det bliver fremstillet på er først og fremmest af mælkeproteiner. Selve processen tager en del længere tid end fremstillingen af andet garn. Dette er først og fremmest fordi man starter med at have et flydende produkt, hvilket jo i sig selv er en smule usædvanligt. Mælken dehydreres under opvarmningen og skimmes når den fortykkes hvorefter man kan udvinde mælkeproteinerne. Når først denne proces er overstået, så er den resterende proces meget lig fremstillingen af eksempelvis viskose. For at sikre, at fibrene holder og forbliver stærke, så bliver de kemisk behandlet med zinkoxid, som også blev nævnt tidligere. Dette antibakterielle enzym gør, at garnet for de helt særlige egenskaber som det har og er derfor uundværlig i fremstillingen af mælkegarnet. Når man har tilføjet zinkoxid spindes garnet til enten 100 % mælkegarn eller et blandingsgarn, som jo oftest er tilfældet i dag.

God til hverdagen

Mælkegarnet er godt til forskellige hverdagsprojekter såsom at hækle eller strikke babytæpper eller andre ting til små børn eller personer der har utrolig sart hud. Da det har en helende effekt på både sår og eksem, så kan du med fordel hækle eller strikke bluser eller trøjer til disse personer, som i sidste ende kan være med til at gøre hverdagen nemmere for dem.

Bestil mælkegarn online - nemt og hurtigt

Her hos os i Hobbii.dk ønsker vi at være nogle af de bedste og hurtigste inden for levering af mælkegarn og garntilbehør. Derfor får du altid dine varer senest tre hverdage efter du har bestilt det online. Vi sætter nemlig en ære i at holde en høj standard i vores kundeservice, og du kan altid ringe til os, hvis du har spørgsmål til nogle af vores produkter. Vi giver altid fuld returret på varer bestilt via vores webshop.

Kontakt Hobbii.dk

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores mælkegarn eller mangler hjælp til at bestille. Du kan kontakte os via vores kontaktformular, så svarer vi så hurtigt som muligt. Du kan også ringe til os på tlf.nr. 31863357 eller maile til kundeservice@hobbii.dk. Vi ser frem til at byde dig velkommen som kunde hos os.  

SPAR 17% 10 kr
Populær

Cream Mælkegarn - Viking

78% Mælkefibre, 22% Nylon

49 kr  59 kr

Produktet blev lagt i kurven!
Se indkøbskurv