SPAR 63% 170 kr Populær

Turbine

Hønsestrik Til Folket

text_you_save

269 kr  99 kr

Hønsestrik har intet med høns at gøre. Så er det på plads! Ordet er opfundet af den danske forfatter og strikker Kirsten Hofstätter for omkring 40 år siden. Hun var træt af, at man ikke kunne købe opskrifter uden samtidig at købe garn. Derfor lavede hun sin egen strikkebog.

Opskrifterne var hendes oprør mod datidens stramme strikketraditioner. Hun prøvede at få bogen udgivet på det venstreradikale forlag Røde Hane, som afviste den. I stedet startede hun sit eget forlag, som fik navnet Hønsetryk. Den første bog fik derfor titlen Hønsestrik.

Kirsten Hofstätter har inspireret dem, som kan lide at være kreative med strikkepindene uden at være fastlåst af en opskrift. Hønsestrik blev en samlet betegnelse for strik med farverigt garn, ofte garnrester.

Mønstrene lavede man selv, og ofte var der på strikketøjet border med planter, dyr eller mennesker. Det var symbolet på 68-generationens oprør mod normerne, og særligt hos kvinderetsforkæmpere var hønsestrik populært. Med denne bog ønsker forfatteren, at flere får øjnene op for denne fantastiske måde at strikke på.

Forfatter: Cecilie Kaurin, Linn Bryhn Jacobsen
Udgivelsesdato: 21. oktober 2014
Sider: 148 sider
Sprog: Dansk
Forlag: Turbine

Skriv en anmeldelse

Relaterede produkter

Andre kunder købte

Produktet blev lagt i kurven!
Se indkøbskurv