Lisbeth Tolstrup

”Hvert garn sit udtryk – og så følger variationerne”. Nogenlunde sådan starter min kreative proces, når jeg skal i gang med en ny idé eller et nyt projekt. Og så følger en sværm af prøver, nogle strikket, nogle hæklet og nogle i kombination. Indrømmet – jeg er vild med at ”strikke mig ind” på et nyt garn. Når der så er balance mellem garn og teknik, mellem idé og forenkling, så tager modellen form. Siden 2010 har jeg været optaget af ”Storslået Strik” – strik i store størrelser – hvor der arbejdes med særlige former for udtagning, fashionering og montering. Det er modeller i den gruppe, som jeg nu har skabt til Hobbii.

Jeg er uddannet tekstilformgiver fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding, med afgang i strik og væv. Jeg har arbejdet som modelberegner og designer for flere garnfirmaer og -blade og jeg står bag et lille antikvariat, TEX-antik.dk, der udelukkende forhandler bøger med tekstilt indhold. Som faglig redaktør har jeg haft fingrene i bl.a. ”Strikning fra Verdens Tag” af Lita Rosing-Schow (Forlaget på Tredje, 2018). Blandt mine seneste bøger er ”Storslået Strik” (2010), ”Masker og Mønstre” (redigeret sm.m. Paulette Adam i 2011) og ”Tekstile Smykker” (2014). På vej er et nyt opus af ”Storslået Strik” med designs af Eva Pryds og tekstil formgivning af mig, Lisbeth Tolstrup.

Læs mere om Lisbeth Tolstrup her:

Hjemmeside

Gratis

Lizette Jakke

Lizette Jakken er strikket i det skønne Nature og klassikeren Rainbow 8/4 og vil være skøn til de kølige dage og aftener.

Se opskriften her

Gratis

Lotte Vestigan

Vestiganen er skræddersyet til kurvede kvinder og kan styles af kvinder i alle størrelser

Se opskriften her

Produktet blev lagt i kurven!
Se indkøbskurv