Kender du det med, at man sidder med en strikke- eller hækleopskrift, men synes, at det hele ligner volapyk? Nu kommer hjælpen til dig.

Jeg har nemlig selv siddet i denne situation, for som nybegynder inden for både hækling og strikning kan det være svært at finde hoved og hale i alle de mange forskellige forkortelser. Jeg har derfor besluttet mig for at lave en guide til dig, som godt kunne bruge lidt ekstra hjælp.

Den første tabel nedenfor vil være et skema over forskellige hækleforkortelser, som vil være en hjælp til dig, som elsker at hækle.

Tabellen herunder vil derimod være et skema over de mange forskellige strikkeforkortelser, som jeg håber vil være nyttig for dig som elsker at strikke. 

Jeg håber, at tabellerne vil være til hjælp for dem af jer som har brug for det, og at I får strikket og hæklet en helt masse. Jeg har i hvert selv haft glæde af sådanne guides, som giver et godt overblik, når man sidder med hovedet dybt begravet i sit hækle- eller strikkeprojekt.