Uld (100%)

Det som nok er det mest karakteristiske ved uld, er nok dets fantastiske evne til at holde på varmen. Udseendet på uldet afhænger af hvilken fårerace det kommer fra og hvordan det er forarbejdet. Uld kan både bruges til hækling, strikning eller filtning - så med denne slags garn er der altså masser af muligheder.

Uldgarnets mange egenskaber

Fordelene ved at bruge uld i sine strikke- eller hækleprojekter er mange. En af dem er, at det er et naturligt temperaturregulerende materiale, som kan optage op til 35 % fugt uden at det føltes koldt eller vådt. En anden fordel, som mange måske ikke lige forbinder med uld, er at det faktisk er muligt at få uldmaterialer, som ikke kradser - vidste du det? Selvom der selvfølgelig er enkelte materialer som kan kradse, så forhandler vi også masser af uld typer, som faktisk har en silkeagtig fornemmelse og dermed er utrolig bløde. Så husk at have dette i baghovedet inden du køber dit uldgarn. Derudover egner ulden sig også rigtig godt til det nordiske klima, fordi det simpelthen holder rigtig godt på varmen. Men måske vidste du ikke, at uld også kan køle? Netop fordi det både kan køle og varme, er uld et garnmateriale, som kan bruges hele året rundt til glæde for rigtig mange.

Når man bruger uld som sit primære garnmateriale, så er det utrolig vigtigt, at man følger de helt korrekte vaskeanvisninger. Uld er nemlig et følsomt materiale, som nemt kan ændre struktur og form, hvis det bliver vasket forkert. Hvis du køber garn af 100 % uld, så vil det typisk være en vask ved 30/ 40 grader, som er den mest hensigtsmæssige. Derudover skal du være opmærksom på, at du tørrer garnet fladt, så det ikke krymper. Hvis du vil passe ekstra godt på dit uldgarn, så kan du også sørge for, at du følger den helt rigtige strikke- og hæklefasthed samt bruge de anbefalede strikkepinde og hæklenåle.

God til hverdag

Med uldgarn er der som sagt rigtig mange muligheder. Det kan både bruges til børn og voksne, hvor mange ynder at hækle eller strikke varme sokker, som man kan tage på en kold vinterdag. Dog er der også mange andre strikke- og hæklemuligheder inden for beklædningsgenstande med uld såsom halstørklæder, vanter, trøjer og sweatere.

Bestil uldgarn online - nemt og hurtigt

Her hos os i Hobbii.dk ønsker vi at være nogle af de bedste og hurtigste inden for levering af uldgarn og garntilbehør. Derfor får du altid dine varer senest tre hverdage efter du har bestilt det online. Vi sætter nemlig en ære i at holde en høj standard i vores kundeservice, og du kan altid ringe til os, hvis du har spørgsmål til nogle af vores produkter. Vi giver altid fuld returret på varer bestilt via vores webshop.

Kontakt Hobbii.dk

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores produkter eller mangler hjælp til at bestille. Du kan finde kontaktformular, telefonnummer og e-mail ved at klikke på linket her. Vi ser frem til at byde dig velkommen som kunde hos os. 

Det siger vores kunder om Uld (100%)

Pia Mogensen

Årstiden in mente står den lige nu på hjemmestrikkede sokker og hjemmesko. Sidstnævnte blev strikket i denne naturuld. Inden vask ville jeg har forsvoret at det nogensinde ville blive det ønskede resultat - filtede hjemmefutter. MEN min tvivl gjort til skamme....det blev helt perfekt. Desuden et dejligt let garn at strikke med - kan "varmt" ;) anbefales til dette formål

Elin

Jeg elsker naturuld. Jeg plantefarver garn, og foretrækker derfor garnet i naturfarverne, så jeg selv kan sætte mit præg på det. Fet bliver bl.a. anvendt til nålebinding - et håndværk der går tilbage til stenalderen- og til det brug er naturuld fantastisk.

lene christensen

Dejligt uldgarn der blev brugt til at hækle valkede futter. Har nu hæklet 5 par i forskellige farver. Er vil med dette garn.

Sussi pedersen

Rigtig dejligt uldgarn til den varme trøje, elsker dette garn ❤️❤️❤️ Skønne farver

maj bülow

Lima uld er fantastisk at hækle med og giver en dejligt resultat. Varme og hygge spreder sig, når man hækler med dette produkt . Jeg kan anbefale at hækle og strikke med Lima uld og det er absolut ikke sidste gang jeg køber dette produkt.

Marianne Kaltoft

Det lækreste bløde uld, der ikke kradser, i et væld af skønne nuancer. Dejligt at arbejde med - har hæklet et lækkert uldtæppe til min datter.

Quinnie

Er det bedste uldgarn til at strikke sutsko a❤ Efter vask (60gr) er de tætte og slidstærke❤ Findes i mange flotte farver🌺🌸

Maj Richter Petersen

Det er det bedste uldgarn til at filte futter med. Det er så nemt at strikke i og bliver så flot når det er filtet.

Christina

Super lækkert garn. Er ved at hækle en hue i rib og den føles så blød og behagelig, og dejlig varm her i kulden

Louise

Det absolut blødeste babymerino uld. Jeg bruger det blandt andet til babytøj og babytæpper. Farverne på hjemmesiden stemmer dog ikke helt overens med garnets rigtige farver. Fx er farven Heather mindre 'dusty' og mere lilla i virkeligheden, Dusty Rose er heller ikke helt så dusty og den Lysegrå har et blå/lilla skær. Det er alligevel fine farver, og garnet er så lækkert, så det fortjener topkarakter.

Populært i denne kategori

Baby Merino - Hobbii

100% Merinould

43 kr

Simple Wool - Happy Sheep

100% Superwash uld

26 kr
SPAR 34%

Cosmo - Mayflower

100% Superwash Uld

19 kr  29 kr
SPAR 22%

Easy Care - Mayflower

100% Merinould

35 kr  45 kr
SPAR 17%

Snowstorm - Hobbii

100% Uld

20 kr  24 kr
SPAR 16%

Woolpower - Happy Sheep

100% Uld

41 kr  49 kr

Baby Merino XL - Hobbii

100% Merinould

43 kr
SPAR 22%

Easy Care Big - Mayflower

100% Merinould

35 kr  45 kr
SPAR 11%

BabyWool - Happy Sheep

100% Merino Uld

40 kr  45 kr
SPAR 22%

Easy Care Classic - Mayflower

100% Merinould

35 kr  45 kr
SPAR 51%

Maya - Järbo

100% uld

27 kr  55 kr
SPAR 29%

Easy Care Print (2. sortering) - Mayflower

100% Merinould

35 kr  49 kr
SPAR 14%

Highland Wool - Hobbii

100% Peruviansk Højlandsuld

42 kr  49 kr
SPAR 18%

Woolpower Print - Happy Sheep

100% Uld

45 kr  55 kr
SPAR 18%

Nature (Økologisk uld) - Hobbii

100% Økologisk Uld

40 kr  49 kr

Dream Colour - Hobbii

100% Uld

81 kr
SPAR 11%

Soft Merino - Bumbo

100% Superwash Merino Uld

31 kr  35 kr

Léttlopi - Ístex

100% Ny Uld

30 kr

Lima Uld - Hjertegarn

100% Blød Uld fra Peru

32 kr
SPAR 24%

Mira - Järbo

100% extra fin superwash merino uld

39 kr  51 kr
SPAR 17%

Molly - Mayflower

100% Uld

79 kr  95 kr

Natur Uld - Hjertegarn

100% Uld

Fra 49 kr
SPAR 12%

Da Capo - Mayflower

100% uld

44 kr  50 kr

Magic Filtegarn - Bumbo

100 % Ren Uld

49 kr

Ylle - Järbo

100% Superwash Uld

69 kr

Merino Chuncky 400g - Mayflower

100% Merinould

200 kr
SPAR 17%
SPAR 38%

Tovull - Järbo

100% kartet uld

275 kr  440 kr
Produktet blev lagt i kurven!
Se indkøbskurv