Cookie- og Privatlivspolitik

1.1.a.i.1 Indledning


1.1  I denne privatlivspolitik kan du lære om hvordan Hobbii A/S ("Hobbii", "vi",  os", "vores") behandler dine personoplysninger i en række forskellige situationer.
1.2  Vi giver dig disse oplysninger, idet vi er forpligtet til det i henhold til databeskyttelsesforordningen ("GDPR"). 


1.1.a.i.2 Dataansvarlig


2.1  Hobbii er dataansvarlig for den behandling af dine personoplysninger i forbindelse med
  • når du bruger vores hjemmeside (cookies),
  • når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, 
  • når du benytter vores webshop og/eller bliver medlem, 
  • når du kommunikerer med os, 
  • når du deltager i events eller konkurrencer,
  • når du repræsenterer en leverandør eller andre virksomheder, og hvis du besøger vores sociale medier (Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube, Ravelry)
2.2  Nedenfor kan du læse mere om de forskellige formål med behandlingen af dine personoplysninger i forskellige situationer. Du kan desuden se, hvilke oplysninger vi behandler i de forskellige situationer, og hvad retsgrundlaget for behandlingen er.
2.3  Herudover finder du oplysninger om dine rettigheder i afsnittet om dine rettigheder mv. og hvordan du kontakter os.


1.1.a.i.3 Personoplysninger, formål, retsgrundlag, mv. 


3.1  Når du burger vores hjemmeside (cookies)
3.1.1  Når du besøger vores hjemmeside, registrerer vi via cookies oplysninger om dine besøg, herunder fx oplysninger om din færdsel på hjemmesiden, din browsertype og din IP-adresse. Disse oplysninger kan i nogle tilfælde omfatte personoplysninger.
3.1.2  Vi registrerer ovenstående oplysninger for at kunne tilbyde en sikker, stabil og kundevenlig brugeroplevelse på vores hjemmeside samt føre statistik over vores besøgende, og i visse tilfælde for at målrette markedsføring baseret på brugerens adfærd.
3.1.3  Retsgrundlaget for behandlingen er:
  • for nødvendige funktionalitetscookies: cookiebekendtgørelsens § 4, jf. GDPR artikel 6, stk. 1, litra f, idet vi forfølger vores legitime interesse i at kunne opretholde funktionaliteten og sikkerheden på hjemmesiden, og
  • for øvrige cookies: cookiebekendtgørelsens § 3, jf. GDPR artikel 6, stk. 1, litra a, idet vi har indhentet dit samtykke.

3.1.4  Oplysninger i forbindelse med vores anvendelse af cookies slettes som udgangspunkt når cookien bliver slettet fra din enhed, og afhænger således af den konkrete cookie og dennes levetid. 

3.1.5  Hvis du har givet samtykke til brug af tredjepartscookies på hjemmesiden, videregiver vi dine oplysninger til de relevante tredjepartsudbydere.
3.1.6  Du kan læse mere om vores brug af cookies, herunder deres levetid og videregivelse til tredjeparter, i vores Cookiepolitik.


3.2  Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev
3.2.1  Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, registrerer vi dit navn og e-mailadresse. Endvidere har du mulighed for at give os oplysninger om dine præferencer og ønsker mv., hvorefter vi vil tilpasse vores nyhedsbrev efter dette. 
3.2.2  Derudover kan vi – hvis du har accepteret dette – benytte oplysninger fra cookies til brug for vores nyhedsbreve, herunder din geografiske lokation og/eller de produkter, du har kigget på via hjemmesiden. Du kan læse om vores brug af cookies i vores Cookiepolitik.
3.2.3  Formålet med behandlingen af personoplysninger er at kunne sende dig vores nyhedsbreve og relevante tilbud. Retsgrundlaget for behandlingen er det samtykke, som du har givet i overensstemmelse med markedsføringslovens § 10 og GDPR artikel 6, stk. 1, litra a. For så vidt angår den profilering vi foretager via brugen af cookies med henblik på udsendelse af vores nyhedsbreve, sker dette baseret på dit samtykke til markedsføringscookies (se ovenfor under afsnittet om cookies). Om profilering i forbindelse med dit medlemskab, se nedenfor under afsnittet om webshop og medlemskab. 

Vi bemærker, at du til enhver tid kan gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger til brug for markedsføring, herunder den profilering som vi evt. foretager til brug for direkte markedsføring (hvis du har givet os lov til det). Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Se hvordan du kontakter os nedenfor under "Kontaktoplysninger". 

3.2.4 Vi opbevarer som udgangspunkt dine oplysninger til brug for udsendelse af nyhedsbreve 2 år efter udsendelse af det seneste nyhedsbrev, medmindre du forinden har trukket dit samtykke tilbage.
3.2.5  Dine personoplysninger vil blive overladt til vores databehandlere, som vi bl.a. anvender til hosting, udvikling og support af vores it-systemer.
3.2.6  Se venligst nedenfor vedrørende overførsel af dine personoplysninger til tredjelande. 

3.3  Når du bruger vores webshop og/eller bliver medlem
3.3.1  Når du handler hos os, indsamler vi en række oplysninger om dig, herunder dit navn, dine kontaktoplysninger, såsom e-mailadresse, adresse, telefonnummer, samt konto- og betalingsoplysninger og din købshistorik. Formålet er, at vi kan registrere og gennemføre din ordre, samt levere det eller de produkter, du har bestilt i webshoppen. Herudover bliver oplysningerne brugt for at kunne yde evt. support og/eller eftersalgsservice og håndtere returvarer mv. Din data vil også blive brugt af vores samarbejdspartner, Mødrehjælpen, der kan kontakte dig med henblik på at søge støtte til Mødrehjælpen.
3.3.2  Hvis du opretter et medlemskab via vores hjemmeside/kundeportalen, behandler vi de oplysninger, du giver os, herunder fx din alder, dine interesser og strikkeerfaringer mv., samt de billeder du uploader af dine projekter. Formålet hermed er at give dig adgang til samt mulighed for at anvende kundeportalen og dens funktioner.
3.3.3  Retsgrundlaget for behandlingen af dine kontaktoplysninger, herunder din adresse og dine betalingsoplysninger, er GDPR artikel 6, stk. 1, litra b, idet behandlingen er nødvendig for at vi kan opfylde den købsaftale, du har indgået med os.
3.3.4  Vi er også forpligtede til at opbevare bogføringsmateriale i overensstemmelse med bogføringsloven, herunder oplysninger vedrørende betalinger og transaktioner. Retsgrundlaget for denne behandling er GDPR artikel 6, stk. 1, litra c.
3.3.5  Retsgrundlaget for behandlingen af personoplysninger i forbindelse med dit medlemskab, samt oplysninger vedrørende din købshistorik og den profilering, vi foretager på dette grundlag, er GDPR artikel 6, stk. 1, litra f, idet vi forfølger vores legitime interesse i at kunne tilbyde en nem og brugervenlig oversigt over din købshistorik samt at kunne tilbyde dig den bedste service og medlemsfordele i forbindelse med brugen vores kundeportal samt vores udsendelse af nyhedsbreve.
3.3.6  Oplysninger, der vedrører dine køb i vores webshop, opbevares som 
udgangspunkt i 5 år fra udgangen af det regnskabsår, som oplysningerne relaterer sig til, i henhold til de bogføringsregler, vi er underlagt, jf. bl.a. bogføringslovens kapitel 5. I nogle situationer kan vi fravige vores generelle opbevaringsperioder (fx i tilfælde af klager, indsigelser eller andre specifikke situationer).
3.3.7  Oplysninger, der udelukkende vedrører dit medlemskab, slettes senest 1 år efter du har lukket din medlemskonto.
3.3.8  Oplysninger, som indgår i vores regnskabsmateriale, eller i dokumentation for en konkret aftale, videregives til de relevante myndigheder, når vi fx er forpligtet til det iht. lovgivningen (fx videregives regnskabsmateriale til SKAT). Vi videregiver også dine oplysninger til vores betalingstjenesteudbydere og logistikvirksomheder (i forbindelse med pakkelevering af produkter). Derudover vil dine personoplysninger blive overladt til vores databehandlere, som vi bl.a. anvender til hosting, udvikling og support af vores it-systemer.
3.3.9  Se venligst nedenfor vedrørende overførsel af dine personoplysninger til tredjelande. 

3.4 Når du kommunikerer med os
3.4.1  Når du kommunikerer med os (fx via e-mail eller kontaktformularen på hjemmesiden), vil din henvendelse indeholde personoplysninger, såsom kontaktoplysninger (herunder navn og e-mailadresse) og andre personoplysninger, som du deler med os. 
3.4.2  Vi behandler oplysningerne for at kunne håndtere og besvare generelle henvendelser fra dig. Retsgrundlaget for behandlingen er GDPR artikel 6, stk. 1, litra f, idet vi forfølger vores legitime interesse i at kunne besvare generelle henvendelser.
3.4.3  De personoplysninger vi behandler i forbindelse med vores generelle kommunikation (såsom henvendelser via e-mail), slettes som udgangspunkt senest 5 år efter udgangen af det regnskabsår, hvor din seneste henvendelse er afsluttet/færdigbehandlet. Hvis din henvendelse drejer sig om dit køb af vores produkter, opbevares oplysningerne som udgangspunkt også i 5 år fra udgangen af det regnskabsår, som oplysningerne relaterer sig til. I nogle situationer kan vi fravige vores generelle opbevaringsperioder (fx i tilfælde af klager, indsigelser eller andre specifikke situationer).
3.4.4  Dine personoplysninger vil også i denne sammenhæng blive overladt til vores databehandlere, som vi bl.a. anvender til hosting, udvikling og support af vores it-systemer.
3.4.5  Se venligst nedenfor vedrørende overførsel af dine personoplysninger til tredjelande. 

3.5 Når du deltager i events eller konkurrencer
3.5.1  Når du deltager i konkurrencer eller events, registrerer vi dine kontaktoplysninger (herunder navn og e-mailadresse) og andre personoplysninger, som du deler med os. 
3.5.2  Vi behandler oplysningerne for at kunne administrere din tilmelding eller håndtere din deltagelse. Retsgrundlaget for behandlingen er GDPR artikel 6, stk. 1, litra f, idet vi forfølger ovennævnte legitime interesser. 
3.5.3  De personoplysninger vi behandler i forbindelse med din deltagelse i konkurrencer eller events slettes som udgangspunkt senest 5 år efter udgangen af det regnskabsår, hvor du senest deltog i en konkurrence eller event.
3.5.4  Dine personoplysninger vil også i denne sammenhæng blive overladt til vores databehandlere, som vi bl.a. anvender til hosting, udvikling og support af vores it-systemer.
3.5.5  Se venligst nedenfor vedrørende overførsel af dine personoplysninger til tredjelande. 

3.6  Når du repræsenterer en leverandør, sælger eller andre tredjeparter 
3.6.1  Når du kommunikerer med os (fx via e-mail) som eller på vegne af en leverandør, sælger eller andre tredjeparter, vil din henvendelse ofte indeholde personoplysninger, såsom kontaktoplysninger (herunder navn og e-mailadresse), din tilknytning til en bestemt virksomhed eller andre personoplysninger, som du måtte give os. I visse tilfælde kan vi også modtage lignende personoplysninger om dig fra tredjemand, f.eks. din arbejdsgiver.
3.6.2  Vi behandler oplysningerne for at kunne håndtere og besvare henvendelser fra dig eller den virksomhed, som du repræsenterer. 
3.6.3  Retsgrundlaget for behandlingen er GDPR artikel 6, stk. 1, litra f, idet vi forfølger vores legitime interesse i at kunne besvare generelle henvendelser og at opfylde eventuelle aftaler, vi har indgået med dig eller den virksomhed, du repræsenterer. 
3.6.4  Personoplysningerne slettes som udgangspunkt senest 5 år efter udgangen af det regnskabsår, hvor vi senest har haft kontakt med den virksomhed mv., som du repræsenterer. 
3.6.5  Oplysninger, som indgår i vores regnskabsmateriale, videregives til de relevante myndigheder, herunder i forbindelse med vores bogføringsforpligtelser mv. Vi kan også dele dine personoplysninger med vores samarbejdspartnere, herunder eksterne rådgivere. Derudover vil dine personoplysninger blive overladt til vores databehandlere, som vi bl.a. anvender til hosting, udvikling og support af vores it-systemer.
3.6.6  Se venligst nedenfor vedrørende overførsel af dine personoplysninger til tredjelande. 

3.7  If you visit our social media platforms (Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube, Ravelry)
3.7.1  Hvis du besøger vores side på Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube eller Ravelry, kan vi behandle de personoplysninger, som du gør tilgængelige for os via siden, herunder dine reaktioner på vores opslag så som "likes" og kommentarer, samt hvis du deler vores opslag mv.
3.7.2  Vi behandler oplysningerne for at kunne administrere vores sociale medier og kommunikere med vores følgere via sociale medier. Retsgrundlaget for behandlingen er GDPR artikel 6, stk. 1, litra f, idet vi forfølger de ovenstående legitime interesser. Dine personoplysninger slettes i overensstemmelse med de enkelte sociale mediers privatlivspolitikker (se links nedenfor).
3.7.3  Vær opmærksom på, at når du besøger vores sociale medier, behandler udbyderen (fx Facebook) dine personoplysninger til egne formål, herunder i forbindelse med målrettet markedsføring. Du kan finde flere oplysninger om de sociale mediers behandlingsaktiviteter i deres privatlivspolitikker: 
  • Facebook: https://www.facebook.com/about/privacy   
  • Instagram: https://help.instagram.com/519522125107875/?maybe_redirect_pol=0 
  • Pinterest: https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy 
  • YouTube: https://policies.google.com/privacy 
  • Ravelry: https://www.ravelry.com/about/privacy 

1.1.a.i.4  Overførsel til tredjelande


4.1  I forbindelse med vores brug af vores databehandlere, overfører vi dine personoplysninger til lande udenfor EU og EEA, herunder til Australien, Brasilien, Indien, Storbritannien og til USA. 
4.2  Overførselsgrundlagene er:
for alle andre tredjeland end Storbritannien: Kommissionens gennemførelsesafgørelse (EU) 2021/914 af 4. juni 2021 om standardkontraktbestemmelser for overførsel af personoplysninger til tredjelande i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/679, og 
for Storbritannien: EU Kommissionens afgørelse om tilstrækkeligheden af beskyttelsesniveauet, jf. GDPR artikel 45.
4.3  Hvis du ønsker yderligere oplysninger om vores overførsel af personoplysninger uden for EU/EØS, herunder en kopi af de relevante sikkerhedsforanstaltninger mv., kan du kontakte os (se nedenfor under "Kontaktoplysninger").


1.1.a.i.5  Dine rettigheder mv.


5.1  Du har efter databeskyttelsesforordningen en række rettigheder i forhold til vores behandling af oplysninger om dig. Hvis du vil gøre brug af dine rettigheder, skal du kontakte os. Dine rettigheder indebærer:

5.2  Retten til at trække samtykke tilbage 
Hvis du har givet dit samtykke til vores behandling af dine personoplysninger, kan du til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Du kan trække dit samtykke tilbage ved at kontakte os (se nedenfor under "Kontaktoplysninger").
Hvis du ikke længere ønsker at modtage vores nyhedsbrev, kan du også trække dit samtykke tilbage ved at framelde dig nyhedsbrevet i de enkelte e-mails, du modtager.
Hvis du vælger at trække dit samtykke tilbage, påvirker det ikke lovligheden af vores behandling af dine personoplysninger på baggrund af dit tidligere meddelte samtykke og op til tidspunktet for tilbagetrækningen. Hvis du tilbagetrækker dit samtykke, har det derfor først virkning fra dette tidspunkt.

5.3  Ret til at se oplysninger (indsigtsret)
Du har ret til at få indsigt i de oplysninger, som vi behandler om dig, samt en række yderligere oplysninger.

5.4  Ret til berigtigelse (rettelse)
Du har ret til at få urigtige oplysninger om dig selv rettet.

5.5  Ret til sletning
Du har i visse tilfælde du ret til at få slettet oplysninger om dig, inden tidspunktet for vores almindelige generelle sletning indtræffer.

5.6  Ret til begrænsning af behandling
Du har visse tilfælde ret til at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset. Hvis du har ret til at få begrænset behandlingen, må vi fremover kun behandle oplysningerne, bortset fra opbevaring, med dit samtykke, eller med henblik på at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller for at beskytte en person eller vigtige samfundsinteresser.

5.7  Ret til indsigelse
Du har i visse tilfælde ret til at gøre indsigelse mod vores ellers lovlige behandling af dine personoplysninger.

5.8  Ret til at transmittere oplysninger (dataportabilitet)
Du har i visse tilfælde ret til at modtage dine personoplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format samt at få overført disse personoplysninger fra én dataansvarlig til en anden uden hindring.

5.9  Klage til Datatilsynet
Du har ret til at indgive en klage til Datatilsynet, hvis du er utilfreds med den måde, vi behandler dine personoplysninger på. Du finder Datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk. 

5.10 Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som du finder på www.datatilsynet.dk.


1.1.a.i.6 Kontaktoplysninger


Hobbii A/S
CVR nr. 36909587
Dortheavej 12A, st. tv.
2400 København NV
Danmark

Email: kundeservice@hobbii.dk


Datamodtager

Mødrehjælpen

Beskrivelse af tjeneste
Mødrehjælpen er en privat humanitær organisation, som har til formål at hjælpe gravide og forældre i sårbare situationer samt at bidrage til at udvikle dansk socialpolitik. Vi er en organisation i vækst, der gennem en lang årrække har været i stand til at hjælpe og rådgive stadig flere børnefamilier. Samarbejdet med Hobbii er med til at vi kan engagere flere danskere i Mødrehjælpens sag og hjælpe flere sårbare forældre og deres børn takket være donationer og data på vores fælles Jul-i-juli kampagne.

Behandlende virksomhed
Mødrehjælpen, Abel Cathrines Gade 13, 1654 København V

Behandlingsvirksomhedens databeskyttelsesansvarlige
Nedenfor kan du finde e-mailadressen på behandlingsvirksomhedens databeskyttelsesansvarlige.
info@moedrehjaelpen.dk

Formål med data
Denne liste repræsenterer formålene med dataindsamlingen og -behandlingen.

  • Samarbejde med socialhumanitær organisation

    Anvendte teknologier
    Denne liste repræsenterer alle teknologier, denne service anvender til at indsamle data. Typiske teknologier er cookies og pixels, der placeres i browseren.

    • SDKs
    • Cookies

    Indsamlet data

    Denne liste repræsenterer alle (personlige) data, der indsamles af eller gennem brugen af denne service.

    • Navn
    • Adresse
    • Postnummer
    • By
    • Telefonnummer

    Juridisk grundlag
    I det følgende er det krævede juridiske grundlag for behandling af data angivet.
    At blive i stand til at kontakte personer, som ikke i forvejen bakker op om Mødrehjælpens sag
    Hjemlen er art 6, stk. 1, litra f (Mødrehjælpens legitime interesse)

    Sted for behandling
    Dette er det primære sted, hvor de indsamlede data behandles. Hvis dataene også behandles i andre lande, informeres du separat.
    Danmark

    Opbevaringsperiode
    Opbevaringsperioden er det tidsrum, hvor de indsamlede data gemmes til behandlingsformål. Dataene skal slettes, så snart de ikke længere er nødvendige for de angivne behandlingsformål.
    Personer, der aldrig har støttet Mødrehjælpens sag slettes 1 år efter oprettelsen i Mødrehjælpens CRM system.

    Klik her for at læse databehandlerens privatlivspolitik
    Cookie- og privatlivspolitik - Mødrehjælpen (moedrehjaelpen.dk)


    Teknologier

    Produktet blev lagt i kurven!
    Se indkøbskurv