Merino

Merinould er uld fra Merino fåret. Det er velkendt for dets bløde og fine struktur og bruges tit til undertøj og babytøj. Merino uld findes i mange varianter og er velegnet til både hækling, strikning og filtning. Der findes flere forskellige udgaver af uld, men merino uld er noget af det fineste og blødeste man kan finde. De små fibre i ulden indeholder utrolig meget luft, hvilket gør, at varmekapaciteten er meget høj selvom det ikke vejer særlig meget. Derudover kan det også nævnes, at merino uld har en høj åndbarhed, en naturlig bakteriebekæmpelse og er svedtransporterende.

Merino uldens mange egenskaber

Sammenlignet med almindelig uld, vil man opdage, at merino uld er af langt højere kvalitet. Det består af langt blødere og finere fiber, som netop giver den en helt anden struktur end almindeligt uld og som gør, at så mange mennesker er vilde med den. En af grundene til at så mange skandinavere elsker lige netop merino uld, er nok, at det egner sig rigtig godt til vores klima. Heroppe i vinterkulden, holder det os dejlig varme samtidig med, at det er komfortabelt og ikke kradser. Af samme grund bliver det også ofte brugt til undertøj. En af de mange andre positive egenskaber som merino ulden har, er at det er et lugtbeskyttende materiale, så man undgår at lugte selvom man sveder i det. Derfor er der også mange som både bruger merino uld om sommeren eller når de dyrker motion - eksempelvis skiløb, da merino uld også kan absorbere store mængder af vand samtidig med, at det stadig holder dig varm.

Når man arbejder med merino uld, er det enormt vigtigt, at man følger de helt korrekte vaskeanvisninger, da merino uld er en følsom en af slagsen. Det er helst at foretrække, at man vasker det i hånden ved 30 grader, så man er på den sikre side. Hvis man alligevel hellere vil vaske det i vaskemaskinen, så skal man vaske det på et uldprogram, finvaskprogram eller skåneprogram med lave grader (30 eller 40). Derudover er det utrolig vigtigt, at man heller ikke bruger skyllemiddel når man har med merino uld at gøre. Dette gør nemlig, at fibrene bliver så bløde, at de lettere glider fra hinanden og dermed mister sin naturlige elasticitet og let vokser. Et alternativ til det almindelig skyllemiddel, er dog uldvaskemiddel, som netop er beregnet til den slags garn.

God til hverdag

Merino ulden giver dig som sagt masser af muligheder inden for beklædning hvor det både egner sig godt til sommer- og vinterhalvåret. Hos os finder du derfor også et bredt udvalg af Merino uld med masser af forskellige farver at vælge imellem, så du kan slippes fantasien løs. Da merino uld er et 100 % kløfrit, så er det særdeles velegnet til at lave fine ting til de helst mindste såsom bodyer, huer, uldsokker, handsker, futter, trøjer, leggings osv.

Bestil merino uld online - nemt og hurtigt

Her hos os i Hobbii.dk ønsker vi at være nogle af de bedste og hurtigste inden for levering af merino uld og garntilbehør. Derfor får du altid dine varer senest tre hverdage efter du har bestilt det online. Vi sætter nemlig en ære i at holde en høj standard i vores kundeservice, og du kan altid ringe til os, hvis du har spørgsmål til nogle af vores produkter. Vi giver altid fuld returret på varer bestilt via vores webshop.

Kontakt Hobbii.dk

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores merino uld eller mangler hjælp til at bestille. Du kan kontakte os via vores kontaktformular, så svarer vi så hurtigt som muligt. Du kan også ringe til os på tlf.nr. 31 86 33 57 eller maile til kundeservice@hobbii.dk. Vi ser frem til at byde dig velkommen som kunde hos os. 

Det siger vores kunder om Merino

Susanne Dzierwa

Baby Merino XL er et virkeligt dejligt garn at hækle med, det glider nemt gennem fingrene og om nålen. Blødheden og elastisiteten i garnet gør det meget nemt at skabe et produkt og giver mindre træthed i fingrene, vil tro at hvis man hækler lidt ujævn (p.g.a. smerter) udjævnes skævhederne af det lækre garns evner. Det knækker heller ikke frivilligt. Lidt ærgeligt at farvevalget ikke er større. Jeg er MEGET begejstret for garnet og vil helt klar anbefale garnet især fordi det er dejligt blødt og IKKE kradser👌

Susanne meyer

Baby merino Xl er det lækreste garn at strikke med og super blødt og lækkert når man strikker til baby. Skønt uden at kradse

Bodil Kjær

Merino Collection er super super lækkert og det er ikke sidste gang, jeg køber dette. Jeg har strikket babykjole.

Marianne Birk Hougaard

Det skønneste bløde garn, der IKKE kradser ❤️ Mine børnebørn er helt vilde når de får strikket trøjer af Merino 🌺💕

Tove Hangaard

super dejlig og blødt garn at strikke i, mange flotte farver, og børnebørnene elsker huer strikket i merino.

pia glerup

jeg er stor fan er drops merino garn, kradser ikke suger sved holder huden tør, nemt at vaske

Ida Nielsen

Big Merino er nemt at strikke med. Resultatet bliver meget blødt og flot i strukturen.

Susanne Poulsen

Jeg har endnu ingen børnebørn men håber at få det om nogle år og til den tid ligger der en masse hjemmestrikket babytøj klar. Jeg strikker udelukkende i baby merino som er super lækkert at strikke med og dejligt blødt og varmt for en baby. Jeg er vild med strikke i grå nuancer og kunne derfor godt tænke mig at der også fandtes en karrygul som kontrast. tak for super hurtig levering

Connie Bakkemose Jessen

Jeg har købt noget Merino baby garn til en sweater til mit barnebarn på 12år. Han foretrak, at mormor skulle strikke en sweater i patentstrikning 😉 som han sagde, så ved han at der er lagt ❤️ sjæl i. Glæder mig til den er færdig 👍 Det er virkelig behageligt 😉 at strikke med denne type garn 😉 Kan varmt anbefales.

Susanne Katrine Petersen

Jeg har både hæklet en djævlehue og to cardigans i Baby Merino, og min generelle oplevelse er, at garnet er rigtig lækkert og nemt at hækle med. Resultatet bliver dejligt blødt og ikke mindst nemt at vaske. Det eneste minus er, at jeg enkelte gange har oplevet nogen kedelige overgange, hvor garnet er bundet sammen med knuder.

SPAR 19%

Baby Merino - Hobbii

100% Merinould

35 kr  43 kr
SPAR 27%

Easy Care - Mayflower

100% Merinould

30 kr  41 kr
SPAR 16%

Baby Merino XL - Hobbii

100% Merinould

36 kr  43 kr
SPAR 27%

Easy Care Classic - Mayflower

100% Merinould

30 kr  41 kr
SPAR 27%

Easy Care Big - Mayflower

100% Merinould

30 kr  41 kr
SPAR 13%

BabyWool - Happy Sheep

100% Merino Uld

39 kr  45 kr
SPAR 29%

Merino Extra Fine - Drops

100% Uld

22 kr  31 kr
SPAR 17%

Classic Cotton Merino - Mayflower

50% ny superwash uld, 50% bomuld

29 kr  35 kr
SPAR 19%

Baby Merino - Drops

100% Uld

25 kr  31 kr
SPAR 26%

Merino Chuncky 400g - Mayflower

100% Merinould

149 kr  200 kr
SPAR 17%

Soft Merino - Bumbo

100% Superwash Merino Uld

29 kr  35 kr
SPAR 9%

Mio - Järbo

100% Merinould

42 kr  46 kr
SPAR 12%

Mira - Järbo

100% extra fin superwash merino uld

45 kr  51 kr
SPAR 11%

Merino Raggi - Järbo

75% Merinould "Superwash", 25% Polyamid

129 kr  145 kr

Merino The Collection - Mayflower

100% ren ny uld

199 kr
SPAR 20%

Merino Chuncky Mega 1000g - Mayflower

100% Merinould

399 kr  500 kr

Big Merino - Drops

100% Uld

31 kr
Produktet blev lagt i kurven!
Se indkøbskurv