Merino

Merinould er uld fra Merino fåret. Det er velkendt for dets bløde og fine struktur og bruges tit til undertøj og babytøj. Merino uld findes i mange varianter og er velegnet til både hækling, strikning og filtning. Der findes flere forskellige udgaver af uld, men merino uld er noget af det fineste og blødeste man kan finde. De små fibre i ulden indeholder utrolig meget luft, hvilket gør, at varmekapaciteten er meget høj selvom det ikke vejer særlig meget. Derudover kan det også nævnes, at merino uld har en høj åndbarhed, en naturlig bakteriebekæmpelse og er svedtransporterende.

Merino uldens mange egenskaber

Sammenlignet med almindelig uld, vil man opdage, at merino uld er af langt højere kvalitet. Det består af langt blødere og finere fiber, som netop giver den en helt anden struktur end almindeligt uld og som gør, at så mange mennesker er vilde med den. En af grundene til at så mange skandinavere elsker lige netop merino uld, er nok, at det egner sig rigtig godt til vores klima. Heroppe i vinterkulden, holder det os dejlig varme samtidig med, at det er komfortabelt og ikke kradser. Af samme grund bliver det også ofte brugt til undertøj. En af de mange andre positive egenskaber som merino ulden har, er at det er et lugtbeskyttende materiale, så man undgår at lugte selvom man sveder i det. Derfor er der også mange som både bruger merino uld om sommeren eller når de dyrker motion - eksempelvis skiløb, da merino uld også kan absorbere store mængder af vand samtidig med, at det stadig holder dig varm.

Når man arbejder med merino uld, er det enormt vigtigt, at man følger de helt korrekte vaskeanvisninger, da merino uld er en følsom en af slagsen. Det er helst at foretrække, at man vasker det i hånden ved 30 grader, så man er på den sikre side. Hvis man alligevel hellere vil vaske det i vaskemaskinen, så skal man vaske det på et uldprogram, finvaskprogram eller skåneprogram med lave grader (30 eller 40). Derudover er det utrolig vigtigt, at man heller ikke bruger skyllemiddel når man har med merino uld at gøre. Dette gør nemlig, at fibrene bliver så bløde, at de lettere glider fra hinanden og dermed mister sin naturlige elasticitet og let vokser. Et alternativ til det almindelig skyllemiddel, er dog uldvaskemiddel, som netop er beregnet til den slags garn.

God til hverdag

Merino ulden giver dig som sagt masser af muligheder inden for beklædning hvor det både egner sig godt til sommer- og vinterhalvåret. Hos os finder du derfor også et bredt udvalg af Merino uld med masser af forskellige farver at vælge imellem, så du kan slippes fantasien løs. Da merino uld er et 100 % kløfrit, så er det særdeles velegnet til at lave fine ting til de helst mindste såsom bodyer, huer, uldsokker, handsker, futter, trøjer, leggings osv.

Bestil merino uld online - nemt og hurtigt

Her hos os i Hobbii.dk ønsker vi at være nogle af de bedste og hurtigste inden for levering af merino uld og garntilbehør. Derfor får du altid dine varer senest tre hverdage efter du har bestilt det online. Vi sætter nemlig en ære i at holde en høj standard i vores kundeservice, og du kan altid ringe til os, hvis du har spørgsmål til nogle af vores produkter. Vi giver altid fuld returret på varer bestilt via vores webshop.

Kontakt Hobbii.dk

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores merino uld eller mangler hjælp til at bestille. Du kan kontakte os via vores kontaktformular, så svarer vi så hurtigt som muligt. Du kan også ringe til os på tlf.nr. 31 86 33 57 eller maile til kundeservice@hobbii.dk. Vi ser frem til at byde dig velkommen som kunde hos os. 

SPAR 23% 9 kr
Populær

Baby Merino - Hobbii

100% Merinould

30 kr  39 kr

SPAR 23% 9 kr
Populær

Easy Care - Mayflower

100% Merinould

30 kr  39 kr

SPAR 23% 9 kr
Populær

Easy Care Classic - Mayflower

100% Merinould

30 kr  39 kr

SPAR 23% 9 kr
Populær

Easy Care Big - Mayflower

100% Merinould

Fra 30 kr  39 kr

SPAR 10% 3 kr
Populær

Baby Merino - Drops

100% Uld

28 kr  31 kr

Populær
Populær

BabyWool - Happy Sheep

100% Merino Uld

39 kr

Populær

Cotton Merino - Drops

50% Uld, 50% Bomuld

32 kr

SPAR 20% 7 kr
Nyhed Populær

Soft Merino - Bumbo

100% Superwash Merino Uld

28 kr  35 kr

SPAR 9% 4 kr
Populær

Mio - Järbo

100% Merinould

42 kr  46 kr

SPAR 16% 31 kr
Populær

Merino Chuncky 400g - Mayflower

100% Merinould

169 kr  200 kr

SPAR 22% 8 kr
Populær

Baby Ull - Viking

100% Merinould

29 kr  37 kr

Populær

Big Merino - Drops

100% Uld

31 kr

Populær
SPAR 20% 101 kr
Populær

Merino Chuncky Mega 1000g - Mayflower

100% Merinould

399 kr  500 kr

Populær

Puno - Gepard Garn

68% babyalpacka, 10% merinould, 22% polyamid

76 kr

Populær
Populær

Cotton Wool 3 - Gepard Garn

50% ekstrafin merinolammeuld, 50% ekstrafin bomuld

45 kr

Produktet blev lagt i kurven!
Se indkøbskurv