Merinould

Merinould er uld fra merinofåret. Det er velkendt for dets bløde og fine struktur og bruges tit til undertøj og babytøj. Merinould findes i mange varianter og er velegnet til både hækling, strikning og filtning. Der findes flere forskellige udgaver af uld, men merinould er noget af det fineste og blødeste, man kan finde. De små fibre i ulden indeholder utrolig meget luft, hvilket gør, at varmekapaciteten er meget høj selvom det ikke vejer særlig meget. Derudover kan det også nævnes, at merinould har en høj åndbarhed, en naturlig bakteriebekæmpelse og er svedtransporterende.

Merinouldens mange egenskaber

Sammenlignet med almindelig uld, vil man opdage, at merinould er af langt højere kvalitet. Det består af langt blødere og finere fiber, som netop giver den en helt anden struktur end almindeligt uld og som gør, at så mange mennesker er vilde med den. En af grundene til at så mange skandinavere elsker lige netop merinould, er nok, at det egner sig rigtig godt til vores klima. Heroppe i vinterkulden, holder det os dejlig varme samtidig med, at det er komfortabelt og ikke kradser. Af samme grund bliver det også ofte brugt til undertøj. En af de mange andre positive egenskaber som merinoulden har, er at det er et lugtbeskyttende materiale, så man undgår at lugte selvom man sveder i det. Derfor er der også mange som både bruger merinould om sommeren eller når de dyrker motion - eksempelvis skiløb, da merinould også kan absorbere store mængder af vand samtidig med, at det stadig holder dig varm.

Når man arbejder med merinould, er det enormt vigtigt, at man følger de helt korrekte vaskeanvisninger, da merinould er meget følsomt. Det anbefales, at man vasker det i hånden ved 30 grader, så man er på den sikre side. Hvis man alligevel hellere vil vaske det i vaskemaskinen, så skal man vaske det på et uldprogram, finvaskprogram eller skåneprogram med lave grader (30 eller 40). Derudover er det utrolig vigtigt, at man heller ikke bruger skyllemiddel, når man har med merinould at gøre. Dette gør nemlig, at fibrene bliver så bløde, at de lettere glider fra hinanden og dermed mister sin naturlige elasticitet og let vokser. Et alternativ til det almindelig skyllemiddel, er dog uldvaskemiddel, som netop er beregnet til den slags garn.

God til hverdag

Merinoulden giver dig som sagt masser af muligheder inden for beklædning, hvor det både egner sig godt til sommer- og vinterhalvåret. Hos os finder du derfor også et bredt udvalg af merinould med masser af forskellige farver at vælge imellem, så du kan slippe fantasien løs. Da merinould er et 100 % kløfrit materiale, er det særdeles velegnet til at lave fine ting til de helst mindste, såsom bodyer, huer, sokker, handsker, futter, trøjer, leggings, osv.

Få inspiration af andre

Ønsker du at se specifikke garner i brug eller mangler du yderligere inspiration til de enkelte opskrifter? På Hobbii.dk kan du se billeder af andre kunders hækle- og strikkeprojekter. Klik ind på det respektive garn og vælg ‘Billedgalleri’. Her kan du samtidig uploade dine egne færdige projekter til stor inspiration for både os og mange andre. Af hjertet tak ❤

Bestil merinould online - nemt og hurtigt

Her hos os i Hobbii.dk ønsker vi at være nogle af de bedste og hurtigste inden for levering af merinould og garntilbehør. Derfor får du altid dine varer senest tre hverdage efter du har bestilt det online. Vi sætter nemlig en ære i at holde en høj standard i vores kundeservice, og du kan altid ringe til os, hvis du har spørgsmål til nogle af vores produkter. Vi giver altid fuld returret på varer bestilt via vores webshop.

Kontakt Hobbii.dk

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores produkter eller mangler hjælp til at bestille. Du kan finde kontaktformular, telefonnummer og e-mail ved at klikke på linket her. Vi ser frem til at byde dig velkommen som kunde hos os. 

Det siger vores kunder om Merinould

Karna Jacobsen

Strikker et tæppe i Baby Merinould til mit barnebarn der kommer i maj. Det er et lækkert garn og dejlig blødt. Første gang jeg bruger dette garn men bestemt ikke sidste.

Christine

Lækkert garn, men ikke så merinouldsagtigt, som jeg havde troet.

Hanne Stegger

Super dejligt blødt og nemt at strikke og hækle af. Jeg har brugt garnet til en pige kjole. Blev rigtig flot med de dejlige farver man kan kombinere som man nu har lyst til.

Kristina

Super super lækkert garn og helt fantastisk at arbejde med. Har kun brugt det til bordstrik indtil videre. Det er ikke sidste gang jeg køber det 😍

Nina Agnete Psilander

Meget lækkert Kæmpe-Gran, der er nemt at arbejde med og ikke smitter af i farven. Kan varmt anbefales hvis man vil lave noget lækkert.

Bodil Kjær

Merino Collection er super super lækkert og det er ikke sidste gang, jeg køber dette. Jeg har strikket babykjole.

Dorte Andersen

Altid god kvalitet og hurtig levering. Jeg er aldrig blevet skuffet over den leverede vare.

Helle Smidt

Lækker blød og varm kvalitet. Helt perfekt til babyer

Karina Mølgaard Hansen

Nemt at arbejde med. Super lækker kvalitet

marianne stark

super skønt og med mange muligheder

SPAR 12%

Baby Merino - Hobbii

100% Merinould

38 kr  43 kr
SPAR 22%

Easy Care - Mayflower

100% Merinould

35 kr  45 kr

Baby Merino XL - Hobbii

100% Merinould

43 kr
SPAR 11%

BabyWool - Happy Sheep

100% Merino Uld

40 kr  45 kr
SPAR 22%

Easy Care Classic - Mayflower

100% Merinould

35 kr  45 kr
SPAR 22%

Easy Care Big - Mayflower

100% Merinould

35 kr  45 kr
SPAR 29%

Easy Care Print (2. sortering) - Mayflower

100% Merinould

35 kr  49 kr

Cotton Merino Classic - Mayflower

50% Ny Superwash Uld, 50% Bomuld

35 kr
SPAR 11%

Soft Merino - Bumbo

100% Superwash Merino Uld

31 kr  35 kr
SPAR 11%

Summer Merino - Hobbii

70% Bomuld, 30% Merino Uld

40 kr  45 kr
SPAR 17%

Merino Magic (Håndfarvet) - Mayflower

100% Merino Uld

99 kr  119 kr
SPAR 24%

Mira - Järbo

100% extra fin superwash merino uld

39 kr  51 kr
Nyhed

Alpaca Bris - Viking of Norway

60% Alpaca, 11% Merinould, 29% Nylon

69 kr
SPAR 11%

Merino Chuncky 400g - Mayflower

100% Merinould

179 kr  200 kr

Mio - Järbo

100% Merinould

46 kr

Merino Raggi - Järbo

75% Merinould "Superwash", 25% Polyamid

145 kr

Merino The Collection - Mayflower

100% ren ny uld

199 kr
SPAR 11%

Summer Merino - Wonderbag - Hobbii

70% Bomuld, 30% Merino Uld

399 kr  450 kr
Produktet blev lagt i kurven!
Se indkøbskurv