Er du vant til at arbejde med uld, og kender du i forvejen alle de fantastiske egenskaber som uld har? Hvis ikke så læs med videre, hvor jeg har fundet 5 fantastiske grunde til, at du skal vælge uld, frem for andre garntyper, til dit næste projekt.

5 ekstremt overbevisende grunde til, at du skal vælge uld

1. Uld findes i et hav af kvaliteter!

Nogen forbinder uld med tanken om kløende sweatere og kradsende halstørklæder, men det behøver bestemt ikke være tilfældet. De mange mange forskellige uldkvaliteter har alle hver deres funktion. Nogle kvaliteter er bedst til det beklædning, som er tættest på kroppen, andre kvaliteter er fine til de projekter der skal være lidt mere hårdføre. Der er f.eks. det ekstremt bløde merinould, det lækre lamauld, og de mange gode uld-blandingsgarner. Uld blandes ofte med enten bomuld eller akryl. Begge garntyper går super godt i spænd med uld, og de tilføjer hver i sær deres egne fordele til uldgarnet. Hvis du vil vide mere om fordelene ved bomuld så læs med her – og hvis du vil lære mere om akryl så læs med herDe mange kvaliteter findes i forskellige prisgrupper og har adskillelige anvendelsesmuligheder.  

Strik en cool cardigan med fine detaljer – se den her


2. Super til beklædning

Uld er et af de mest oplagte valg til at strikke eller hækle beklædning af. Især vinterbeklædning har stor gavn af uld, da uld har den unikke egenskab, at det kan temperaturregulere. Det betyder, at uld kan optage kroppens naturlige varme. Ulden sørger for at holde dig varm og tør, hvilket er uundværligt under de kolde vintermåneder. Derfor er uld fantastisk til når du eller dine kære skal holde varmen. Hvis du har brug for en lækker og varm sweater til herre, så giv dig i kast med denne opskrift.

Jeg anbefaler Mayflower Easy Care til sweatere, fordi det holder på temperaturen og er super blødt.

3. Oplagt til interiør

Uld er perfekt til interiør. Som nævnt ovenfor, så har uld den unikke temperaturregulerende egenskab. Dette er også en kæmpe fordel, når du skal vælge garn til dit næste slumretæppe! Hvem drømmer ikke om at svøbe sig ind i et blødt tæppe som endda holder på temperaturen, på en behagelig måde? Så prøv at bruge uld til tæpper og puder, jeg lover dig, at du ikke vil fortryde det!


4. Børnevenligt

En af de anledninger, hvor uld er et fantastisk valg, er når du strikker/hækler til små børn. Uld kan fås i de blødeste kvaliteter, som ikke vil genere små børns sarte hud. Den sarte hud bliver nemlig let irriteret og derfor er uld et godt valg, når baby skal holdes varm, og bomuld simpelthen ikke klarer jobbet godt nok. Du kan lave et sødt babytæppe i 100% merinould – se det her

Jeg foretrækker at bruge økologiske materialer, når jeg hækler eller strikker til små børn. Se udvalget af økologisk uld (og bomuld) her

5. Det er naturligt!

Den bedste grund til at vælge uld, i følge mig, er at det er et naturmateriale! I en tid hvor meget er af plastik og kunstige kvaliteter, som f.eks. akryl, er uld et dejligt og naturligt alternativ. De fleste uldgarner er fåreuld, men der findes også lamauld og alpakkauld. Ulden er designet til at holde dyret varmt og behageligt, og de egenskaber kan vi få glæde af helt uden kunstige fremstillingsprocesser. Det bliver næsten ikke bedre!


Har uld overhovedet nogle ulemper?

Nu har jeg fortalt dig, om alle de gode egenskaber som uld har, men der er selvfølgelig også et par ting, som du skal være opmærksom på, inden du kaster dig ud i et nyt uldprojekt.
Det er desværre sådan, at nogle mennesker ikke kan tåle uld, fordi de er allergiske over for lanolin. Der kan dog også ''bare'' være tale om hudirritation, hvor det kan hjælpe at prøve en anden kvalitet, fremfor at afskrive alt slags uld for altid. Uld har desværre den ærgerlige ulempe, at det ikke kan vaskes ved høje temperaturer. Det er vigtigt, at man er meget opmærksom på, hvordan uld skal vaskes, da man kan risikere at krympe tøjet helt til dukkestørrelse 😉 Du kan også komme ud for, at uldgarnet filter i maskinen. Ingen af disse ting er specielt gode, så husk at tjek banderolen godt, inden du smider uld til vask.

Hvis du ikke er blevet skræmt væk af ulds meget ulemper, så synes jeg, at du straks skal kaste dig ud i et nyt strikke/hækleprojekt med uld. Du har heldigvis mange uldtyper at vælge imellem. Se hele udvalget af 100% uld her.

Jeg ønsker dig held og lykke med dine kommende uldprojekter 😘

Kærlig Hilsen
Josefine, Hobbii


Ps. Hvis du vil vide mere om bomuld så klik her – hvis du vil vide mere om akryl så klik her

Easy Care - Mayflower

100% Superwash Merinould

45 kr.