Hækling i det bagerste maskeled kan give struktur til dit arbejde. Her viser vi dig, hvordan du genkender det bagerste maskeled og hækler i det.

Videotip! Klik på “Indstillinger” (det lille tandhjul under videoen ⚙) for at skifte sprog på underteksterne. Du kan også justere på hastigheden, hvis du har brug for at se teknikken i et langsommere tempo.

Vidste du, at du kan ændre på strukturen i dit hæklearbejde ved kun at hækle i det bagerste maskeled? Du kan fx bruge teknikken til at skabe en fin rib i dit arbejde eller til at lave en kant mellem bund og sider, når du hækler kurve. Hækling i bagerste maskeled er derfor et ægte hækle-hack!

Det allerbedste ved hækling i bagerste maskeled er, at du allerede ved, hvordan man gør. Ja, du læste rigtigt! For hvis du allerede kan hækle i begge maskeled samtidigt, skal du blot lære at identificere det bagerste maskeled.

Hækling i bagerste maskeled forkortes typisk bml.

Identificer det bagerste maskeled

Kigger du på dit hæklearbejde ovenfra, kan du se en masse V’er. Hvert V er en maske.

Den del af masken (eller V’et), der er tættest på dig, er det forreste maskeled (fml), mens det længst fra dig er det bagerste maskeled (bml).


Sådan hækler du i bagerste maskeled

  1. Indsæt hæklenålen i det bagerste maskeled (maskens bagerste ben).
  2. Lav den maske, som din opskrift angiver.

Og det er sådan, du hækler i bagerste maskeled! Super nemt, ikke?

Sådan ser det ud, når du hækler i bagerste maskeled


Er du venstrehåndet?

Se hvordan du hækler i bagerste maskeled som venstrehåndet i videoen herunder.