Simpelt behøver bestemt ikke være kedeligt. Har du set vores tidligere blogindlæg, “En håndfuld kugler”? Den handler lige præcis om det - en håndfuld hæklede kugler - en af vores mest simple opskrifter. Men den kan altså noget!

I 2017 blev kuglerne brugt til pynt på julefrokostbordet. Kuglerne var monotone i farven men piftet op med effektgarn så de fik et flot shine. Og sikke en forskel det gjorde. Det var med til at skabe fylde på bordet rent visuelt, og så gav det en særlig stemning at kunne pynte med noget hjemmelavet.

Nu er foråret 2021 så stille på vej, selvom det endnu føles som om der er en evighed til. Det grå landskab ude foran mit vindue giver mig en særlig længsel efter smukke pastelfarver og grønne nuancer. Længslen har flere gange skubbet mig til at søge efter farverige pyntegenstande online. Ikke fordi jeg har glemt at jeg kan hækle, men fordi overskuddet ikke er til det. Nuvel, de fleste aftener bruger jeg hjemme foran TV’et, så jeg har i hvert fald tiden til det. Men jeg bliver så nemt distraheret, og skal projektet tage flere dage falder jeg nemt fra og lader det ligge i hjørnet i flere uger.

Kuglen to the rescue! En sen aften, efter at have brugt flere timer på at kigge på alverdens farverige vaser, kopper, lysestager og andet tingeltangel online (🙈), gav jeg mit bibliotek af opskrifter et kig. Og der faldt jeg over den gode gamle opskrift. “Det blir’ den!” udbrød jeg, og det gik stærkt derefter. Faktisk blev jeg så ivrig, at jeg gerne ville i gang med det samme. Og med lidt graven i gemmerne fandt jeg noget skønt garn, som fungerede lige til formålet. Jeg havde nemlig en håndfuld nøgler af Rainbow Cotton 8/4 liggende fra tidligere projekter.

Rainbow Cotton 8/4 er en ægte Hobbii-klassiker. Garnet er lavet af 100% bomuld og kommer i hele 100 farver. Har du svært ved at vælge farver, har vi også samlet nogle garnpakker af det samme garn, som du kan lade dig inspirere af. Du kan se dem alle her.

For at give kuglerne lidt ekstra spil, valgte jeg at bruge flere nøgler i forskellige farver. Helt specifikt farverne Pastel Mint (025), Baby Blue (032), Rose (044), Pink (045), Apricot (065), og Baby Purple (067).

Og hold da op hvor er jeg glad for resultatet!

Med den meget simple form, som kuglerne nu har, har både håndværket og farverne virkelig fået lov at stråle. Jeg har lavet kugler i 2 størrelser, som begge er at finde i opskriften.

Her ses de på blomsterpinde, som gør det nemt at bruge dem i vaser 👇


Disse kugler har fundet deres plads i en buket blomster. Eller, mest en buket grønne grene. Blomsterne stod så flotte og friske i mit soveværelse en uge siden. Men i går så de altså lidt triste ud. Så jeg pillede blomsterne ud og erstattede dem med de hæklede kugler. De gav så meget farve til de grønne blade, der stod tilbage i vasen. Der er endnu en del liv i de grønne grene, og med de fine kugler som pynt har jeg en flot livlig buket i et stykke tid endnu.


Jeg er gået lidt amok med kugler, så der har været nok til at dekorere flere steder i min lille lejlighed. Her ses de på et par meter Rainbow Cotton 8/4, i farven Natural White (002), som jeg har hængt på min meget bare hvide væg. Det giver virkelig liv til væggen og min stue.

Er det mon for tidligt at starte projekter til sommeren? Jeg pønser nemlig allerede på at lave nogle flere i skrappere farver, som skal føjes til væggen 🌈


Skal du også hækle dig nogle fine pyntekugler?

Du finder opskriften helt gratis på vores hjemmeside. Her finder du også en komplet indkøbsliste, så du nemt kan bestille med enkelte klik.

Vil du helst bare i gang med det samme, kan du faktisk slippe afsted med det, hvis du allerede har:

Fyldevat

Styroporkugler sikrer dig en perfekt rund kugle, som holder formen. De er også optimale, hvis du gerne vil montere kuglen på et spyd til dekoration i blomstervaser. Men har du lidt fyldevat liggende, kan du godt bruge det i stedet. Det fungerer især fint til kugler, som blot skal ligge på en overflade eller hænge på en snor. Men som du kan se i billedet længere oppe, er jeg faktisk også sluppet afsted med at “spyde” kuglerne, selvom de kun er fyldt med fyldevat. Fyldevattet holder dog ikke på spydet som styropor gør. Så når dekorationen skal flyttes eller pakkes væk, er jeg lige nødt til at være forsigtig, så pinden ikke falder ud eller presses helt igennem kuglen.

Husk! Bruger du fyldevat, er det vigtigt at du fylder kuglen så fast som du overhovedet kan komme til. Så sikrer du en mere fast rund form.

Grillspyd

På vores hjemmeside finder du blomsterpinde, som er oplagte til denne opskrift. Men har du nogle gamle tynde grillspyd i træ liggende i køkkenskuffen, kan de sagtens bruges i stedet.

Noget garn

Jep, til denne opskrift er der mulighed for at bruge mange forskellige slags garner, og du skal heller ikke bruge særlig meget garn per kugle. Har du nogle rester af 8/4 bomuldsgarn, ligesom vores Rainbow Cotton 8/4, kan du snildt bruge det. Men alternativt kan du også bruge andre garner i lige de farver og materialer du har.

Jeg har selv en rest Winter Glow som jeg gerne vil teste af - mest for at se hvordan de flotte farveskift vil tage sig ud, når det bruges på kuglerne her.

Vær dog opmærksom på at garnets tykkelse har en effekt på hvor lille eller stor kuglen bliver i sidste ende. Bruger du styroporkugler, kan det derfor ende med at de ikke har samme størrelse som det du har hæklet. Men med fyldevat gør det ikke noget hvilken størrelse dit projekt får. Du fylder bare indtil kuglen er fyldt. Så prøv dig endelig frem med de garner du har i gemmerne!

Har du noget særligt garn eller farver i tankerne til dette projekt? Del dem gerne i kommentarfeltet!

Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

100% Bomuld

18 kr.
Spar 30%

Winter Glow - Hobbii

51% Ny Uld, 49% Polyakryl

139 kr.  199 kr.