Er dit garn arrangeret i fed, når du køber det, skal du vinde det op, før du kan begynde at hækle eller strikke med det. I dette blogindlæg guider jeg dig til, hvordan du nemt og hurtigt vinder dit garn op til nøgler med en garnvinde og et knydsnøgleapparat.


Synes du også, at garn i fed er ekstra smukke at se på? Så er du ikke alene. Jeg eeeelsker at se på de flotte Unicorn-fed. Jeg nænner næsten ikke at bruge dem. Altså kun næsten!

Når det kommer til stykket, kræver garn i fed dog lidt ekstra arbejde, før du kan starte på dit hækle- eller strikkeprojekt. Garnet er nemlig ikke helt klart til at tage i brug endnu. For at undgå at der går fuldstændig kluddermor i garnet, bør du starte med at vinde dit garn op fra fed til nøgle.

Heldigvis er det både hurtigt og nemt at vinde garn op, hvis du har en garnvinde og et krydsnøgleapparat til rådighed.

I dette blogindlæg guider jeg dig til:

Er du klar til at vinde dit garn op? Find garn og redskaber frem, så begynder vi!

Har du ikke en garnvinde og et krydsnøgleapparat? Ingen grund til bekymring - du kan også vinde dit garn op i hånden.


Vores garner Unicorn Solid (til venstre) og Unicorn (til højre) er viklet i fed, når du modtager dem. Du skal derfor vinde garnerne op, før du kan tage dem i brug.

Sådan fungerer en garnvinde og et krydsnøgleapparat sammen

En garnvinde og et krydsnøgleapparat er det ultimative drømmehold af redskaber, når du skal vinde dine fed om til nøgler. Garnvinden holder garnet på plads, mens du vinder det op på krydsnøgleapparatet. 

De to redskaber kan derfor skabe stor glæde for den entusiastiske hækler eller strikker, der regelmæssigt køber garn på fed. Med redskaberne bliver garnet vundet op hurtigt og effektivt, og så kan det sjove arbejde med garnet for alvor begynde 😍

I videoen herunder kan du se, hvordan du kombinerer en garnvinde og et krydsnøgleapparat til at vinde dit garn op til smukke nøgler.


Har du brug for hjælp til at komme i gang? Du er altid velkommen til at komme og få dit garn vundet op i din lokale Hobbii-butik. Vi har stillet en garnvinde og krydsnøgleapparat til rådighed, som du helt gratis kan benytte dig af. Henvend dig til personalet, så hjælper de dig godt i gang ❤

Sådan bruger du en garnvinde

Garnvindens funktion er at holde garnet på plads, så det ikke filtrer sig sammen og laver knuder, mens du vinder det op til et nøgle. Den monteres på en bordkant med en skruetvinge og foldes ud som en paraply.

Du kan gøre brug af en garnvinde, hvad enten du arbejder med garn i det ene eller andet materiale.

Sådan gør du

  1. Skru garnvinden fast på en bordkant med skruetvingen.
  2. Tag banderolen af garnet og sno forsigtigt garnet ud af feddet.
  3. Klip snorene rundt om garnet af. Pas på du ikke klipper i garnet. Find garnenden og klip den fri.
  4. Slå garnvinden op, læg garnet forsigtigt omkring den og spænd den fast.

Sørg for at placere garnet helt vandret på garnvinden.

Det gør du med enderne af garnet

Det er en fordel at fastgøre den inderste ende af garnet til garnvinden, så garnet ikke filtrer sig sammen, når garnvinden drejer rundt. Den yderste garnende er den, du tager fat i, når du starter med at vinde garnet op - hvad enten du vælger at gøre det i hånden eller med et krydsnøgleapparat.


Sådan bruger du et krydsnøgleapparat

Så er det tid til at finde krydsnøgleapparatet frem. Nu bliver det rigtig sjovt 😁 

En stor fordel ved krydsnøgleapparatet er, at du kan lave garnnøgler, der tillader dig at trække garnet indefra, når du skal arbejde med det senere. På den måde kan du undgå den velkendte situation, hvor du må jage dit garnnøgle hen over gulvet, når det endnu en gang (!) er hoppet afsted, fordi du trækker garnet udefra. Det lyder jo ikke så dårligt, vel?

Sådan gør du

  1. Sæt krydsnøgleapparatet på kanten af et bord og spænd det fast.
  2. Træk enden af garnet gennem spolearmen udefra og ind.
  3. Sæt garnenden fast i rillen på spolen.
  4. Drej håndtaget, så garnet snor sig om spolen. Hold garnet mellem garnvinden og krydsnøgleapparatet og stram let til, så nøglet ikke bliver for løst.
  5. Klip garnet, når nøglet har den ønskede størrelse, eller fortsæt indtil alt garnet er vundet op.
  6. Træk dit garnnøgle af.

Husk at tjekke garnet for fejl, mens du vinder det op.


God fornøjelse med at vinde dit garn op.

Kærlig hilsen herfra ❤


Få fat i redskaberne: Garnvinde og krydsnøgleapparat

Har du fået øjnene op for, hvor nemt det er at vinde garn op med garnvinde og krydsnøgleapparat?

Spar dig selv for en masse tid og energi og spring direkte til dit strikke- eller hækleprojekt med dette drømmehold af værktøjer:

 
Spar 25%

Krydsnøgleapparat - Hobbii

299 kr.  399 kr.