At vælge de helt rigtige strikkepinde kan godt være lidt af en jungle, hvis man er ny inden for strikning. Det der skulle være afslappende og hyggeligt, kan hurtigt udvikle sig til ren og skær frustration i forsøget på at finde de rigtig strikkepinde til det pågældende projekt, da de simpelthen kommer i så mange forskellige størrelser og former. Der findes nemlig både rundpinde, udskiftelige rundpinde, jumperpinde, strømpepinde og hjælpepinde.
Herunder vil jeg alligevel kaste mig ud i en guide til dig, så du har nemmere ved at vælge de helt rigtige strikkepinde til dit strikkeprojekt.
Hvilken type strikkeprojekt skal du i gang med?
Det første du bør tænke over er, hvad det er for et slags projekt du gerne vil i gang med. Det kan nemlig godt være, at alle strikkepinde udfører det samme job, men der er selvsagt mange forskellige måder at udføre jobbet på. Nogle strikkepinde egner sig bedst til én bestemt form for strikning, mens andre kan udføre flere forskellige slags. Herunder kan du se en oversigt over hvilke egenskaber de forskellige strikkepinde har:
- Jumperpinde: Den strikkepind som de fleste af os nok kender bedst, er jumperpinden. Her har den ene ende det formål at få nye masker på pinden, hvorimod den anden ende, som oftest består af en lille knop, har det formål at sørge for, at maskerne ikke falder af pinden. Disse strikkepinde bruges altid parvis og kan kun bruges til at strikke frem og tilbage.
- Rundpinde: Rundpinde består af to lige strikkepinde, som er koblet sammen med en fleksibel nylonsnor, som fås i forskellige længder. Denne type strikkepind er tiltænkt rundstrik, men kan også bruges til at strikke frem og tilbage, og derfor er der nogen der hellere foretrækker denne type strikkepind, da den kan bruges til flere forskellige projekter såsom huer, halskanter, ryg eller sjaler.
- Strømpepinde: Strømpepinde er de velkendte strikkepinde, hvor begge ender er spidse. De bruges ofte i sæt af 4 eller 5, og som navnet så fint indikerer, så er disse pinde utrolig velegnede til at strikke strømper på samt ærmer eller huer.
- Hjælpepinde: Hjælpepinde anvendes når man skal strikke snoninger. Hjælpepindene fungerer således, at de kan holde maskerne som skal snoes bagved eller foran strikketøjet, mens snoningen strikkes. Hvis maskerne venter foran arbejdet, drejer snoningen sig til venstre, og hvis de venter bag arbejdet, så drejer snoningen sig til højre.
- Udskiftelige rundpinde: De udskiftelige rundpinde er faktisk rigtig smart. Her kan du, lige som navnet indikerer, udskifte spidsen af strikkepinden samt snoren, så du kan forskellige længder. Hvis du har planer om at strikke over en længere periode, så er der ikke nogen tvivl om, at dette er en god investering.