TL YARN CRAFTS TAKEOVER – Det er blevet tid til at tage dine hækleprojekter til nye højder med denne nemme teknik til trefarvet vævehækling. Læn dig tilbage og lad Toni Lipsey vise dig, hvordan du hækler det flotte mønster, der er helt genialt til rester!


Dette blogindlæg er skrevet af Toni Lipsey, hækledesigneren og underviseren bag TL Yarn Crafts.


Er det tid til at få en ny go-to, når det kommer til vævehækling? Prøv at tilføje lidt farve – tre for at være helt nøjagtig. Lær trefarvet vævehækling og forvandl dine hækleprojekter fra simple til smukke!

I dette blogindlæg vil jeg vise dig, hvordan du hækler trefarvet vævehækling. Saml alle dine garnrester – for nu skal vi bruge dem! 


Hvad er vævehækling?

Vævehækling er et meget populært hæklemønster. Mange begyndere er vilde med teknikken, fordi man kun behøver at vide, hvordan man hækler luftmasker og fastmasker. 

Hvis du leder efter et sofistikeret, men nemt mønster til dit næste projekt, så er vævehækling lige noget for dig! Vævehækling ligner strik til forveksling, og det betyder altså, at du kan få et udtryk, der ligner strik, helt uden at skulle lære et nyt håndværk først.


Hækleteknikker du bør kende

Trefarvet vævehækling er meget simpelt og giver en smuk effekt. Der er dog nogle få grundlæggende teknikker, som du bør kende til, før du giver dig i kast med mønsteret.

 • Slå om: Før garnet over spidsen af hæklenålen og ned foran, så du laver en løkke omkring nålen.
 • Luftmaske: Slå om hæklenålen, træk nålen gennem løkken for at lave en luftmaske.
 • Fastmaske: Stik hæklenålen ind i den anviste maske eller mellemrum, slå om, træk en løkke igennem masken, slå om, træk løkken igennem begge løkker på nålen. 


Farveskift i trefarvet vævehækling

Det, som er helt magisk ved trefarvet vævehækling, er den måde, du skifter farve på. Du skifter farve i slutningen af hver række, men husk IKKE at lukke dine farver af, mens du endnu hækler. Mens du arbejder, vil du have tre farver hæftet til dit projekt på én gang.

Når du skal skifte farve, skal du slippe den gamle farve og samle den nye farve op, som hviler et par rækker længere nede. Denne teknik giver dig mulighed for ofte at skifte farve, så du ikke ender med en masse ender, som skal hæftes til sidst. 

Trefarvet vævehækling resulterer i lange tråde op langs siden af arbejdet. Hold styr på disse lange tråde ved at tilføje en enkelt omgang kantmasker til dit projekt. Sørg for at fange alle de lange tråde inden i kanten for at få et fuldendt og ensartet look. Lær hvordan ved at følgen guiden herunder.GRATIS: Har du lyst til at prøve trefarvet vævehækling? Få opskriften til denne fine bakke lige her.


Lær at hækle trefarvet vævehækling

Er du klar til at give dig i kast med trefarvet vævehækling? Jeg er sikker på, at du – ligesom jeg – vil forelske dig i dette fantastiske mønster.

Sværhedsgrad: Øvet begynder

Start med: Et vilkårligt, ulige antal luftmasker

Materialer: Garn, hæklenål, maskemarkører (valgfrit), saks, stoppenål

Forkortelser

 • Lm = luftmaske
 • Fm = fastmaske
 • Spo = spring over
 • Lm-bue = luftmaskebueKm = kædemaske
 • M = maske

NOTER:

 • Farverne er angivet som A, B, og C igennem hele opskriften.
 • 2 lm i starten af en række tæller som 1 fm + 1 lm.
 • Luk IKKE nogen af farverne af, før du bliver bedt om det. Farveskiftene er helt magiske i trefarvet vævehækling! 
Guide: Sådan hækler du trefarvet vævehækling

Med A, lav et vilkårligt, ulige antal luftmasker. 

RÆKKE 1: 1 fm i tredje lm fra nålen, (1 lm, spo 1 lm, 1 fm i næste lm) rækken ud, idet du skifter farve til B i den sidste m, vend. Lad farve A hænge løst men luk ikke af.

RÆKKE 2: 2 lm, 1 fm i næste 1lm-bue, (1 lm, 1 fm i næste lm-bue) rækken ud, idet du hækler den sidste fm i 2lm-bue fra starten og skifter til farve C, vend. Lad farve B hænge løst men luk ikke af. 

RÆKKE 3: Gentag Række 2, skift til farve A til sidst i rækken. Lad farve C hænge løst men luk ikke af. 

Fortsæt i dette mønster, idet du gentager række 2 og skifter farve til sidst i hver række. Når du er færdig, lukker du de farver af, som ikke er i brug og fortsætter med den farve du brugte i din sidste række. Denne farve bliver din kant. 

KANT: Drej arbejdet for at hækle langs rækkernes ender. 2 lm, 1 fm i samme lm-bue som sidste m i den sidste række. (1 lm, spo næste række, 1 fm i enden af næste række) indtil næste hjørne, idet du hækler omkring de lange tråde langs kanten. 2 lm, 1 fm i samme m. Drej arbejdet for at hækle langs den nederste kant på tæppet.

(1 lm, spo lm-buen, 1 fm i basen af næste fm) indtil næste hjørne. 2 lm, 1 fm i samme m. Drej arbejdet for at hækle langs siden af projektet.

(1 lm, spo næste række, 1 fm i enden af næste række) indtil næste hjørne, idet du hækler omkring de lange tråde langs kanten. 2 lm, 1 km i første fm på omgangen. Tri Color-bakkerne er den perfekte gaveidé!


Tak fordi du læste med og kastede dig ud i trefarvet vævehækling! Brug dette teknikken, når du laver Tri Color-bakkerne, en ny opskrift designet eksklusivt til TLYC x Hobbii's Happy Place-garn. Download den gratis opskrift her.
Dette blogindlæg er skrevet af Toni Lipsey, som du måske kender bedre som TL Yarn Crafts. Toni er kendt for sine letforståelige hækleopskrifter til hæklere på alle niveauer, og hun deler ivrigt ud af sin viden, erfaring og yndlingsprodukter på sin blog, YouTube og Instagram. For nylig har hun i samarbejde med Hobbii udviklet Happy Place, et skønt garn i 50% bomuld og 50% uld.


Vil du lære Toni bedre at kende? Læs vores Q&A med hende her.