Skrevet af Madeline fra @ofbooksandhooks

Jeg havde ikke engang skænket det en tanke at hækle min egen brudekjole, før min nye svigermor spurgte mig om det. Det var bare et henslængt spørgsmål, men af en eller anden grund tog jeg det virkelig seriøst. I løbet af den følgende uge overbeviste jeg mig selv om, at det ville være den bedste beslutning i verden at hækle min egen brudekjole. 

Jeg overbeviste mig selv om, at der var flere grunde til, hvorfor det ville være en magisk beslutning. For det første, ingen fra min familie kunne komme til brylluppet, siden det skulle holdes i England, og COVID-19 har fanget dem i USA. At have en hjemmelavet kjole ville være noget helt særligt og ville tilføje lidt flair til et bryllup, der allerede føltes halvtomt uden mine kære hos mig. 

For det andet, jeg er høj. Så, skræddersyet tøj virker nærmest altid som en bedre idé end at købe fra en normal butik. Jeg behøver ikke tænke over, om kjolen vil være lang nok, når jeg og min hæklenål styrer længden. Det virkede som en virkelig god løsning på alle mine problemer.  

Det viser sig dog, at det måske ikke var den bedste idé i verden at planlægge at hækle min egen kjole – men vi er slet ikke i den del af historien endnu.

Først, lad os snakke om, hvad jeg faktisk planlagde at lave.


Opskriften 

Jeg kontaktede Hailey næsten lige efter at have set Duekjolen (the Dove Dress) på hendes Instagram feed. Det virkede bare som om, den havde det perfekte miks af elegant, draperet, men stadig simpel. Præcis, hvad jeg ville have, min kjole skulle være. 

Jeg rakte ud og sagde til Hailey, at jeg skulle giftes, og at jeg ville elske at bruge hendes opskrift til min kjole. 

Hun er et fantastisk menneske og designer, så hun var sød nok til at sige ja og give mig sin endnu ikke udgivne opskrift! (Hvilket du, for resten, hvis du ikke har købt den endnu, kan nappe her).

Hailey elsker at arbejde med opskrifter, der kan tilpasses. Du behøver ikke være bange, hvis du er nybegynder – det er faktisk nemmere på den måde! Den tager fuldstændig udgangspunkt i dine egne mål, og det er en del af magien. Du behøver slet ikke tænke over størrelsen eller sætte dig selv i en boks. At lave denne kjole føles virkelig som at lave noget unikt, kun til dig! Og det er, fordi det er det! 

Enkelheden og skønheden i stingene, så vel som mulighederne for tilpasning, charmerede mig virkelig, da jeg lavede kjolen. Jeg føler, jeg kunne få 100+ forskellige kombinationer ud af opskriften og aldrig løbe tør for idéer. Du kan endda lave den til en fin bluse, hvis du vil! Mulighederne er uendelige! 

Hvilket nok er grunden til, at jeg havde så svært ved at vælge…


Garnet

Sådan et smukt, personligt mønster som dette fortjener det perfekte garn. Jeg vidste, jeg ville have en silkeagtig tekstur der kunne drapere. 

Hæklede ting er smukke, men de kan, til tider, godt blive lidt tykkere og mere robuste end strik, især hvis du ikke bruger en tyndere garntype.

Derfor havde jeg brug for nogle fibre, der kunne give et elegant udtryk, så jeg kunne ”dresse” det op på min store dag. Det tog mig ikke lang tid at finde ud af, at jeg ville bruge Go Handmade Tencel Bamboo Double garn. Kombinationen af fibre ville uden tvivl give mig den perfekte, luftige følelse med flot fald, især i skørtet. Kombineret med en blød og silkeagtig tekstur, så vidste jeg, at det ville være et godt valg. 

Men farven?! Åh, jeg følte mig fortabt et øjeblik. Jeg var, bogstaveligt talt, ”hooked” på hver eneste farve, og jeg var ikke sikker på, hvilken farve der ville passe bedst til mit ønskede udtryk. Men der var noget ved salvien, jeg ikke kunne ryste af mig, og i sidste ende valgte jeg at følge mit hjerte! 


Og, hold da op, hvor var jeg glad for, at jeg gjorde det! For det blev endnu bedre end jeg havde forestillet mig.


Resultatet 


Hvis jeg skulle beskrive den stemning vi gik efter at have i brylluppet med ét ord, så ville det have været: simpelt. Vi ville have, at alting skulle være så stressfrit og rart som muligt. Vi havde nok stress med min manglende familie, COVID og visa. Men som omdrejningspunktet på denne dag skulle være os. 

Det er derfor, at den her kjole var helt perfekt til lejligheden. Den var fri for dikkedarer og fik mig til at føle mig lige så magisk som vores omgivelser!


Go Handmade Tencel Bamboo Double garnet var PERFEKT! Utrolig let og luftigt og draperede perfekt – jeg kunne virkelig ikke have bedt om et mere luksuriøst garn at bringe denne vision til live med. Jeg er endda heldig nok at have nogle rester tilovers, som jeg glæder mig til at få brugt! 


---

Madeline fra @ofbooksandhooks er en håndværksdesigner, der elsker at kombinere sine to passioner: hækling og bøger! Du kan se hendes seneste værker her på Instagram, og finde hendes opskrifter på Etsy

Tencel Bamboo Double - Go Handmade

40% Tencel, 60% Viskose af Bambus

42 kr.
Spar 18%

Saks - Unicorn - Hobbii

65 kr.  79 kr.