I dette blogindlæg deler den britiske designer Katie Jones spændende detaljer om den kommende Mystery Make-Along #AprèsSkiMAL, der starter d. 5. september.



Er du klar til at tilføje lidt ekstra farve og glæde til din vintergarderobe? Hvad med at lave et projekt, som du kommer til at ELSKE at finde frem fra skabet år efter år?

Så skal du være med, når vi starter #AprèsSkiMAL, hvor vi skal strikke og hækle en unik vinter-sweater! Vi er igen i år gået sammen med den skønne britiske designer Katie Jones for at lave en spændende Make-Along (også kaldet MAL).

Uanset om du vælger at strikke eller hækle, så er dette projekt perfekt til kreative nørklere på alle niveauer – så længe du elsker at udvide dit repertoire med nye masker og teknikker og have det sjovt!

MAL’en starter d. 5. september 2024, hvorefter opskriften vil blive udgivet i 7 dele. Hele projektet slutter i oktober – lige i tid til at tage din vinterlige sweater i brug – og der er tale om en hemmelig MAL, så du kommer til at se designet udfolde sig uge efter uge. Ihh, så spændende! 😍

Gå ikke glip af denne Make-Along – vi har kun et begrænset antal kits til salg. Få fingrene i et kit HER.

For at lære en smule mere om det hemmelige projekt har vi stillet Katie 9 spørgsmål, som vi er super spændte på at læse svaret på. Hvis du er heldig, giver hun også et hint eller to til projektet!


1. Hvad kan du fortælle os om denne Make-Along?

“Til denne Make-Along ville jeg gerne designe en sjov sweater, som vil lyse op i din vintergarderobe! Jeg sigtede efter at skabe et tidløst design: et klassisk udtryk med et nutidigt twist, som du forhåbentligt kommer til at elske år efter år.

Designet er en sweater med brede striber i klare farver – inspireret af retro skitøj og vintage Fair Isle-sweatre. Jeg har valgt bløde, fluffy garner med et strejf af glitter og lyse pastelfarver, der hylder strik og après-ski-mode fra 60’erne, 70’erne og 80’erne. Designet bringer farver og glæde ind i din vinterbeklædning med et mix af masker og teksturer.

I den sidste MAL elskede jeg den udfordring, der lå i at få strik- og hækleprojektet til at se ensartet ud – og i år tror jeg, at mine designs er endnu tættere i udtrykket. Særligt fordi garnvalget er meget ens! Og garnet er så blødt, at det er en fryd at have på!

Jeg ville også gerne tilgå projektet på en lidt anden måde: Den seneste MAL var primært opbygget af firkanter, der blev sat sammen, men denne gang skal du arbejde med større elementer. Personligt elsker jeg firkanter, men jeg ved godt, at det ikke er alles kop te, så denne gang skulle der ske noget nyt!”




2. Hvordan blev du inspireret til sweaterens design?

“Jeg ville gerne designe den der go-to sweater, som du glæder dig til at tage på hver vinter, og jeg har særligt været inspireret af klassiske teknikker til vinterstrik, såsom Fair Isle, og så begyndte jeg at tænke over, hvordan jeg kunne sætte mit eget præg på sådan et tidløst design.

Eftersom denne MAL er noget, du lægger både tid, energi og kærlighed i at lave, ville jeg gerne have, at det færdige resultat er noget, du vil elske at bære for evigt! Den stribede Fair Isle-stil er et klassisk vinter-look, som gav mig masser af frihed til at eksperimentere med farvepaletten og bevæge mig væk fra traditionelle farver.

Og det var her inspirationen fra après-ski-stilen fra 60’erne, 70’erne og 80’erne kom ind i billedet. Jeg er vild med, hvor legesyge farvekombinationerne var i moden på det tidspunkt. I min research fandt jeg nogle fantastiske billeder, der hjalp mig med at vælge primærfarver og kombinationer. Og derfra kom idéerne flyvende!”


3. Hvordan var din designproces med denne sweater?

“Som nævnt var en af mine største udfordringer at få den hæklede og den strikkede version til at ligne hinanden. Jeg elsker denne proces – det er som at lægge et spændende puslespil! Der er flere ting, jeg skal tage højde for, blandt andet hvilke teknikker jeg vil bruge til begge versioner, og hvordan jeg vil konstruere sweateren, så sværhedsgraden opbygges gradvist i takt med, at projektet skrider frem. Det er helt fundamentale trin, som kræver omtanke, og samtidig skal jeg selvfølgelig også sikre, at sweateren ser fantastisk ud!

Til dette projekt var jeg virkelig glad, da jeg regnede ud, hvordan jeg kunne matche fastheden i begge designs, så jeg kunne arbejde ud fra den samme skala. De to designs ser så ens ud, og jeg er meget tilfreds med, hvordan de er endt!”


4. Hvordan har du valgt farver og garn til projektet?

“Når jeg skal vælge farver, er det altid en tosidet proces: Jeg overvejer både farver og teksturer – og så undersøger jeg, om mine foretrukne farver er tilgængelige i de garner, der bare skaber den helt rigtige tekstur.

Til dette projekt var det vigtigt for mig at skabe den helt rigtige efterårs- eller vintertekstur, så jeg ville gerne sammensætte garner, der ville give en medium garntykkelse. Jeg ville også have elementer, der var fluffy, glitrende og et let broget udtryk. Det var desuden vigtigt, at sweateren blev blød og glamourøs, så den føles ekstra speciel.

Og så gik jagten ellers ind på at udforske forskellige Hobbii-garner for at finde det rigtige match. Jeg elsker at arbejde med forskellige sammensætninger af garner for at opnå forskellige teksturer og følelser. Til dette projekt valgte jeg garnerne baseret på, hvordan de føltes sammen, og først derefter besluttede jeg farverne. Da jeg havde valgt garnerne, så jeg igen på mine inspirationsbilleder for at skabe den helt rigtige farvesammensætning, der gjorde noget helt særligt for mig.”




5. Hvilket niveau kræver projektet ifølge dig?

“Forhåbentlig er dette et projekt, der kan tage dig ‘from zero to hero’! Hvis du kender de basale strikkemasker ret og vrang eller den basale hæklemaske fastmasken, så er du klar! Det er selvfølgelig en god idé at øve sig på at blive komfortabel med at holde på strikkepinde eller hæklenål. Hvis du er nybegynder, vil jeg anbefale, at du øver dig på de mest basale masker for at få en ensartet fasthed, før du starter på et større projekt som dette.

Men det fantastiske ved denne Make-Along er faktisk, at den er designet til at introducere dig for nye masker og teknikker hver uge, så du gradvist udvider din sværhedsgrad. Der er videoer, der hjælper dig igennem alle teknikkerne, og du kan pause dem og gense dem så mange gange, du har brug for. Dette projekt er perfekt til at lære nye ting og få mere selvsikkerhed i at hækle eller strikke!

Det er også et sjovt projekt, selvom du er en erfaren hækler eller strikker, eftersom du kommer til at arbejde parallelt med andre. Men Make-Alongs er virkelig gode projekter til at lære noget nyt!”


6. Hvilke strikke- eller hækleteknikker kommer man til at lære?

“I dette projekt var mit mål at introducere en ny teknik hver uge, som ville fungere med både strik og hækling. Vi begynder projektet med simple elementer og basale masker, og så arbejder vi os frem mod lidt mere komplekse teknikker.

Projektet inkluderer at arbejde med flere farver – i strikkeopskriften lærer du at tage masker løst af som ret og strikke Fair Isle, og i hækleopskriften lærer du at lave dybe fastmasker og hækle Tapestry Crochet. Derudover er der bobler, ribkanter, perlestrik eller vævehækling, udtagninger og indtagninger, formning, madrassting samt broderi-elementer i form af kædesting eller hæklede kædemasker på overfladen. Du kommer til at arbejde frem og tilbage såvel som rundt.

Alle disse teknikker giver tilsammen en levende og stribet sweater med masser af tekstur og et Fair Isle-udtryk. Blandingen af teksturer, farver og mønstre giver et nutidigt twist til en klassisk stil, der gør, at projektet både er spændende og givende at lave.”




7. Hvad er din yndlingsteknik i dette projekt, og hvad har du undgået?

“Bobler – jeg elsker bobler! De kan godt være lidt besværlige, men de er det hele værd!

Der er ikke mange teknikker, som jeg ikke selv bryder mig om – og jeg må indrømme, at jeg selv elsker at arbejde med firkanter – men i den sidste MAL var det ikke alle, der var lige vilde med at lave projektet i firkanter, fordi de mange delelementer skulle sættes sammen til sidst. Så i denne MAL har jeg designet større dele for at undgå for mange ender, der skal sys og hæftes. Forhåbentligt er det en lettelse for alle dem, der ikke er så vilde med at sy sammen.”


8. Inkluderer MAL-opskriften tips til, hvordan man hæfter ender på en nem måde?

“Jeg elsker at skifte farver, så jeg har altid en masse ender, der skal hæftes. I strikkeopskriften i denne MAL viser jeg, hvordan du kan lukke de fleste af dine ender af undervejs, og i hækleopskriften viser jeg, hvordan du kan bruge dine ender til at sætte elementer sammen for at få en mere usynlig finish.

En af mine yndlings teknikker til farveskift i MAL’en viser også, hvordan du kan arbejde med forskellige farver uden at bøvle med en masse ender, der skal hæftes i sidste ende.

Og så vil jeg også lige sige – personligt kan jeg faktisk godt finde på at lade enderne hænge, hvis de er sikrede, så længe de ikke hænger ud af bunden eller ærmerne. Hvis du hader at hæfte ender, så er det en glimrende metode for dig – hvorfor sy dem fast, når du bare kan lade dem være?”


9. Hvilket råd vil du give til dem, der er i tvivl, om projektet er noget for dem?

“Denne MAL er en glimrende måde at udvide dine hækle- eller strikkeevner og selvtillid! Mystery-elementet betyder, at du måske kommer til at arbejde med teknikker, du ikke har prøvet før, og som du måske endda har undgået tidligere. Men frygt ej, der er videoer til at hjælpe dig igennem hvert et trin, så de teknikker, der virker svære, bliver nemme at lære.

Jeg elsker også det fællesskab, der opstår. Det er fantastisk at arbejde på et projekt parallelt med så mange andre. Facebook-gruppen er et godt sted at dele fremskridt og få tips fra andre hæklere eller strikkere.

Desuden vil jeg fremhæve, at designet i denne Make-Along ser godt ud på alle! Den har et nemt, komfortabelt fit, og det moderne twist på en klassisk stil betyder, at den kan styles på så mange måder for at passe til dit individuelle look. Du har også mulighed for at vælge, hvilken hals du ønsker, og pynte din sweater efter din personlige smag. Alt sammen, så du får en sweater, der er perfekt til netop dig.

Den eneste beslutning du skal tage er, om du vil hækle eller strikke! Hvis du er splittet mellem de to designs, så kan jeg fortælle, at de ser meget ens ud. Den strikkede version er lettere og har derfor lidt mere fald i udtrykket. Den er også en smule mere fluffy og med glimmer. Den hæklede version har lidt tættere og mere robuste masker og en smule mindre fluffiness og glimmer. Hvis du stadig er i tvivl, så kan du jo altid lave begge!”

Vil du dele dine fremskridt med andre? Vær med i vores Make-Along Facebook-gruppe her ➜




Vil du være med i den spændende Make-Along?

Køb dit kit HER og vær med i #AprèsSkiMAL med Katie Jones! Gå ikke glip af muligheden for at hækle eller strikke en hyggelig vinterlig sweater og lære nye teknikker undervejs. Vær med til en sjov udfordring og del dine fremskridt med andre kreative. Lad os lave det superseje projekt sammen!

Vil du vide mere? Hop direkte til dette FAQ blogindlæg for at få alle detaljerne!

Vi glæder os til at slå de første masker op med dig! 🧶
❤️
Hobbii x Katie Jones