Synes du også, at det kan virke liiidt skræmmende at strikke med strømpepinde? Så er Magic Loop-teknikken helt sikkert noget for dig!

Videotip! Klik på “Indstillinger” (det lille tandhjul under videoen ⚙) for at skifte sprog på underteksterne. Du kan også justere på hastigheden, hvis du har brug for at se teknikken i et langsommere tempo.


Magic Loop er en super nem teknik, der gør det muligt for dig at strikke på rundpind – uanset hvor få masker du har på pinden. Teknikken kan bruges, når du har for få masker til at fylde wiren ud, og den er særligt god, når du strikker ærmer, huer eller sokker.


Magic Loop: Sådan gør du

  1. Slå det ønskede antal masker op. Sørg for at bruge en rundpind med en lang wire.
  2. Ryk alle maskerne ind på midten af wiren og fordel maskerne i to grupper på nogenlunde samme størrelse.
  3. Tag den ene gruppe af masker fra wiren og før maskerne til den venstre pind, mens du lader den anden gruppe forblive midt på wiren.
  4. Strik nu maskerne på den venstre pind over på den højre pind.
  5. Sæt maskerne, som du endnu ikke har strikket, på din venstre pind ved at trække maskerne fra wiren til pinden.
  6. Træk maskerne på højre pind ned på wiren (dem du netop har strikket), og træk maskerne fra wiren op på venstre pind (dem du skal strikke nu).
  7. Strik igen maskerne på din venstre pind.
  8. Fortsæt rundt indtil du har den ønskede længde på dit arbejde.


Lyder det svært? Se videoen ovenfor, hvor vi gennemgår Magic Loop-teknikken. Og husk, at øvelse gør mester <3


Vigtigt! Når du bruger Magic Loop-teknikken, kan dine masker godt dreje sig lidt i starten. Det kan derfor være en god idé at holde øje med, om maskerne vender samme vej.