Har du også haft et godt øje til de hæklede tasker fra Taylor Bento, der også er kendt som ‘Bags by Bento’? I dette Q&A blogindlæg deler Taylor inspirationen bag den nye ‘Carry On’-kollektion, som består af tre nye opskrifter på hæklede tasker – og de er alle helt gratis! 👀Har du overvejet at tilføje en hæklet taske til din drømmeliste over fremtidige projekter? I dette blogindlæg giver vi dig den perfekte dosis inspiration til at kickstarte den drøm! ✨

Lad os introducere dig for Taylor Bento, den talentfulde designer af hækleopskrifter og kreative hjerne bag ‘Bags by Bento’. Taylors designs er kendetegnet ved et mix af detaljer, teksturer og stilfulde elementer. Hun er en haj til at forvandle praktiske accessories til smukke hæklede tasker.

Og så har vi spændende nyheder til den der drøm, du havde om at hækle en taske! Sammen med Hobbii har Taylor netop udgivet tre helt nye opskrifter under navnet ‘Carry On’. Kollektionen kan downloades gratis på vores hjemmeside – og den er en sand gave for alle os hækleentusiaster!

I denne Q&A giver Taylor os et indblik i hendes kreative proces, afslører sit yndlingsmønster og viser de nye opskrifter frem. Er du lige så spændt som os? Lad os komme videre!

Glem ikke – vi ELSKER at se jeres projekter! Del dine ‘Carry On’-kreationer på Instagram under hashtagget #bagsbybentoxhobbii.


1. Hvad elsker du mest ved at hækle?

“Jeg elsker hvor kreativt, man kan udfolde sig. Du har uendelige muligheder med bare én type maske. Da jeg først begyndte at designe, brugte jeg fastmasker til langt de fleste af mine opskrifter. Og så synes jeg, det er virkelig sjovt at lære nye masker og teknikker!”


2. Hvad er din yndlingsmønster for tiden?

“Jeg nyder virkelig stjernemønster for tiden. Det har et unikt udtryk og tilfører et specielt touch til accessories. Et af mine designs i ‘Carry On’-kollektionen bruger netop dette mønster.”


3. Hvad er dit yndlingsredskab, som du ikke kan leve uden?

“Mine Clover-hæklenåle er must-haves! Jeg har prøvet så mange hæklenåle, og Clover fungerer klart bedst for mig. Jeg er vild med det ergonomiske greb. Når du hækler så meget som jeg, er komforten essentiel!”

Få dit eget sæt af Clover hæklenåle HER
4. Hvordan ser det ud, når du udvikler nye opskrifter?

“Jeg får ofte ideer til designs, når jeg shopper garn. Til denne kollektion undersøgte jeg udvalget på Hobbii’s hjemmeside. Det første, der fangede min interesse, var de blå nuancer af Hobbii’s Portobello. De mindede mig om Britney Spears’ denim-outfits. Derefter fandt jeg noget tilbehør til rygsække, der passede perfekt til Hobbii Bungee Mini. Og så vidste jeg bare, at jeg ville designe en taske med Hobbii Friends Ribbon, så jeg brainstormede nogle idéer, der ville passe perfekt til det materiale. Da jeg havde fået de første idéer, skitserede jeg de forskellige designs og skrev en liste over de materialer, jeg skulle bruge, hvorefter jeg begyndte at skrive opskrifterne.

Jeg skriver typisk det første udkast, før jeg begynder at hækle, og så laver jeg justeringer og tager billeder, mens jeg arbejder på projektet. Når opskriften er færdig, sender jeg den til min tekniske redaktør, som gennemgår den og tjekker, at matematikken, tegnsætningen og andre detaljer er korrekte. Derefter sender jeg opskriften til nogle testhæklere, der laver designet fra start til slut og giver feedback på projektet og det færdige design.

Til allersidst laver jeg de sidste rettelser og voilà! Designet er færdigt.”


5. Kan du fortælle os lidt mere om de nye opskrifter?

“Taskerne i kollektionen har hver deres stil. Alle projekterne er nemme opskrifter, der egner sig til hæklere, der er fortrolige med de grundlæggende teknikker. Og så inkluderer alle opskrifterne tilbehør til tasker, hvilket gør taskerne både smukke og praktiske!”
Forever in Blue Jeans – Crossbody Taske

“Opskriften på ‘Forever in Blue Jeans’-tasken er mit bud på en klassisk crossbody taske. Den har en justerbar crossbody taskerem og lukkes med tryklås.

Tasken er lavet med Portobello-garnet, som er et mix af bomuld, uld og akryl. For at gøre tasken fast, skal du hækle med to tråde. Selve tasken er lavet med fastmasker, der sikrer et simpelt udtryk og god slidstyrke. Klappen er designet med det unikke stjernemønster, som giver tasken masser af personlighed! Og så har tasken den sødeste kvast på klappen.”
Betty Belt Bag – Crossbody Taske

"Opskriften på 'Betty Belt Bag'-tasken er inspireret af de smarte crossbody bæltetasker. Til denne opskrift skal du bruge Friends Ribbon-garnet, som består af 100% bomuld. Du skal hækle med to tråde, så tasken får lidt ekstra struktur. Den laves ved at hækle rundt med halvstangmasker.

Den justerbare rem i bomuld er komfortabel og fastgøres til tasken med D-ringe. Tasken lukkes med praktisk lynlås, som du enten kan sy eller hækle på projektet. Der er en guide til at hækle den fast i opskriften.”
Bungee Rygsæk

“Opskriften på ‘Bungee’-rygsækken er min version af en lille rygsæk. I denne opskrift skal du hækle med Bungee Mini-garnet, som er et tubegarn lavet af et mix af bomuld og polyester.

Jeg guider dig med instruktioner og billeder til, hvordan du hækler rundt om en PU taskebund. Tasken får en fin stribet effekt, fordi den hækles med skiftevis fastmasker og fastmasker i bagerste maskeled.

Tasken gøres færdig med en PU taskesnøre, justerbare remmer i bomuld og en taskeflap med magnetisk lukning. Til allersidst skal sidelommerne sys på – og så din taske er klar til brug!”


6. Hvad er dit bedste råd til nye hæklere?

“Find guides på YouTube! På min egen kanal har jeg videoguides til mange af de teknikker, som jeg bruger i mine designs, og jeg har også vejledninger til hele hækleprojekter. Tjek også min Instagram-konto ud, @bagsbybento."


7. Og helt til sidst, hvad er dine 3 bedste tips?

"1 – Brug maskemarkører! Hvis du kæmper med at få dine kanter til at blive lige, så placer en maskemarkør i den første og den sidste maske på hver række. Det kan hjælpe dig til at se, hvor hver række slutter, så du ikke overser nogle masker.”

2 – Lav en hækleprøve. Jeg plejede også at hoppe den over, men jeg lover dig, det vil sikre, at dit hækleprojekt får den helt rigtige størrelse. Hvis din prøve er større end opskriften foreskriver, bør du bruge en mindre hæklenål. Er prøven mindre end den skal være, bør du omvendt skifte til en større hæklenål.

3 – Hvis dine håndled gør ondt, så TAG EN PAUSE. Jeg lærte det på den hårde måde, at man kan overanstrenge sine hænder så meget, at man får en skade. Tag derfor hyppige pauser og stræk dine hænder. Når du tager en pause, kan du jo passende nyde lidt garnshopping og finde opskrifter!”


Skal dit næste projekt være et design fra Bags by Bento?

Download de nye opskrifter gratis her:


God fornøjelse med projektet fra Taylor & Hobbii ❤️