Elisa Sartori – der også er kendt som Elisa’s Crochet – er hækledesigneren bag tre helt nye opskrifter med temaet 'Playtime'. De tre designs er udviklet med henblik på at fremme kreativitet og læring hos børn. Læs mere her!Hop med Hobbii i det kreative hjørne, hvor vi i dag retter spotlyset mod Elisa Sartori, der er bedre kendt som @elisascrochet på Instagram!

Med mere end 130.000 følgere på Instagram er Elisa en sand hæklestjerne, der hver uge fascinerer sine følgere med opskrifter, der både er super nuttede og nemme at følge.

Og gæt hvad? Elisa har designet 3 gratis hækleopskrifter til den nye ‘Playtime’-kollektion! Med kollektionen har hun forsøgt at understøtte læring og kreativitet hos børn og deres voksne. Både materialer og teknikker er nøje udvalgte med henblik på at fremme både leg og udvikling.

Er du klar til at lære mere om Elisa’s Crochet? Vi har stillet Elisa 8 spørgsmål, så sæt dig godt til rette og se de fine kreationer, hun har lavet til familiens mindste.
1. Hvordan vil du beskrive dit hækleunivers?

“Jeg begyndte at hækle for 11 år siden, og jeg har ikke kedet mig siden! Mit hækleunivers er bredt, idet jeg hækler mange forskellige slags projekter. Mit arbejde begrænser sig ikke kun til amigurumi, selvom det er det, jeg nok er mest kendt for.

Jeg elsker at udfordre mig selv med forskelligartede projekter som puder, tæpper og tøj. Det samme gælder for de materialer, jeg bruger. Jeg er vild med at eksperimentere med forskellige typer garn, uanset om det er bomuld eller uld – eller tykt eller tyndt garn. Man holder aldrig op med at lære – det er et evigt eventyr!”


2. Hvad er din yndlings hækleteknik i øjeblikket?

“Jeg er vild med at eksperimentere med noget nyt hver dag. Det er selve det at udforske og lære nye teknikker, jeg holder så meget af ved hækling. Det er det, der gør min hæklerejse så spændende!”
3. Hvordan designede du ‘Playtime’-kollektionen fra start til slut?

“Til ‘Playtime’-kollektionen fik jeg inspiration fra mine egne barndomsminder – legetøj og sjove elementer, som jeg plejede at elske som barn. Jeg startede med skitser og noter til mine idéer. Her fokuserede jeg på former, farver og teksturer, som jeg gerne ville bruge. Da jeg havde fået en klar idé om det ønskede resultat, gik jeg videre i processen for at vælge de helt rigtige garner og farver til hvert design.”


4. Hvilket design i kollektionen er du mest stolt af?

“Jeg er særligt stolt af den sensoriske kube. Jeg havde det sjovt med at vælge forskellige masketyper for at skabe en visuel og sensorisk oplevelse for barnet.”
5. Hvordan tror du, at dine designs vil inspirere børn til kreativitet og læring?

“Formålet med alle tre designs er at fremme barnets finmotoriske færdigheder, som det at gribe om noget og samle det op. Puslespillene og stabletårnet er specifikt designet til at tilskynde barnet til kritisk tænkning og til at udvikle færdigheder i problemløsning. Dertil er der den sensoriske kube, hvor barnet skal bruge flere af sine sanser. De forskellige teksturer og farver, som jeg har anvendt, er med til at give barnet en sensorisk oplevelse.”


6. Kan du fortælle lidt mere om ‘Playtime’-opskrifterne?

Puslespillene

“Som barn elskede jeg selv at lægge puslespil. De puslespil, jeg har designet, er simple med kun fire brikker, hvilket egner dem til selv de mindste børn. Jeg har valgt temaer som dyr, natur og køretøjer, og jeg har brugt Friends Cotton 8/4 for at sikre, at hver del har en perfekt størrelse til små hænder.”
Den sensoriske kube

“Hver side på kuben har forskellige teksturer og farver, der stimulerer barnets sanser. Jeg har brugt forskellige slags masker til at skabe forskellige teksturer, herunder hækling i bagerste maskeled, kurvemønster, viftemønster, boblemønster og løkker. Og så har jeg brugt Friends Cotton 8/4 i klare, lyse farver, som også bidrager til kuben rent visuelt.”
Rumskib Stabletårn

“Dette stabletårn er designet til at fremme barnets finmotorik. Det er blødt, farverigt og hæklet med Honey Bunny, der er et tykt velourgarn, som gør det færdige design silkeblødt – og det er derfor helt perfekt og sikkert for selv de mindste børn.”
7. Hvad er dine bedste tips til at lave lærerige hækledesigns til børn?

“Før du begynder at designe sjove og lærerige designs, vil jeg anbefale, at du overvejer, hvad det læringsmæssige mål er. Brug klare farver og forskellige former og glem ikke at indarbejde et fortællende element. Husk altid på barnets alder og færdigheder.”


8. Til sidst: Hvad er dine 3 bedste tips til andre hæklere?

“1 – Begynd med simple opskrifter og masker for at bygge et godt fundament. I takt med at du får mere selvtillid og kendskab til de grundlæggende masker, kan du gradvist kaste dig over mere udfordrende opskrifter. 

2 – Lær af dine fejl og betragt dem som muligheder for at lære noget og en vigtig del i at udvikle dine evner.

3 – Ha’ det sjovt og vær tålmodig med dig selv!”


Vil du hækle Elisa’s Playtime-opskrifter?

Kan du heller ikke vente med at komme i gang med at hækle de nye opskrifter? Download opskrifterne GRATIS her:

Puslespillene

Den sensoriske kube

Rumskib Stabletårn