Katie Jones er designeren bag opskrifterne i vores #NoShadesOfGreyMAL. Vi har spurgt Katie om hendes passion for hækling og strik, designprocesser og hvad hendes yndlingsfarve er.


Elsker du også at hækle og strikke med alle regnbuens farver? Og helst gerne dem alle sammen i et og samme projekt? Så er det på tide, at du lærer den britiske designer Katie Jones at kende!

Katie har et langt og spændende CV, der både rummer 7 år på universitetet, en stand på London Fashion Week, sit eget brand (som hun driver sammen med sin mor, Annie) og den helt nye bog Hip to be Square, der er en hyldest til oldemorfirkanten.

Katies stærke kærlighed til farver kommer til udtryk i hendes unikke og sprudlende garnunivers. Og derfor er den kommende #NoShadesOfGreyMAL i sandhed et match made in heaven! Hobbii + Katie Jones = ❤️🌈🧶

Vi har fået os en snak med Katie om det hele - og lidt ekstra 👇

Psst! Læs videre og få Katies top 3 tips til hæklere og strikkere.


👆 ”Det har været en vild og ‘wooly’ rejse, og jeg er virkelig spændt på denne Hobbii Make-Along som det næste eventyr!”

1. Hvornår startede din interesse for at hækle og strikke?

“Jeg var et kreativt barn, og begge mine bedstemødre strikkede eller hæklede - selv min bedstefar var en rimelig solid strikker.

Jeg startede med at strikke. Jeg elskede, at man kunne styre ethvert aspekt af designet. Jeg er i virkeligheden en kæmpe kontrolfreak, hahah! Jeg endte på universitetet for at studere Fashion Design Knitwear, hvor jeg var i 7 år!

På universitetet strikkede jeg mest, og det var først på det tredje år, at jeg forelskede mig i hækling. Jeg arbejdede på det tidspunkt for en designer i London, hvor jeg brugte timevis på strikkemaskinen. Jeg syntes ikke, det var rart at sidde i den samme position hele tiden, mens jeg arbejdede, så jeg begyndte at hækle mere og mere, og da jeg først begyndte, kunne jeg ikke holde op!”

2. Hvad er din professionelle baggrund?

“Hækling blev mit speciale, og jeg arbejdede som en showpiece designer og skaber, hvilket helt konkret betyder, at jeg lavede skræddersyede hækledesigns for forskellige modebrands.

Da jeg dimitterede fra universitetet, savnede jeg den kreative proces, så jeg begyndte at arbejde på at upcycle eksisterende trøjer. Jeg blev inviteret til at få en stand i en bæredygtig afdeling under London Fashion Week. Der var en masse mennesker, der endte med at se min kollektion, hvilket jeg dog mistænker havde noget at gøre med, at min stand var i nærheden af den gratis kaffe, haha! Efter det gik det hurtigt, og min lille idé om at sælge et par trøjer udviklede sig til et modebrand!

Bæredygtig mode var lige begyndt at blive mere populært. Mit brand brugte overskydende restmaterialer, og jeg elskede idéen om at skabe noget smukt ud af ingenting.

Min lille virksomhed voksede, men det betød også, at jeg ikke kunne skabe ligeså meget, da min rolle blev mere administrativ. Jeg savnede det kreative fællesskab.

Derfor begyndte jeg at lave workshops og genfandt min kærlighed til håndarbejdet. I 2018 ændrede jeg mit brand til MIY, Make It Yourself.”


👆 Katie driver sit brand sammen med sin mor, Annie.

3. Hvordan ville du inspirere andre?

“Jeg ville vise folk, hvordan de kunne lave tøj selv i stedet for at købe det færdiglavet. Derfor valgte jeg at gøre mine designs mere åbne - og ikke kun til færdiglavede luksuspieces - og det betød, at så mange flere mennesker kunne bruge dem.

De kunne lave designene selv - helt som de gerne ville have dem, i den rigtige størrelse, med den perfekte farvepalette og med deres yndlingsmateriale. 

Som designer var det virkelig befriende. Jeg kunne nyde processen og tage del i et fantastisk online fællesskab centreret omkring håndarbejde. Samtidig har platforme som Instagram givet mig muligheden for at vise mit arbejde frem for et meget større publikum og komme i kontakt med så mange skabere.

Det har været en vild og ‘wooly’ rejse, og jeg er virkelig spændt på denne Hobbii Make-Along som det næste eventyr!”

4. Hvordan ser din designproces ud fra idé til færdigt projekt?

“Jeg starter altid med research og at lave et mood board. Hvis jeg har en løs idé, prøver jeg at dykke ned i den verden. Men jeg starter aldrig med en fastlåst idé.

Jeg er tiltrukket af farver og mønstre, og jeg kan godt lide at samle billeder fra kunstnerbøger, udstillinger og Pinterest. Jeg prøver at undgå at se på hækledesigns, så jeg kan skabe noget nyt.

Når jeg har en løs idé, plejer jeg at lege rundt med garnerne for at se, hvad jeg finder på. Efter nogle prøver begynder jeg at lege med designs. Jeg kan lide at arbejde på den måde, fordi designet udvikler og ændrer sig.”


👆 Katies hjemmestudie er farverigt og fyldt med garn, hæklenåle, strikkepinde og inspirationsbilleder. Måske kan du spotte nogle Hobbii-garner på dette billede? 👀

5. Hvad inspirerede dig til #NoShadesOfGreyMAL?

“Designene til denne Make-Along har været særligt interessante at arbejde på, fordi jeg skulle lave en strikkeopskrift og en hækleopskrift med et lignende design. Det var en god udfordring at designe et projekt og regne ud, hvordan det ville virke med både hækling og strik.

I forbindelse med projektet tog jeg på Kaffe Fassett’s Quilt-udstillingen på Fashion and Textile Museum i London, og det satte virkelig gang i mine idéer. Jeg har også elsket de genbrugte frakker med quilt, der har været moderne, og jeg havde lyst til at udforske det som en idé.”

Vil du være med i vores Make-Along? Læs mere her.

6. Hvad kendetegner dit hækle- og strikkeunivers?

“Farver!

Jeg elsker farver og mønstre, og jeg tror, det er fremtrædende i alt mit arbejde. Jeg vil bare gerne have min ‘wooly world’ til at skabe glæde!

Jeg elsker også, hvordan en masse mindre elementer kan sættes sammen i ét stykke. Jeg har altid været optaget af Granny Squares, og sidste år udgav jeg en bog, der hedder Hip to Be Square.”

7. Hvordan vælger og sammensætter du farver i dine projekter?

“Jeg kigger efter farvepaletter i kunst. Det er et glimrende sted at se, hvordan farver virker sammen. Så overfører jeg sammensætningerne til mit arbejde.

Jeg havde engang en mentor, der sagde, at en god farvepalet består af tre farver, du kan lide, og én farve, som du normalt aldrig ville sætte sammen med de andre tre. Det er en regel, som jeg bruger ret ofte for at skabe nogle interessante sammensætninger.”

8. Har du en yndlingsfarve?

“Mit problem er, at jeg elsker alle farverne, og jeg har svært ved at begrænse mig! Jeg elskede det her projekt, fordi jeg kunne bruge så mange.

Når det er sagt, så er jeg en pink person. På universitetet plejede jeg at bruge pink så meget, at min underviser forbød mig at bruge farven.”


👆 “Mit problem er, at jeg elsker alle farverne, og jeg har svært ved at begrænse mig!”

9. Foretrækker du at hækle eller strikke? Hvis du kan vælge!

“Selvom det går helt imod mit Instagramnavn og hjemmeside katiejonesknit, så hækler jeg mest for tiden.

Jeg er ret sløset, og jeg synes, hækling er mere tilgivende end strik. Jeg er også bare meget hurtigere til at hækle, og jeg er lidt af en utålmodig skaber.

Jeg har dog tendens til at komme helt ned i gear, når jeg strikker, da det tvinger mig til at sætte farten ned. Derfor har jeg virkelig nydt at genoptage strikkearbejdet!”

10. Hvad er dine tre bedste råd eller hacks til hæklere og strikkere? 

Tip nummer 1: Jeg elsker at skifte mellem forskellige farver, men jeg hader at hæfte ender! Når du hækler, kan du sørge for at fange så mange ender som muligt i dine masker. Når du strikker, vil jeg anbefale, at du hæfter enderne løbende. Mit trick er at bruge en ryakrog (latch hook), som er en slags strikkemaskinenål, som du kan bruge til at sy dine ender ind med. Du kan også - hvis du ligesom mig hader at hæfte ender - lade enderne være på indersiden af projektet, hvis man alligevel ikke kan se dem.

Tip nummer 2: Vær ikke bange for et design eller en opskrift! Hvis du vil lave det design, så prøv bare! Nogle projekter ser komplicerede ud, men hvis du bare deler opskriften op i mindre bidder, ser en how to video og forsøger dig frem, vil du overraske dig selv.

Tip nummer 3: Fasthedsprøver, fasthedsprøver, fasthedsprøver! Når du laver et projekt, særligt et stykke beklædning, bør du ikke springe denne del over. Det er meget nemmere at skifte din hæklenål eller dine strikkepinde end din fasthed. Så hvis din hækle- eller strikkeprøve er forkert, skift nål- eller pindestørrelse i stedet for at prøve at hækle eller strikke mere løst eller stramt. Det er desuden en god idé at blive ved med at tjekke din fasthed og dit projekt, mens du arbejder.”

Vil du være med i vores #NoShadesOfGreyMAL?

Er du også virkelig spændt ved tanken om at strikke eller hækle et farverigt og hemmeligt projekt sammen med Katie Jones? Det er vi i hvert fald! Så skal du være med i vores Mystery Make-Along #NoShadesOfGreyMAL.

Psst! Det hemmelige projekt er en cardigan (og det er det eneste, vi vil afsløre!) 😉

Katie har skabt ikke bare ét, men to (overraskende ens) designs - et til strikkere og et til hæklere. Fra den 9. februar kan du købe kittet. Få fingrene i kittet her >> 

Skriv dig op til vores Make-Along her.

Vil du vide mere, før du beslutter dig? Læs mere om den kommende Make-Along her.