Elsker du også julens munterhed og farver? Så skal du tage med os en tur ind i Katie Jones’ fortryllende og farvestrålende juleunivers! Vi har talt med Katie om inspirationen bag hendes fem splinternye opskrifter, som du kan tilføje til årets julepynt.December sniger sig tættere på, og findes der overhovedet noget, der er ligeså hyggeligt som at pynte hjemmet op med hjemmelavet julepynt?

Velkommen til Katie Jones' farverige verden! 🌈 Med strikkepinde og hæklenåle, der klikker som rensdyrhove på hustagene, skaber Katie ægte julemagi med hendes livlige og finurlige designs. Og i julens ånd er Katie gået sammen med Hobbii for at forære DIG ikke én, ikke to, men fem eksklusive hækle- og strikkeopskrifter!

Vi har snakket med Katie om juletraditioner, designprocesser, de nye ‘Candyland’-opskrifter, og hvad hun håber på at finde i sin julesok i år – læs med her, det bliver en ren fornøjelse!

Lav en kop kaffe eller te, lun dig ved pejsen og lad os nynne Jingle Bells, mens vi lader os fortrylle af Katies kalejdoskopiske juleunivers! 🧶🎄🎁
1. Hvad er dine yndlings juletraditioner?

"Min yndlings juleaktivitet er at pynte huset. Jeg elsker at gå all in! Jeg nyder at skabe store, lysende og sjove vinduesudstillinger foran huset. Jeg har endda lavet kæmpe sukkerstænger af pool noodles, som vi hænger op på husets facade!

Et andet ritual er at pynte træet. Jeg kan vitterligt ikke lade selv den mindste gren være uden pynt! Min stil er meget sammensat, når det kommer til juletræspynt. Vi har både pynt, der er gået i arv i familien, og en masse skørt pynt, som jeg har fundet eller lavet selv. I det hele taget er det et lysende, modigt og farverigt mix.

Vi har altid besøg af vores familier i julen, og jeg elsker at forvandle huset til et vinterlandskab, som gæsterne også kan nyde. Jeg får utrolig meget glæde af at hænge lys og guirlander op. Det er virkelig min yndlingsting at gøre for at byde julen velkommen!"


2. Hvor fandt du inspiration til Candyland-opskrifterne?

"Jeg ville skabe noget farverigt og sjovt. Jeg har altid været vild med de kunstige vintage juletræer i sølv, der var populære i 50'erne og 60'erne, så jeg vidste, at jeg ville bruge nogle metalliske elementer. Og så elsker jeg virkelig Fair Isle! Jeg er helt forelsket u de gamle ski-inspirerede sweatre med vintage-mønstre, hvor hele familien kan klæde sig i matchende sweatre! Det var mit udgangspunkt, og derefter gik jeg på Pinterest for at finde mere inspiration."

Vil du have et smugkig på Katies Pinterest-board? Tag et kig her!

"Jeg elsker også julelys og har tidligere lavet en adventsdekoration med mini piñataer formet som julelys. Jeg ville skabe en version, der havde den samme form, men var genanvendelig, så den kunne bruges år efter år.

En stor del af julen hjemme hos mig drejer sig desuden om mad, så jeg designede nogle dækkeservietter for at gøre noget ekstra ud af bordpynten. Jeg er vild med trenden med flotte dækkeservietter, og jeg ville lave noget lignende, men med et mere festligt flair."3. Hvordan vælger du farver og garn til juleopskrifter?

"Jeg ville selvfølgelig gerne bruge rød. Det er jo jul, så jeg kunne simpelthen ikke komme udenom at bruge rød! Men jeg ville også give den traditionelle farvepalet et lille twist. Jeg er vild med mintgrøn og kombinationen af pink og rød, så de farver blev udgangspunktet for farvepaletten. Jeg synes, at blandingen af pasteller og klare farver skaber en virkelig dejlig regnbuepalet.

Nogle af farverne har jeg derudover valgt, fordi jeg forelskede mig i dem, da jeg så garnerne. Jeg sigtede efter lyse farver, men for at få et festligt præg og mere dybde og varme tilføjede jeg lidt tweed, metalliske garner og multifarvede garner.”


4. Kan du fortælle os mere om Candyland-opskrifterne? 

"Med adventslysene gik jeg efter en lys baggrundsfarve, og jeg endte med at gå med Friends Cotton 8/6 og Friends Cotton 8/8. For at tilføje lidt glans har jeg tvundet garnerne med det metalliske Party Deluxe. Jeg er vild med palietterne på garnet. Når adventslysene hænger på træet med lyset tændt, glimter og funkler de smukt!”Gratis: Få opskriften til adventslysene HER.


“Til det fine Fair Isle spisesæt ville jeg gerne arbejde med et garn, der er let at strikke med, så Fair Isle-teknikken glider nemmere. Jeg havde også brug for et garn, der er holdbart og vaskbart, så Friends Cotton var det oplagte valg.

Jeg havde lyst til at tilføje lidt glimmer og dybde uden at tvinde garnet, og fandt ud af, at Panettone-garnet var den perfekte ledsager. Jeg forelskede mig i kombinationen af pink og rød samt et aqua-inspireret mix, så jeg fandt hurtigt ud af, at farvepaletten skulle bestå af de to varianter. Jeg elskede faktisk kombinationen af pink og rød så meget, at den inspirerede mig til at lave en alternativ sammensætning af farver til sættet i udelukkende pink og rød også!"Gratis: Få opskriften til Fair Isle spisesættet HER.


"De små serviet-vanter og de nuttede bestik-strømper skulle også laves i et garn, der nemt kan vaskes, så de rent faktisk kan bruges på julebordet. Derfor faldt valget på Tweed Dreams – og det passede perfekt til de to design."Gratis: Få opskriften på de små vanter til at binde om servietterne HER og de søde strømper til bestik HER.


"Til den store strømpe ville jeg bruge et tykkere garn, fordi den er et større projekt at lave. Det bløde Tweed Delight var et godt match for at få den ønskede varme vinterstemning.

Det bløde og skinnende Pearly Haze var den perfekte makker dertil. Garnet tilføjer lidt kontrast i Fair Isle-mønsteret og komplementerer det fluffy tweed.”Gratis: Få opskriften på den store julesok HER.


5. Hvilke teknikker har du brugt til hækleopskrifterne?

"Alle hækleopskrifterne hækles rundt. Adventslysene laves med en fastmasker, der er tætte masker og sikrer et fast resultat. De laves både som samlede runder og spiraler.

Mini-vanterne og bestik-strømperne laves med en blanding af masker for at give en stribet mønstereffekt. Her har jeg både brugt stangmasker i forskellige formationer for at skabe bedstemor-masker og V-masker, såvel som bobler og rib."


6. Hvilke teknikker har du brugt til strikkeopskrifterne?

"Til strikkeopskrifterne har jeg brugt Fair Isle-teknikken, hvor to farver bruges samtidigt i en række for at skabe et grafisk mønster. Julesokken strikkes fladt med formede sektioner, som samles til sidst for at danne tå og hæl. Ved at bruge denne metode skaber du strømpen som ét langt stykke, som derefter foldes på midten og samles.

Denne fremgangsmåde gør designet mindre komplekst sammenlignet med at strikke rundt, og det skaber det unikke design med Fair Isle på forsiden og striber på bagsiden. Dækkeservietterne i spisesættet har en super nem form, hvilket gør dem til et fantastisk projekt, hvis man er helt ny til Fair Isle!"
7. Hvad er dine bedste tips til strikkere, der ønkser at give sig i kast med Fair Isle for første gang?

“Mine tre bedste tips til Fair Isle er:

1 – Arbejd med lange strikkepinde og hold din strikkefasthed. På den måde har du mulighed for at strække dit projekt helt ud, så det ikke bliver stramt og ujævnt. Det er virkelig vigtigt at sørge for, at du holder din strikkefasthed. Du kan gøre det til en vane at strække dit arbejde ud for enden af hver række for at tjekke, at du ikke strikker for stramt. 

2 – Håndtér dine løse tråde med omhu. Lad ikke dine løse tråde – dem på bagsiden, som du ikke bruger – blive for lange. I opskrifter med større mønstre, kan du sno dine garner på bagsiden efter hver 3.-4. maske. Når det kommer til Fair Isle spisesættet og julesokken, skal du være opmærksom på sektionerne med hjerter. Når du snor garnerne på bagsiden, “låser” du dem, idet du strikker den næste maske.

3 – Sno dine tråde på en smart måde. Når du arbejder med to garner, skal du sno dine garner i én retning på en række med retmasker og derefter i den modsatte retning på en række med vrangmasker. Således forhindrer du dine garner i at blive alt for sammenfiltrede."


8. Hvad håber du på at få i din julesok i år?

"Det er måske en smule for stort til en strømpe, men som en designer, der generelt arbejder fra sofaen, er jeg meget fristet af de store buede puder, som jeg har set rundt omkring. De er designet til at løfte dine arme, når du strikker eller hækler, hvilket hjælper med at opretholde en bedre holdning. Det er bestemt på min juleønskeliste!”


Ønsker du dig også sådan en pude, som Katie taler om? Se på vores Deluxe hæklepude.


Få Katies Candyland-opskrifter her