Kunne du tænke dig at kombinere bayerske traditioner med moderne stil i dit næste strikkeprojekt? Så skal du læse med her, hvor Kristin Joél deler sine allerbedste tips til elegant strik, der både kan bæres med en dirndl eller et moderne outfit.Er du klar til at kaste dig over smukke strikkeprojekter, der kombinerer traditionel charme med et moderne flair – og som er perfekte til livets store begivenheder eller en tur til en tysk Biergarten eller Oktoberfest? Så er det tid til at finde strikkepindene frem, for her kan du møde Kristin Joél.

Kristin er den kreative hjerne bag Joél Joél Handmade 4 Friends – og så kommer hun fra München. De bayerske traditioner kombinerer som hun på elegant vis med moderne stil og et feminint strejf.

Lyder denne beskrivelse som den perfekte tilføjelse til dit klædeskab? Så er der gode nyheder! Kristin har netop udgivet tre smukke gratis opskrifter. Den lille kollektion består af et par elegante strømper, et alsidigt sjal og en smuk stola.

I dette blogindlæg deler Kristin sine bedste tips til at bære strik sammen med en dirndl eller blot at tilføje liiiidt ekstra wow-effekt til et outfit.


1. Hvad er 3 fun facts om dig?

“1 — Jeg bliver vel nødt til at indrømme det … Jeg er afhængig af at strikke 😊 En dag uden strik findes slet ikke for mig. Og hvis det gør, så er det fordi, jeg er virkelig, virkelig, virkelig syg.

2 — Du finder altid et strømpeprojekt i handskerummet i min bil. Man ved jo aldrig, hvornår man holder i kø eller får brug for en pludselig strikkepause!

3 — Den eneste ting, der kan afholde mig fra at strikke, er en god latte macchiato. Men den skal også være ekstra god!”
2. Hvordan mener du, at strik bidrager til en personlig garderobe?

“At strikke handler om så meget mere end blot at forme masker med pinde. Det bringer glæde, ligesom at det også kan hjælpe os igennem svære tider og hjælpe os med at komme ned i gear … bare for at nævne et par fordele ved strik!

For mig er ethvert håndstrikket projekt en følgesvend, der er pakket med minder og følelser, hvilket også kan komme til udtryk i valget af farver og garn. Strik kan få dig ud af din comfort zone, hvad end det er med nye eller svære teknikker eller modige farvevalg, og det bringer så meget stolthed at bære sine færdige projekter – og at få komplimenter for dem.

Jeg elsker at kunne sammensætte min garderobe efter min personlige smag. Denne frihed fylder mig med kreativitet og stolthed over de hjemmelavede ting, jeg går med. Mange af mine færdige projekter følger mig over mange år – og nogle endda årtier.

Hjemmestrikket tøj giver en unik personlig stil og kan være med til at give den moderne kvinde selvtillid. Hvert projekt er en unik kreation, der er skabt med omhyggelighed og kærlighed. Ved at vælge mellem forskellige garner, farver, mønstre og designs kan du strikke projekter, der passer til netop din personlige stil.”


3. Kan du fortælle lidt om, hvordan du gerne vil styrke den moderne kvindes selvsikkerhed gennem dit strikkeunivers?

“Som strikkedesigner er det vigtigt for mig at inkludere feminine elementer i mine designs. Det kan være diskrete linjer, legende detaljer, små blikfang og elegante silhuetter. Jeg sørger også for, at mine designs ikke kun er smukke, men også komfortable og funktionelle, så de kan bruges i et aktivt liv og til den enkeltes personlige stil. Og så vælger jeg ofte farver og mønstre, som fremhæver alsidigheden og individualiteten ved den enkelte.

Når jeg arbejder på et nyt design, starter jeg altid med et lidt selvisk spørgsmål: Hvad kan jeg selv lide? Hvad får mig til at føle mig tilpas? Men jeg arbejder også med kriterier, som jeg tilegner mig gennem snakke med andre strikkere.

I sidste ende er instruktionerne i mine opskrifter blot forslag til et endeligt design, som den enkelte kan ændre på og redefinere. Vi er alle forskellige, og vores strikkede projekter er unikke.”
4. Hvad er dit personlige forhold til Tracht-stilen, og hvordan har det haft indflydelse på din udvikling af de tre nye opskrifter?

“Jeg er født og opvokset i München og er blevet påvirket af livsstilen i Bayern og Alperne, siden jeg var ung. Som indfødt i München er en dirndl, vores traditionelle beklædning, en vigtig del garderoben. Uanset om vi skal deltage i festlige begivenheder eller besøge en biergarten, så er det vigtigt at være pænt klædt. Derfor spiller tilbehør og designs fra den traditionelle bayerske stil en stor rolle for mig. Det er mit hjem og en livsstil, og jeg stræber efter at videreføre nogle af traditionerne i mine designs.”


5. Kan du fortælle os lidt om, hvordan du med de tre nye designs har arbejdet med at gøre de traditionelle designs moderne samtidig med at fastholde deres klassiske essens?

“At gøre traditionel bayersk beklædning og tilbehør moderne handler overordnet set om at respektere rødderne og at bevare traditionerne.

De bayerske strømper er essentielle til ethvert outfit. Ja, til ethvert outfit! Det gælder uanset, om det er sammen med en kjole, nederdel eller jeans eller om det er med traditionelle sko, sneakers eller sandaler. Det delikate design er elegant og kombinerer mange forskellige mønstre, hvilket sikrer, at det aldrig bliver kedeligt at strikke disse strømper. Hemmeligheden er at sætte de helt rigtige mønstre sammen, som fungerer godt visuelt.

Disse strømper er en skøn blanding af mønstre fra Alperne.”
Vronerl-sjalet kan kendes på det klassiske blondemønster, der er kombineret med snoninger. Det er to mønstre, der er en del af ethvert stykke bayersk strik. Ved dette projekt spiller garnerne en vigtig rolle – Soft Alpaca Lace er strikket sammen med Friends Kid Silk for at skabe et let, fluffy og luksuriøst udtryk. Kombinationen af de to garner er desuden virkelig populær for tiden.

Sjalet er alsidigt og skaber både blikfang og er en varm følgesvend på kølige aftener. Uanset om du ønsker at bære det hængende over skuldrene eller flere gange rundt om halsen, så er der masser af måder at bruge det på.”
“Et sjal såsom Soferl-sjalet et uundværligt stykke tilbehør for ethvert bayersk outfit. Magien ligger i kombinationen af farverne, som koordineret med en dirndl kan skabe masser af opmærksomhed.

Den fascinerende og alsidige kombination af retstrik, bobler, snoninger og blonder er både supersjov at strikke og tiltrækker desuden masser af opmærksomhed, når du bærer dit færdige design.”
6. Hvilke tips har du til strikkere, der ønsker at gøre de tre nye designs personlige uden at afvige for meget fra traditionerne?

“Mit bedste råd er at være MODIG. Hav modet til at bruge og kombinere farver. Traditionel bayersk beklædning er ikke længere defineret af de traditionelle farver, og med mine designs vil jeg gerne opfordre dig til at komme ud af din comfort zone. Tag udgangspunkt i din egen smag og leg med farverne. Gennem en uventet farvepalet kan du skabe mere individualitet i dit projekt.

Det gælder også, når det kommer til valget af garn. Traditionelle bayerske garner har tidligere været meget robuste og kradsende, men med nutidens fantastiske udvalg af kvaliteter er det nemt at strikke moderne bayersk beklædning.

Det er desuden vigtigt at lege med traditionelle teknikker som snoninger, blonder og bobler. Gennem forskellige kombinationer af disse kan du skabe nye og interessante mønstre og designs.”


7. Hvad er dine 3 bedste tips til andre, der elsker at strikke?

“1 – Strik er ikke en konkurrence. Tag dig god tid og nyd dine projekter fuldt ud.

2 – Rom blev ikke bygget på én dag. Der findes uendeligt mange opskrifter og strikketeknikker. Nogle gange laver du fejl og må trevle op. Du kan ikke vide og gøre alting. Nogle gange bliver din tålmodighed testet, men du stopper aldrig med at lære. Strik det, du kan lide, og gør det på den måde, du vil. Vær modig og eksperimenter med forskellige garner, mønstre, opskrifter og teknikker. Hver stolt af ethvert projekt, du laver!

3 – Det er smukt at strikke, men det er endnu smukkere at strikke sammen. Jeg har stået i spidsen for en strikkeklub i München i næsten 15 år, så jeg ved, hvor fantastisk det er at udveksle idéer, beundre projekter, dele tips og tricks og bruge tid med ligesindede. Det er en uundværlig støtte at have venner, som man kan dele kreative idéer med. Måske kan du finde en strikkeklub eller noget lignende i nærheden af dig?”


Find opskrifterne fra Kristin Joél her

Er du klar til et sjovt strikkeeventyr, der udmunder i klassiske og smukke tilføjelser til din garderobe? Download de tre opskrifter designet af Kristin Joél her: 


Reserl - Sokker ➜

Vronerl - Sjal ➜

Soferl - Sjal ➜