Dyk ned i Projectarians fantasifulde verden i denne eksklusive Q&A og få et smugkig på den kommende Crochet-Along #UnderwaterTailsCAL.Vi er så henrykte over endelig at vende spotlyset mod et spændende samarbejde, der har skabt forventningsfulde bølger her hos Hobbii. 🌊👀

Dyk ned i det farverige og originale univers hos Projectarian, hækledesigneren, der er kendt for sine nuttede og fantasifulde amigurumi. Med mere end 60.000 følgere på Instagram har Jessie fra Projectarian erobret hjerterne hos hæklere over hele verden med sine designs, der ikke bare er opskrifter, men leder dig ud på sande hækleeventyr!

Det er netop denne fantasifulde verden, du kan opleve i den kommende Mystery Crochet-Along (CAL), der er udviklet i samarbejde mellem Projectarian og Hobbii. Vi tør godt love, at projektet er noget helt andet, end hvad du tidligere har set!

Psst! Projektet, der går under hashtagget #UnderwaterTailsCAL, starter den 5. juni. Har du lyst til at være med? Snup dit kit lige HER! 🐠🐙🐚

Vi har haft fornøjelsen af at snakke med Jessie om hendes inspiration og designproces. Læs med i dette blogindlæg, hvor hun også giver et par hints om CAL’en undervejs! Er du klar til at dykke ned i det? 🐳 Hihi, fangede du den? 😉


1. Hvornår begyndte du at hækle?

"Før jeg begyndte at hækle, elskede jeg at sy, men i 2015 brækkede jeg min fod og kunne ikke bruge pedalen på min symaskine i flere uger. Omkring den tid fik nogle af mine venner og familiemedlemmer børn, og jeg ville gerne lave gaver til dem.

En af gaverne var et babysvøb med enhjørninger, som skulle syes i hånden. Da jeg kom til at skulle lave hornet, bad jeg min mor om råd til, hvordan man kunne lave det. Hun foreslog at hækle det, og hun tilbød at lære mig at hækle. I starten var jeg helt imod at lære at hækle, men hun overtalte mig. Det er jeg i dag meget glad for, for det udløste en uendelig kærlighed til hækling.

Her ni år senere kan jeg stadig ikke få nok! Jeg er vild med, at du med hækling kan skabe enhver form, du kan forestille dig – og jeg kunne bruge et helt liv på at udforske det!"


2. Hvad er unikt for dit amigurumi-univers?

“De fleste af mine figurer har navne, der er inspireret af det ydre rum, fordi det føles majestætisk og romantisk for mig, og jeg elsker ideen om fantasifulde udforskninger i rummet. I forhold til design elsker jeg at skille mig ud ved at skabe væsner i et virkeligt størrelsesforhold. Det er min måde at tilbyde et unikt bidrag til hækleverdenen.

Jeg stræber altid efter at opnå en balance mellem nuttethed og realisme i mine dyr – og så er der gerne et strejf af fantasi og sjov i de farver, jeg bruger. Der er ikke noget, der bringer mig mere glæde end at udvikle en indviklet lille næse til en lemur eller individuelle tæer til en flodhest – og jeg elsker at give alle mine dyr venlige, funklende øjne."
3. Hvilken rolle spiller det online hæklefællesskab i dit kreative arbejde?

"Jeg er heldig at have et utroligt varmt og venligt fællesskab, der støtter mit arbejde. Mine følgere på Instagram er dyrebare for mig. Jeg elsker at interagere med dem, og der er intet mere givende for mig, end at andre får glæde af en opskrift, jeg har designet, og at jeg måske endda er med til at udvikle deres hæklefærdigheder.

Det er en gave at have hobbyer, og jeg har svært ved at forstå, at mit job består i at bidrage til, at andre kan nyde en aktivitet, som de slapper af med – især når det gælder en så afrundet og mentalt sund hobby, som hækling jo er. Jeg er evigt taknemmelig over for mit fællesskab for at give mig dette job. Deres positive tilbagemeldinger giver mig altid fornyet energi, og jeg håber, at jeg kan fortsætte med at lave noget, som de vil værdsætte."


4. Hvordan ser din designproces ud fra idé til færdigt projekt?

"Jeg har en liste med idéer, jeg kan tage fat i, når det er tid til at starte et nyt projekt. Når jeg har besluttet mig for en amigurumi, som jeg gerne vil lave, ser jeg typisk på andre opskrifter med samme figur eller dyr for at sikre, at jeg bidrager med noget nyt til hækleverdenen.

Derefter researcher jeg ægte dyr for at se på proportioner samt fantasy-karakterer for at få inspiration til at skabe noget nuttet. Jeg vælger mine materialer, og så er det tid til at begynde på projektet, så jeg vælger en kropsdel, som jeg starter med. Det er ofte den mest komplicerede del, som jeg laver så lille som muligt, fordi den er afgørende for størrelsen på den færdige amigurumi.

Design er en god øvelse i at afprøve noget og tage fejl, men så snart jeg er i mål med projektet, laver jeg et dokument til opskriften, og så er det tid til at teste opskriften. Mit testhold tester designet, og jeg redigerer eventuelle fejl, indtil opskriften er helt færdig, og så er den lille skabning klar til at indtage verden!”

 

5. Hvordan fandt du på opskriften til #UnderwaterTailsCAL?

"I denne Crochet-Along skal vi lave en vendbar amigurumi, og det kan være ret svært at designe. Så da jeg skulle beslutte mig for en duo af væsener, skulle jeg overveje, hvordan de to modellers former passede sammen – og samtidig skulle det jo også være nogle karakterer, der var interessante for mig at designe, haha!

Gumdrop og Juju, som de to karakterer hedder, er to dyr, som jeg længe har ønsket at lave. De er fængslende væsener, som mange mennesker er vilde med – så jeg var selvsagt super begejstret for, at de viste sig at være det perfekte match til dette samarbejde med Hobbii.”


6. Hvordan har du arbejdet med storytelling i denne CAL?

“Når jeg er langt inde i et projekt, og jeg præcist ved, hvordan modellen kommer til at se ud, begynder jeg at tænke over dens navn, dens individuelle personlighed og en god baggrundshistorie. Jeg var betaget af den specifikke type Hobbii-garn, jeg brugte til Gumdrop og Juju, så det faldt naturligt for dem at have en slik-relateret historie; den skulle finde sted i et sliklandskab under havets overflade med en slags magisk mysterium, der skulle afsløres ved at dykke ned i de funklende dybder.

I takt med at vi lærer i Gumdrop og Jujus baggrundshistorie, finder vi ud af, at de er vogtere af magisk slik, som det øvrige havliv spiser for at opnå evnen til bioluminescens. De fortryller os med deres fantastiske hemmeligheder og efterlader os i sidste ende med et særligt minde som bevis på, at den utrolige oplevelse virkelig skete – et tegn på et specielt minde, der skal værdsættes."
7. Hvad var sjovest ved designprocessen med denne CAL?

"Det har været sjovt at vælge farver, men den absolut bedste del har været at studere formen og proportionerne af de dyr, jeg har prøvet at efterligne. Der er altid noget smukt, unikt og mirakuløst ved hver enkelt dyr.

Jeg elskede også at arbejde med de garner, jeg sammen med Hobbii har valgt til projektet. Garnerne har påvirket stemningen i CAL'en og karakterernes personligheder. Og så vil jeg lige nævne, at Hobbii har været det bedste firma, jeg har haft fornøjelsen af at samarbejde med. De er uendeligt venlige, professionelle, nådige og generøse, og jeg elsker oprigtigt deres produkter."


8. Hvad er du mest spændt på med den kommende Mystery CAL?

“Der er så mange ting, jeg glæder mig til! Jeg kan ikke vente med, at alle skal se, hvor smukke vores CAL kits er. Og jeg ser virkelig frem til alt det sjov, vi skal have, før CAL'en begynder. Det bliver super sjovt at følge med i alles fremskridt under CAL'en, og jeg glæder mig til de mystiske dyr bliver afsløret til sidst – for at se alles reaktion!

Jeg kan heller ikke vente med at se alle de færdige modeller, som alle kommer til at lave. Det er meget spændende at være en del af en stor begivenhed, der er planlagt med så meget omhu og opmærksomhed på detaljerne – CAL’en er pakket med sjov og hygge, og alt er så godt organiseret, og det begejstrer mig!”


9. Hvorfor skal man være med i denne CAL?

“Det er et meget let tilgængeligt projekt. Selvom opskriften er perfekt til den øvede hækler, så er jeg helt overbevist om, at begynderen ikke vil have nogen problemer med at følge med. Jeg har udformet opskriften nøje med masser af info og videoer. Jeg gør mig altid meget umage med at gøre mine opskrifter nemme at følge og sikrer, at alle kan finde hjælp, hvis de har brug for det.

Hvis du ikke er helt sikker, så synes jeg, du skal tage springet – vi griber dig!

De sammensatte kits til CAL’en er FANTASTISKE, og amigurumien i sig selv er både nuttet, interessant og tilfredsstillende at hækle. Det bliver en stor oplevelse med masser af sjov, og vi vil så gerne have dig med!”

 

10. Hvad er dine 3 bedste amigurumi-tips?

“1 – Brug det anbefalede tilbehør – det giver dig altid den bedste chance for succes.

2 – Det kræver lidt energi at lære nye ting, men det er det hele værd!

3 – Vi hækler, fordi vi elsker det – så glem ikke at nyde dine projekter!”


Vil du være med i den kommende Mystery Crochet-Along?

Køb dit kit HER.


Få et smugkig ↓