Mød TL Yarn Crafts aka Toni Lipsey, der er den glade influencer bag det nye garn Happy Place. Vi har spurgt hende om hendes skaberglæde og kærlighed til hækling, og så har vi også lokket hende til at dele sine tre bedste tips med os.


Er du til letforståelige og simple hækleopskrifter, og elsker du smarte og praktiske designs, så ringer navnet TL Yarn Crafts nok en klokke.

Toni, der er designeren, instruktøren og forfatteren bag TL Yarn Crafts, er kendt for sin varmhjertede og legende tilgang til hækling. Hun begyndte at blogge om hækling i 2013, og derfra har hendes hækleeventyr for alvor taget fart.

I dag er hun kendt for sine opskrifter til hæklere på alle niveauer, ligesom at hun ivrigt deler ud af sin viden, erfaring og yndlingsprodukter på YouTube og Instagram. Hun er en kæmpe inspiration for mange - hæklere, strikkere såvel som andre kreative.

Vi har fået os en snak med Toni - læs med her 👇


1. Hvad er historien bag TL Yarn Crafts?

“Før TL Yarn Crafts var der en ledig færdiguddannet, der kedede sig og søgte noget at lave. Jeg havde netop forladt universitetet, var blevet gift og flyttet til en ny by - og jeg havde brug for en hobby, jeg kunne fordybe mig i, mens jeg søgte et job. Jeg tog til min lokale hobbybutik, og da jeg kom til afdelingen med garn, føltes det som at komme hjem.

Jeg gav mine færdige projekter til venner og familie, indtil de høfligt bad mig om at stoppe. I næsten fem år gik jeg på håndarbejdsmesser, mens jeg sideløbende også underviste i hækling i min lokale garnforretning. Men TL Yarn Crafts blev først et officielt foretagende, da jeg begyndte at sælge opskrifter til de designs, jeg lavede til min krea-stand.”


2. Hvad er det, der tiltaler dig ved at hækle?

“Hækling er blevet terapeutisk for mig. Det er en mulighed for at udtrykke min kreativitet, eksperimentere med nye idéer og connecte med mit fællesskab med andre kreative. Jeg kan være fordybet i mine hækleprojekter i timevis. Så lader jeg tankerne vandre og tillader mig selv at finde på sjove idéer til mit private og professionelle liv.

Og når jeg tager min hobby med ud i den store verden, møder jeg nogle af de mest fantastiske mennesker. Vi fortæller hinanden om vores projekter og passion for hækling, og det skaber ofte endnu dybere samtaler.”

👆 Tip nummer 1 fra Toni.


3. Hvad er hemmeligheden bag den store popularitet, som dit hækleunivers har opnået?

“Jeg ville ønske, jeg vidste det! Jeg tror, det handler om den måde, jeg fortæller om min uforbeholdne kærlighed til hækling, og hvordan det har forandret mit liv.

Jo mere jeg taler med andre, des mere går det op for mig, hvor parallelle vores liv er. Hver og en af os har en historie om, hvordan vi startede med at hækle, og vi fortsætter alle med at udforske enhver afkrog af hækleverdenen. Jeg har valgt at dokumentere det gode såvel som det dårlige og grimme af min oplevelse.

Derudover elsker jeg at undervise i hækling, og jeg er taknemmelig for at nå ud til så mange aspirerende hæklere. At være en ressource for begyndere er en kæmpe fornøjelse for mig."


4. Hvad er unikt for designs fra TL Yarn Crafts?

“Designs fra TL Yarn Crafts er hensynsfulde, simple og letforståelige. Jeg har en del favoritter, når det kommer til masker og teknikker, som jeg bliver ved med at vende tilbage til gang efter gang. Det gælder særligt vævehækling, tunesisk hækling og granny squares. Men jeg prøver altid at tilføje noget uventet. Måske er det en ny farvepalet, en formgivningsteknik eller en ny tekstur. Mine opskrifter er ligetil, men jeg vil altid gerne udfordre hækleren lidt.”



👆 Tip nummer 2 fra Toni.


5. Hvor søger du inspiration til designs?

“Jeg foretrækker at gå på opdagelse uden for det kreative fællesskab, når jeg skal finde inspiration til mine designs. For at holde mig opdateret på trends, abonnerer jeg på magasiner om mode, arkitektur og kultur. Jeg holder øje på platforme som TikTok og YouTube for at se, hvad skabere i forskellige nicher går op i. Så ser jeg på, hvordan jeg kan lege med nye idéer i hækleuniverset. Jeg har også en enorm bank med designidéer, som jeg vil dykke ned i, når timingen er rigtig.”


6. Hvordan ser din designprocess ud?

“Ethvert projekt starter ved inspirationen. Nogle gange er det en idé til et projekt, andre gange er det garnet i sig selv. Jeg kan godt lide at lade garnet tale for sig selv, altså lade det fortælle mig, hvad det vil være.

Jeg laver rigtig mange hækleprøver og skriver noter til de designelementer, som jeg gerne vil indarbejde. Jeg er elendig til at skitsere, men jeg har typisk en idé om, hvordan det færdige design skal se ud. Derfra skriver jeg så meget af opskriften, som jeg kan, før jeg begynder at hækle.

Derefter skaber jeg designet og justerer opskriften, mens jeg arbejder. Når jeg kommer til den sidste del, renskriver jeg mine noter, så jeg er sikker på at kunne forstå dem, når jeg skriver opskriften. Hele processen kan tage blot 3 dage eller så meget som 3 måneder.”


7. Har du nogle favoritter, når det kommer til hækleteknikker?

“Absolut! Jeg er stor fan af tunesisk hækling - det vil aldrig gå af mode for mig! Jeg er også helt vild med alting med granny squares eller granny stripes. Jeg holder af at arbejde med farver i mit arbejde, så farveblokke og striber tiltaler mig.”



👆 Tip nummer 3 fra Toni.



8. Hvad er din erfaring med tunesisk hækling?

“Tunesisk hækling var en stor overraskelse for mig. Jeg havde aldrig hørt om det før 2017. Til Vogue Knit Live mødte jeg en kvinde, som viste det - og jeg blev straks forelsket. Jeg tog hjem for at lære mere, men der var ikke meget at opstøve om tunesisk hækling.

Jeg startede en YouTube-kanal for at dele den viden, jeg fandt, og jeg var begejstret over, at andre tog del i interessen for tunesisk hækling. Nu lader det til, at tunesisk hækling er blevet en fast bestanddel i værktøjskassen over hækleteknikker.

Det, der gør tunesisk hækling specielt, er hvor forskelligt det er fra traditionel hækling såvel som strik. Det er en helt anden bevægelse, og det skaber en anderledes tekstur, som får dig til at ville prøve alle mulige varianter.”


9. Hvad er dit bedste tip til en, der vil prøve tunesisk hækling?

“Mit bedste tip er, at man bare skal kaste sig ud i det. Lad vær med at overtænke det. Hvis du i forvejen har erfaring med hækling eller strik, vil tunesisk hækling være ligetil for dig. Du skal bruge mange af de samme bevægelser og den samme logik som i hækling og strik, så det vil ikke være som at gå tilbage til start.”


10. Fortæl os om Happy Place

“Happy Place er et alsidigt og indbydende garn, der tager dig til dit perfekte paradis i hæklingens verden. Det er lavet af en skøn og blød 50/50 blanding af superwash merinould og bomuld - to naturlige materialer, som spiller fantastisk godt sammen i utallige projekter og sæsoner.

Garnet kan vaskes i vaskemaskinen og kommer i 20 forskellige farver, hvilket gør det nemt at lave paletter til alle hæklepersonligheder. Hver farve kommer i en ensfarvet version og en matchende melange-version. Du kan derfor ændre stemningen i dine projekter ved at bruge udelukkende ensfarvet, udelukkende meleret eller kombinere de to for at få en glædelig overraskelse!”



Er du klar til at finde dit Happy Place? 

Se de smukke garner her:

Happy Place Melange >>

Happy Place Solid >>