Det kan ske for selv de bedste af os - vi starter med motivationen helt i top til at gå i gang med et nyt projekt. Men efter noget tid med det samme projekt, det samme mønster og den samme farve, så bliver det kedeligt. Det kan i sidste ende føre til halvfærdige projekter, som bare ligger i månedsvis og samler støv.


Så hvad skal man gøre? Trevle de mange timers arbejde op og bruge garnet til noget andet? Eller kan man på nogen som helst måde genfinde motivationen og komme i gang med projektet igen? Jeg vil herunder give dig 3 gode måder til, hvordan du kan komme i gang med dit fortabte projekt igen.


#1 Visualiser det færdige projekt for dig

Hvis du kan se det færdige resultat for dig, bliver det nogle gange nemmere at komme i gang. Hvis du eksempelvis er i gang med et tæppe, så forestil dig, hvor rart det er at kunne pakke dig ind i dit lækre, hjemmelavede tæppe en kold vinteraften (f.eks. det her skønne "Homely Vibes Tæppe"). Eller tænk på hvor skøn din hjemmestrikkede sweater vil se ud til dine nye jeans (se bl.a. den her dejlige "Bente Topdown Bluse").

Og den vigtigste grund af dem alle: når du har færdiggjort et projekt, så er der plads til nyt garn. Alene af den grund, kan man jo få lavet et hvilket som helst projekt færdigt. 


Homely Vibes Tæppe og Bente Topdown Bluse 👆


#2 Hav altid en plan

Det er vigtigt at have en plan. Hvis det er et simpelt projekt, du er i gang med og som du er kørt fast i, så hav en plan klar for, hvordan du kan hygge dig med det og eventuelt blive distraheret fra det kedelige. Det kunne eksempelvis være, at du i weekenden havde en hel dag, hvor du kunne hygge dig med din yndlingsserie og vupti, så var dit projekt færdigt!

Hvis det er et mere avanceret projekt, du er i gang med og som du bliver frustreret over at arbejde med, så giv dig selv tid til at læse opskriften igennem igen og bliv fortrolig med den. Når du synes, at du har styr på det igen, så lad vær med at dunke dig selv oven i hovedet, hvis ikke det bliver 100% perfekt.

Som alt andet, så tager det tid at lære nye teknikker og komme igennem nye udfordringer. Du kan jo besøge vores YouTube-kanal, hvor der er en masse guides til forskellige teknikker. Derudover kan det være rart for dig at sidde et stille og roligt sted at arbejde, så du ikke bliver forstyrret - i hvert fald bare indtil, du føler, at opskriften er til at have med at gøre.


#3 Giv dig selv et spark bagi - men ikke for hårdt

Nogle gange kræver det bare et lille spark bagi for at komme i gang med et projekt, som man er kørt fast i. Det skal dog ikke være for enhver pris. Indimellem må man nemlig bare indse, at et givent projekt ikke er det rette på nuværende tidspunkt. Hvis det giver anledning til stress og frustration, så er det bedst at pille projektet op og simpelthen starte på et nyt, når man er klar til det.

På den anden side, så er det næsten stensikkert, at du vil føle dig som en stjerne, hvis du formår at komme igennem projektet og i sidste ende står med et smukt resultat. 


Jeg håber, du kunne bruge mine tre råd til, hvordan du kan komme igennem et projekt, som trækker tænder ud.

Held og lykke!


Dolce Cashmere - Hobbii

65% Uld, 25% Polyamid, 10% Kashmir

399 kr.

Twister - Hobbii

55% Bomuld, 45% Polyakryl

249 kr.