Det tyder på, at vi alle skal vænne os til kølige gulve og koldere temperaturer indendørs i denne efterårs- og vintersæson. Det er altså et godt tidspunkt at begynde at strikke uldstrømper til hele familien.


Det er blevet efterår, og frost og kulde lurer om hjørnet. Tårnhøje priser på energi gør, at vi alle skal spare på vores forbrug af varme, når kulden sætter ind.

Det betyder koldere temperaturer indendørs. Men frygt ej, jeg har en plan, der kan hjælpe til at holde fødderne varme i den kolde tid.

Er du klar? Find strikkepinde og garn frem. Det er tid til at strikke strømper til hele familien!

Uld holder fødderne varme

Når du skal vælge garn til de kolde måneder, er uld det oplagte materiale. Uld er et naturmateriale, der har en helt unik evne til at regulere temperatur efter kroppens naturlige varme. Det er derfor det bedste materiale til at holde varmen. Det gælder i øvrigt, hvad enten du kaster dig ud i at strikke strømper eller en sweater. Uldgarner vil hjælpe dig og dine kære med at holde varmen hele efteråret og vinteren med.

Strømpegarner består typisk af omkring 75% uld og 25% polyamid. Mens indholdet af uld sørger for, at strømperne holder dine fødder varme, bidrager polyamid til slidstyrke, så dine strømper kan holde længe uden at få huller.

Vælg dit strømpegarn

Skal hele familien have dejligt lune fødder? Så er det om at sætte produktionen af strømper i gang. Men først skal du vælge hvilket strømpegarn, du vil strikke i. Måske skal børnene være med til at vælge farver?

Det klassiske strømpegarn

Er du på udkig efter et klassisk, 4-trådet strømpegarn, er Rainbow Sock Wool 4-ply helt sikkert noget for dig. Det består af en slidstærk og blød blanding af 75% uld og 25% polyamid.

Og så kommer det i ikke mindre end 40 flotte farver, så - tro mig! - det kan være ret svært at vælge! Jeg ønsker mig i hvert fald strømper i 20 … 30 …. nej, alle 40 farver! Og også gerne et par eller tre med striber.


👆 En fin og feminin strømpe i Rainbow Sock Wool 4-ply. De er måske ikke de varmeste strømper, men de er simpelthen bare så smukke, at jeg med det samme har skrevet dem på min må-strikke-snart-liste! Opskriften er designet af SkovCreations kan købes her.

Se også: Elben - Børnestrømper

Det tykke strømpegarn

Foretrækker du i stedet et tykkere strømpegarn, vil jeg anbefale, at du tager et kig på Rainbow Sock Wool 8-ply, der ligesom sin yngre søskende, 4-ply, består af 75% uld og 25% polyamid og fås i 40 farver. I modsætning til 4-ply-garnet er dette garn dog spundet med 8 tråde, og det bliver derfor til dejlige og varme strømper, som hele familien kommer til at sætte stor pris på.

Tip! Rainbow Sock Wool 8-ply er også særligt godt at strikke med, hvis du er nybegynder til at strikke strømper.


👆 Et par klassiske, tykke strømper skal der til, når gulvet bliver koldt om vinteren. Her strikket i en tidløs grå farve (11). Hent opskriften gratis her.

Det sjove og farverige strømpegarn

Er I vilde med fest og farver i familien, vil jeg foreslå vores spraglede og sjove Silly Socks, der ligesom Rainbow Sock Wool-garnerne består af 75% uld og 25% polyamid.

Garnet kommer i 10 sjove og fortryllende farveforløb, så der er farver til enhver smag. Personligt kan jeg ikke få nok af de smukke jordfarver i ‘Dary Lion Tamer’ (farve 03) og ‘Magic Trick’ (farve 10).


👆 Man kan da ikke andet end at blive glad i låget, når man ser på disse skønne ankelstrømper, der er strikket med Silly Socks. Her med farven ‘Witty Joker’ (02). Opskriften er gratis og kan findes her.

Det ekstra bløde og eksklusive strømpegarn

Måske kender du allerede vores Unicorn og Unicorn Solid? Du kan nemlig lave rigtig mange projekter med de eksklusive, bløde garner, der består af 75% blød merinould og 25% slidstærk polyamid.

Unicorn er et helt enestående håndfarvet garn, der vil give dine strømper et smukt og unikt farvespil, mens Unicorn Solid er den ensfarvede variant, som du kan bruge i samspil med Unicorn eller alene for at få et mere klassisk udtryk.


👆 Leg med forskellige strukturer i dine strømper. Denne fine strømpe har rib i begge sider, perlestrik ovenpå foden og glatstrik under. Strikket med Unicorn i farven ‘Giving’ (02). Hent den gratis opskrift her.

Det julede strømpegarn

Christmas Sock Wool giver julestemning heeelt ned i tæerne! Og lige i tid til, at du sagtens kan nå at udstyre hele familien med matchende julesokker. Så bliver det ikke mere hyggeligt.

Skal strømperne være lidt ekstra festlige, så tag et kig på vores variant med glitter, nemlig Christmas Sock Wool Glitter, som jo er helt perfekt til julens festlige begivenheder!


👆 Kom i julehumør med disse hyggelige strømper. De vil helst sikkert sprede juleglæde - både mens du strikker, og når du giver dem til en af dine kære. Opskriften er gratis og tilmed begyndervenlig. Download den her.

Jeg håber, at du fik lidt ekstra inspiration til at holde fødderne varme i en efterårs- og vintertid, der sandsynligvis bliver koldere end normalt.

Glade garnhilsner 💜