Hæklede tæpper hitter som altid. Der er ikke noget bedre end at putte under et tæppe, som du selv har kreeret. Det er en helt særlig følelse, synes du ikke? Jeg har hæklet et par tæppe, og jeg ved hvor meget arbejde det kræver. Timer og timer med hæklenålen, garn og tålmodighed, da det tæpper er et stort projekt, der tager tid.

Men hvis du, ligesom mig, ikke lader dig skræmme af det store, men fantastiske arbejde, så har jeg et forslag til dit næste tæppe: temperaturtæppet!


  

Har du hørt om disse tæpper? De er meget populære og de kan ses overalt på de sociale medier.

Fidusen med disse tæpper er, at du hækler et år i farver, der symboliserer vejret for hver dag i et år. Du hækler én række hver dag. På denne måde, ender du med et tæppe, der afspejler årets temperaturer, og du vil for evigt have et minde om det år. Du kan finde temperaturen for hver dag på http://www.dmi.dk/vejr/,hvis du ikke kan måle den selv.

Tæppet laves ved at lave en temperaturskala og give hver temperaturinterval en farve. Jeg har lavet et eksempel med Rainbow, som er et 8/4 bomuldsgarn. Følg blot linket her og vælg dine farver. Hvis du vil bruge den temperatur skala, som jeg har lavet, finder du farvernes numre under hver firkant på billedet til højre -->

Det vidunderlige Rainbow findes i 86 farver! Så det er bare med at slå sig løs. Brug den farveskala jeg har lavet, eller sammensæt din egen her

Når du har valgt din farveskalaer skal der vælges et mønster. Jeg forslår et mønster, der hækles ud i et, frem for et tæppe af lapper. Tæppet hækles efter temperaturen for det kommende år, så hver dag finder du temperaturen og hækler én række. Det er dog vigtigt at huske, at hvis du vælger et mønster, hvor hver række fylder ret meget, så bliver tæppet måske alt for langt med 365 rækker. Det kan derfor være en god idé at slå nogle dage sammen, eller lave tæppet med gennemsnit temperatur for hver uge.

Et forslag til mønster kunne være et zig-zag tæppe eller måske et enkelt tæppe af fastmasker? Hvis du vælger zigzag eller granny, så husk at slå nogle dage sammen, da hver række fylder mere end f.eks. tæppet af fastmasker.

Se opskrifter på alle hæklede tæpper her


Lav dit tæppe personligt ud fra en vigtig tid i dit liv

En anden ting, som jeg personligt er ret vild med, er at hækle et tæppe ud fra et tidligere år. F.eks. dit eller dine børns fødselsår. Ville det ikke være fedt med et tæppe, der afspejler dit barns første leveår? Det vil også være en oplagt gave til én du holder af. Jeg er sikker på, at det vil blive taget godt i mod!

Du kan også vælge andre vigtige år, som f.eks. året du mødte din partner, blev gift eller lignende. Jeg overvejer stærkt at lave et tæppe over året, hvor jeg mødte min kæreste, da det vil være en sød og romantisk måde at mindes tilbage på den tid.

Har du et forslag til en periode, som du vil hækle, så skriv det gerne i kommentarfeltet, så vi sammen kan inspirere andre temperaturtæppe-entusiaster :D

Held og lykke med dit kommende temperaturtæppe ❤️

Kærlig Hilsen
Josefine, Hobbii

Ps. Du kan finde temperaturer for dit ønskede år ved at bruge dette link: https://www.wunderground.com/history/ - Vælg dato og år og tryk på submit – her får du muligheden for at se daily (daglig), weekly (ugentlig) og monthly (månedligt).

Spar 28%

Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

100% Bomuld

13 kr.  18 kr.

Lollipop - Hobbii

20% Uld, 80% HB Akryl

139 kr.