TL YARN CRAFTS TAKEOVER – Tunesisk hækling er et unikt håndarbejde, som både ligner strik og traditionel hækling. I dette blogindlæg giver Toni Lipsey dig 7 grunde til endelig at prøve tunesisk hækling!


Dette blogpost er skrevet af Toni Lipsey, hækledesigner og underviser hos TL Yarn Crafts.


Du har måske hørt om tunesisk hækling. Men du elsker allerede strik eller hækling, så hvorfor besvære dig med at lære et nyt håndarbejde? Her giver jeg dig 7 overbevisende grunde til, hvorfor du virkelig går glip af noget, hvis du endnu ikke har givet dig i kast med tunesisk hækling.GRATIS: Med Tunesisk hækling kan du imitere både strikke- og hæklemasker. Få opskriften på Chilly Pom Scarf her.


I dette blogindlæg vil jeg forklare, hvorfor tusindvis af skabere verden over tilføjer tunesisk hækling til deres lister over håndarbejde, der MÅ prøves, og hvorfor du bør gøre det samme!


1. Det er den perfekte blanding af strik og traditionel hækling

Tunesisk hækling bruger en hæklenål, ligesom traditionel hækling. Men nålen er ofte forbundet til en wire, ligesom en rundpind til strik, så du kan lave større projekter. Mange strikkere mener, at tunesisk hækling er nemmere at forstå sammenlignet med traditionel hækling og bruger det som trædesten til at lære traditionel hækling.


2. Du kan lære endnu et håndværk

One thing I know about makers - we can be a little bit competitive. We love sharing our knowledge with others and showing what we can do. Why be great at just knit or just crochet? Add Tunisian crochet as a way to impress your friends (and yourself!).

En ting jeg ved om kreative mennesker er, at vi kan være en smule konkurrencedrevne. Vi elsker at dele vores viden med andre og vise, hvad vi kan skabe. Hvorfor blot være god til at strikke eller hækle? Tilføj tunesisk hækling til dit repertoire for at imponere dine venner (og dig selv!).GRATIS: Tunesisk hækling har aldrig før set så godt ud! Dette smukke Checked Out Blanket vil du beholde helt for dig selv! Få opskriften her.


3. Tilføj nye redskaber til din samling

Ved tunesisk hækling bruger du en speciel nål, der ligner en strikkepind, men med en krog for enden, ligesom på en hæklenål. Du kan derfor bruge en hæklenål til at øve tunesisk hækling, men på et tidspunkt får du brug for at opgradere til en tunesisk hæklenål med wire og udskiftelige nåle. Udforsk forskellige nye brands for at finde den perfekte tunesiske hæklenål til dig.


4. Øv dig på nye masker

Noget af det jeg elsker allermest ved tunesisk hækling er, at man kan imitere udtrykket fra både strik og traditionel hækling. Samtidig kan du bruge et væld af masker, som er unikke for tunesisk hækling. Disse grunde gør teknikken til en dejlig og unik oplevelse.Lad denne chunky og oversize wrap blive din introduktion til tunesisk hækling. Få Plus opskriften på Ada Shawl her.


5. Prøv nye teknikker til at arbejde med farver

Helt ligesom strik og hækling har tunesisk hækling sit eget regelsæt, når det kommer til at arbejde med flere farver. Tunesisk hækling består altid af to rækker - hen-rækken og tilbage-rækken. Tænk på dem som ret og vrang i strik. Denne karakteristiske teknik tilbyder mange muligheder for at arbejde med betagende farveskift i dine projekter.


6. Giv dine muskler ro til at slappe af

Tunesisk hækling bruger andre kombinationer af muskler, end strik og hækling gør. Hvis du har strikket meget og oplever ømhed og træthed i hænderne, kan du prøve tunesisk hækling i stedet. Det giver nogle af dine muskler mulighed for at slappe af eller bevæge sig på en anden måde, hvilket kan afhjælpe ømheden, mens du kan fortsætte med at arbejde med dine hænder.Tunesisk hækling er meget chikt og denne Hot Cocoa Poncho er ingen undtagelse! Find Plus opskriften her.


7. Tunesisk hækling giver dig adgang til tusindvis af opskrifter og uendelige idéer

På populære sider som Ravelry og Pinterest kan du finde og vælge mellem tusindvis af klassiske og nutidige opskrifter med tunesisk hækling. I modsætning til hvad mange tror, er tunesisk hækling ikke blot velegnet til store sweatre og tæpper. Du kan også lave delikate sjaler, lette toppe og fine babytæpper med denne afhængighedsdannende og smukke teknik.


Så er det nu: Det er tid til at lære tunesisk hækling

Tunesisk hækling er mere end bare en trend. Designere, magasiner og garnbutikker begynder at få øjnene op for, at der er behov for et friskt perspektiv, når det kommer til håndarbejde. Tunesisk hækling bliver mere og mere tilgængeligt, da der hele tiden dukker guides og gratis opskrifter op. Og du kan lære den sjove teknik med redskaber, du allerede har!

Hvis du har en traditionel hæklenål og noget garn ved hånden, kan du lære det grundlæggende ved tunesisk hækling på mindre end 15 minutter! Efter din første lektion, sørg for at prøve nogle sjove masker, teknikker til farveskift og gå derefter til dit første projekt! 
Jeg håber, at dette blogindlæg har overbevist dig om at give tunesisk hækling et forsøg. Jeg begyndte med hækling, og lærte derefter tunesisk hækling for næsten 6 år siden – og jeg har aldrig set mig tilbage. Jeg elsker at arbejde med begge håndværk, og for tiden er jeg i gang med at lære at strikke. Hvert håndarbejde er specielt og har sit eget flair. Tryk på linkene i dette blogindlæg for at se, hvad hele balladen handler om.Dette blogindlæg er skrevet af Toni Lipsey, som du måske kender bedre som TL Yarn Crafts. Toni er kendt for sine letforståelige hækleopskrifter til hæklere på alle niveauer, og hun deler ivrigt ud af sin viden, erfaring og yndlingsprodukter på sin blog, YouTube og Instagram. For nylig har hun i samarbejde med Hobbii udviklet Happy Place, et skønt garn i 50% bomuld og 50% uld.


Vil du lære Toni bedre at kende? Læs vores Q&A med hende her.
Er du klar til at tage tunesisk hækling til det næste niveau?

Bliv klar til at hækle! Kast et blik på vores redskaber til tunesisk hækling her.