Er du også helt vild med Japandi-trenden? Så er det vist på høje tid, at vi introducerer dig for Johanna! Hun er strikkedesigneren bag tre opskrifter i vores kommende Japandi-kollektion. Vi har spurgt hende ind til hendes kærlighed til strik, hvordan hun finder inspiration og det at eje sit eget brand.
Hvis du elsker elegante og farverige strikkedesigns lige så meget, som vi gør, så kender du måske allerede strikkebrandet, kolibri by johanna. Brandet er skabt af den dygtige strikkedesigner, Johanna Böhme, som har skabt et helt fantastisk strikkeunivers, der hylder moderne simplicitet og finurlige detaljer. Og vi er altså ikke de eneste, der er helt tossede med hendes designs! For med hele 115.000 følgere på Instagram har Johanna for alvor markeret sig som en strikkedesigner, der er værd at holde øje med.
Vi kan slet, slet ikke få armene ned over vores samarbejde med Johanna, og vi har næsten heller ikke kunnet vente med at vise jer de tre lækre opskrifter, som Johanna har designet til Japandi-kollektionen. Opskrifterne har den helt rigtige Japandi-feel og hylder simplicitet, struktur og elegante silhuetter. Vis os dine skønne kreationer og find inspiration gennem hashtagget #KolibribyJohannaxHobbii.
Psst! Du kan godt begynde at glæde dig! I begyndelsen af 2024 kan du nemlig få fingrene i alle Japandi-opskrifterne. Men indtil da kan du starte med disse fra kolibri by johanna!
1. Hvornår begyndte din interesse for strik?
“Jeg har strikket lige siden jeg var barn, og jeg blev for alvor forelsket i håndværket, da jeg strikkede mit helt eget Harry Potter-inspirerede halstørklæde. Min bedstemor lærte mig alle de grundlæggende strikketeknikker, og så byggede jeg langsomt ovenpå den viden ved at følge forskellige opskrifter, som jeg fandt i magasiner og blade.
Jeg plejede mest at strikke halstørklæder, men da jeg kom på universitetet begyndte jeg at strikke flere og flere beklædningsgenstande såsom sweatre og cardigans – og nu er det mit primære fokus, når det kommer til at designe strik."
2. Hvad er det ved strik og garn, der gør det interessant at arbejde med?
“Jeg elsker fibre og forskellige farver. Jeg elsker at lege rundt med forskellige farvekombinationer, og jeg elsker at lave mit eget tøj. Det er ingen bedre følelse end at færdiggøre et projekt, som man har arbejdet på i timevis eller måske ugevis.
Jeg elsker bæredygtighedsaspektet af slow fashion, og jeg elsker det med, at man kan lave sit eget tøj. Derfor prøver jeg altid at vælge garn, der er lavet af naturlige fibre eller med så lidt plastik som muligt.”
3. Hvad er historien bag navnet ‘kolibri by johanna’?
“Mine designs er næsten altid farverige, og jeg elsker at give mine designs et sjovt twist. Og jeg synes, at kolibrien indkapsler alle aspekterne af mit design-repertoire, og derfor besluttede jeg mig for at navngive mit brand efter kolibrien.”
4. Hvad kendetegner kolibri by johanna-universet?
“De fleste af mine opskrifter er relativt simple, eller også inkluderer de trin for trin-billeder eller videomateriale. Jeg har lavet dem sådan for at give alle – fra den garvede strikker til nybegynderen – mulighed for at lave et smukt projekt.
Jeg tilføjer altid et særligt eller anderledes design element til mine designs. For eksempel har jeg lavet en sweater, der kan vendes på vrangen, en sweater med hæklede vertikale linjer og en sweater, der har flæser på det sted, hvor du mindst venter at finde dem.”
5. Hvor finder du inspiration til dine designs?
“Jeg bliver inspireret af en masse forskellige ting. Jeg bliver blandt andet meget inspireret af forskellige garner og garnernes farver. Og da jeg stadig boede i Berlin, blev jeg også meget inspireret af de mennesker jeg så i gadebilledet.
Jeg prøver altid at samle inspiration, som jeg kan trække på senere. For eksempel har jeg en samling af opskrifter med blonder og snoninger, som muligvis vil inspirere mig til at skabe en sweater eller en cardigan i fremtiden. Inspirationen kan også komme, når jeg ser noget,jeg elsker, men som jeg ikke selv er villig til at købe. Så prøver jeg at se, om det er noget jeg selv kan lave.
Og sidst men ikke mindst, så bliver jeg også inspireret af forskellige situationer eller lejligheder. For eksempel inspirerede mit eget bryllup mig til at lave en butterfly til min mand.”
6. Hvordan ser din designproces ud?
“Med tiden er jeg begyndt at lave skitser, fordi jeg får så mange idéer, at jeg ellers glemmer dem. Nu har jeg fået mig en skitsebog, som jeg altid bruger, når jeg får en idé. Hvis jeg har glemt min skitsebog, tager jeg nogle gange noter på min telefon eller et tilfældigt stykke papir og tegner min idé. Min designproces er altid lidt rodet i starten, selv hvis jeg prøver at organisere den.
Efter at jeg har lavet en skitse, begynder jeg at tænke over hvilken slags garn, der ville være bedst til det design, jeg drømmer om at lave – og jeg må ærligt indrømme, at den mest tidskrævende del faktisk er at vælge de farver, som jeg gerne vil bruge. Efter at jeg har valgt farverne, laver jeg en strikkeprøve, og så starter jeg op på projektet i min egen størrelse.
Bagefter skriver jeg opskriften ned, graduerer den ud i forskellige størrelser og så sender jeg den ud til en masse teststrikkere, som er så søde at bruge deres tid og garn på at komme med feedback til projektets pasform og størrelse. Helt til sidst tager jeg billeder af det færdige projekt, og så er opskriften faktisk klar til at blive udgivet!”.
7. Hvad er din yndlings strikketeknik for tiden?
“Det er ikke så lang tid siden jeg opdagede jacquardstrik, og jeg tror, det er min favorit teknik lige pt.”
8. Hvad er dine 3 bedste tips og tricks til garn-elskere?
“1 – Lav altid en strikkeprøve! Husk at blokke din strikkeprøve, mens den er våd og mål først din strikkeprøve BAGEFTER.
2 – Lad være med at overtænke instruktioner i opskrifter. De fleste opskrifter er faktisk meget intuitive, især når det kommer til blondestrik.
3 – Youtube er altid det første sted, du bør kigge, hvis der er en teknik, du har svært ved.”
9. Kan du fortælle os lidt om Japandi-opskrifterne?
“Japandi-opskrifterne er både til nybegyndere og erfarne strikkere:
Raoul sweateren er den helt perfekte opskrift til nybegynderen. Opskriften giver det skønneste resultat på grund af det specielle ribbede mønster, der er over hele sweateren.
Paul cardiganen strikkes ovenfra og ned, og opskriften er derfor helt perfekt til den erfarne strikker, der gerne vil lære nogle nye teknikker, såsom raglan indtagninger, dobbeltstrik til knapstolpe, osv.
Edgar slipoveren strikkes ovenfra og ned, og den er helt klart den mest avancerede opskrift i kollektionen, fordi man både skal arbejde med indtagninger og udtagninger, lave snoede masker og ikke-snoede masker, lave en slids og strikke halskraven dobbelt ned – men jeg kan love dig, at resultatet er fantastisk!”
10. Hvad kan du særligt godt lide ved de garner som du brugte til opskrifterne?
“Jeg elsker Friends Extra Fine Merino i kombination med Friends Kid Silk! Det er en god og meget alsidig kombination, som passer godt til rigtig mange opskrifter. Og så elsker jeg, at der er så mange smukke farver i Friends-“familien”.
Jeg har også brugt Friends Wool i kombination med Friends Kid Silk, da jeg lavede opskrifterne. Der er også så mange smukke farver, og så får man et hurtigt resultat på grund af den tykke uld.”
Se Johannas strikkeopskrifter her