Detaljer om garnet

 • Brand:
  Cotton Kings
 • Garnfibre:
  100% bomuld
 • Vægt:
  250 g
 • Løbelængde:
  1000 m
 • Garngruppe:
  Fine
 • Anbefalede pinde:
  2,5 - 3,5 mm
 • Strikkefasthed:
  10 x 10 cm = 25 m x 34 p
 • Anbefalet hæklenål:
  3,5 - 4 mm
 • Vaskeanvisning:
  Maskinvask 30 ºC / Må ikke tørretumbles
 • Hashtag:
  #hobbiisultandeluxe

Sultan Deluxe består af 100% ren, blød bomuld i en super kvalitet.

Vælg mellem de mange skønne kombinationer, hvor farverne kun skifter med en tråd ad gangen. Dette sker jævnt fordelt over nøglens 1000 meter. Derved opstår det lange, graduerede farveskift, som giver så lækkert et look.

Sultan Deluxe er derfor utroligt velegnet til fx sjaler og tørklæder, hvor de lange farveskift træder flot frem. Der, hvor nuancen skifter, vil du finde en lillebitte knude i en af de fire sammentvundne tråde, som garnet består af. Du kan enten arbejde henover den, som mange med sindsro vælger - eller du kan trække en lille snip af garnet (hele den sammentvundne tråd) ud og hæfte det på bagsiden af arbejdet.

Som med Sultan kan du bruge garnet til tørklæder og fine bomuldssjaler eller tæpper, som aldrig kradser. Du kan også få flotte resultater med en top, bluse eller tunika, hvor den flotte graduerede effekt kommer til sin ret. Der går cirka et nøgle til et hæklet sjal/tørklæde.

Vær opmærksom på, at der som regel går mere garn i hæklede sager end i strik, det kan derfor hænde at du ikke får ”brugt” hele farveskiftet i dit strik. Men alt dette afhænger af hvilken opskrift, du bruger. Det er derfor en god idé at tjekke den samlede længde af det garn, der går til din opskrift, og sammenhold det så med de 1000 m du får i Sultan Deluxe. Og du kan jo vælge at starte indefra eller udenpå nøglet, alt efter hvilken retning dit farveløb skal vende.

Garnet er OEKO-TEX® certificeret (nr. 2076-311). Find mere info om certificeringen på https://www.oeko-tex.com/en/.

Find opskrifter til garnet her: Opskrifter (35)

Maria

Mit allerførste forsøg ud i hækling var et kæmpe tæppe i solnedgangsfarver lavet af knapt 2 kager Sultan Deluxe nr. 08. Det er kun første og sidste farve i "kagen" der er helfarvede. Mega lækkert garn at arbejde med, jeg finder det klart nemmest at sætte garnet ned i en beholder der passer i størrelsen, og så tage hul på det. Det kan filtre hvis man transporterer det uden noget til at kontrollere formen. Det samme gælder hvis man starter fra midten, at man lige skal huske at presse siderne på plads igen indefra og ud, efterhånden som man bruger af garnet. Farveskiftene sker med en knude i garnet, og det er nemt af skjule når man hækler.


Caroline Overgaard

Lækkert garn, jeg lavede et Deluxe Babysvøb med farve 02, jeg var ked af ar det kun er første og sidste farve som er “helfarvet” gennem resten af garnet bliver 1 mørk tråd afløst med en lyst, i stedet for at den lige får lov til at være de flotte mellemfarver 100% før den afløses


Julie

Dejlig blødt og let bomuldsgarn. Jeg har strikket en nederdel, og selvom farveskiftene sker meget langsomt giver det desværre lidt striber og tydelige overgange i det færdige strik. Men garnet er virkelig lækkert! Og jeg vil gerne strikke mere med det.


Vibeke

Jeg har hæklet køkkenhåndklæder af garnet. Jeg har brugt nål 2,5 og mønstrer wavy. Hvilket har givet et lækkert resultat. Men syntes farveskiftende er lidt markante


Maria

Dejligt blødt garn. Smukke farveskift og perfekt til sjaler. Selvom garnet er spundet af 8 tynde tråde, deler det sig meget sjældent og er nemt at hækle af.


Skriv en anmeldelse

Denne side er beskyttet af reCaptcha og Googles privatlivspolitik og vilkår gælder.

Produktet blev lagt i kurven!
Se indkøbskurv