Jeg er vild med at strikke, men nogen gange kan jeg godt blive ret frustreret, når tingene ikke går min vej. Kender I det? Der er næsten ikke noget værre, end når man støder på de samme problemer igen og igen! Enten ender man med at give op, eller blot bruge langt flere timer end planlagt.

Jeg har derfor udvalgt 4 af mine favorit strikketips, der vil spare dig for meget besvær:

1. Når arbejdet bliver for tungt

Som nybegynder, havde jeg ofte problemer når jeg strikkede på jumperpinde, med mange masker som gjorde pindene meget tunge, og det var svært at holde dem oppe uden at få smerter og meget anspændte skuldre. Min mor, som er en kyndig strikker, gav mig et rigtigt godt råd! For at undgå de tunge jumperpinde, kan man skifte til rundpinde og lade arbejdet hænge i kablet, som kan hvile i skødet på dig. På den måde bruger du kun kræfter på at holde pindene oppe med de få masker, når arbejdet hviler i kablet. 

Jeg anbefaler de ergonomiske rundpinde fra Prym - se dem her


2. Bliver startrækken alt for stram?

Når du slår masker op til et projekt, kan du ved en fejl få slået så stramt op, at det er umuligt at få pinden igennem maskerne, når du skal til at strikke første pind. Der er to måder du kan løse dette på.


Enten kan du slå op på en større pind, eller du kan lægge to pinde sammen og slå op omkring begge. Dette gør jeg ofte, da jeg så slipper for at skulle finde en større pind, og det er ikke altid, at jeg har den rette størrelse i min samling. Det er desuden også super nemt og lige til, når man gør det på to pinde, da man har dem ved hånden i forvejen, og blot kan hive den ene pind ud af opslagsrækken og starte med at strikke første pind. 

3. Hvis du taber en maske

Har du prøvet at tabe en maske? Det har jeg og det er simpelthen så frustrerende, især hvis man ikke kan nå at fange masken, og hele arbejdet er ødelagt. Et godt tip, når du strikker, er at have en hæklenål ved hånden altid. På den måde, kan du nå at fange en maske inden det er for sent. Hæklenålens krog gør det super let at få fat i den undslupne maske.

Du kan bruge alle slags hæklenåle til at fange en løbsk maske - se udvalget her

4. Find de rette pinde til projektet – kreative muligheder

Er du vant til altid at bruge jumperpinde, når du strikker frem og tilbage og gemmer strømpepindene til strømper? Det behøver du faktisk slet ikke! Som nybegynder startede jeg straks med en karklud på de lange jumperpinde, men de føltes lige lovligt lange til de få masker, og det var ærligtalt lidt besværligt at holde dem i skak. Jeg prøvede derfor at skifte til strømpepinde, som jo er meget kortere. Det gik helt fint, indtil maskerne begyndte at glide ud over enderne og dermed ødelægges hele projektet jo! Jeg var helt klar til at opgive strik, men efter garn og pinde havde fået noget tid i skammekrogen, fik de altså en chance til.

Mine yndlings-strømepinde er i træ - som disse fra Knit Pro.


For at undgå at maskerne glider ud over enderne når du strikker på strømpepinde, kan du sætte en perle i den ene ende. Det er også super godt, til når du skal fragte strikketøjet. En perle i hver ende, og alle maskerne bliver hvor de skal – præcis som på billedet. Hvis du ikke har nogle perler liggende, kan du binde en madelastik om enden af pinden og få samme funktion, som med perlerne. Perfekt, ikke? 😍😄

Jeg er glad for træpinde, da maskerne glider godt men uden, at de bliver svære at styre. Se hele udvalget af strømpepinde her

Jeg ønsker dig held og lykke med alle dine kommende projekter ♥️

Kærlig hilsen
Josefine, Hobbii

 

 

Waves Hæklenål - KnitPro

2 - 12 mm

Fra 28 kr.