“Blow yarn” er en unik garntype man bare MÅ opleve! Læs med her og lær mere om blow yarn og om hvorfor vores eget blow yarn, Divina, er så skønt at arbejde med.


Så, hvad er “blow yarn”?

Blow yarn, eller "blæst garn", er meget passende opkaldt efter den proces, garnet gennemgår under produktionen. De fleste garner produceres ved at spinde fibre samen til en lang tråd. Processen for blow yarn er noget anderledes. 


Tag et kig på det smukke blow yarn, Divina 👆 Du kan købe det lige her.

Processen starter med et finmasket rør, der typisk er lavet af polyamid. Løse fibre, ofte uld eller alpaka, blæses herefter ind i røret. Fibrene fanges inde i røret og skaber herved garnets fyldige volumen, mens fibrenes ender stikker ud gennem maskerne og giver garnet det karakteristiske aura. 


Et nærbillede af Divina 👆 Her kan du se det finmaskede rør, der udgør garnets "hjerte", og en masse fibre, der stikker ud, hvilket giver garnet det særlige fluffy skær.


Divina’s kombination af en voluminøs midte og fluffy skær giver garnet en særlig blød fornemmelse og lethed. Jeg blev faktisk næsten forvirret, første gang jeg holdt et nøgle af Divina på grund af vægten - eller manglen derpå. 

Den luftige men voluminøse tekstur giver også en særlig varme. Det er helt perfekt til de koldere måneder især til tøj, der skal bruges som ekstra lag - fx sweatre eller cardigans. 

Garnet passer bedst til simple opskrifter, der ikke er så “knudrede”. Det betyder blandt andet, at garnet egner sig bedre til strik end hækling. Det kan dog sagtens bruges til hækling, hvis man anvender simple, luftige masker som fx stangmasker i bageste maskeled. 

Divina har en strikkefasthed på 14-16 masker x 24 rækker på 10 cm, og vi anbefaler at bruge størrelse 4 mm - 5.5 mm strikkepinde og hæklenåle i størrelse 5.5 mm.


Ønsker du en glitrende effekt? Så tag et kig på Metallico og Metallico Fine! Samme udgangspunkt, men lavet med et skinnende rør der løfter det blæste garn op på et helt andet niveau!


Vil du gerne i gang med blow yarn?

Så kan jeg anbefale den flotte Ridgeline Duster Cardigan designet af den talentfulde Chantal - også kendt som Knitatude. 


Knitatude er en af vores mest populære samarbejdspartnere og en sand ekspert, når det kommer til at designe striktøj med smukke snit og fald. Et af hendes nyeste opskrifter er den fantastiske Ridgeline Duster Cardigan, lavet med Divina. 

Cardiganen har fængende detaljer som riller rundt om albuerne og en lang søm med slidser. “Jeg elsker hvordan cardiganen både kan være afslappet men også virkelig elegant. Jeg er først og fremmest en afslappet type, så jeg er vild med at style den med ripped jeans, et par converse sko og en simpel t-shirt stoppet ned ved taljen. Måske nogle korte, højhælede støvler hvis du vil tage looket til det næste niveau!” - Knitatude


Opskriften er smart designet og strikkes oppefra og ned, hvor halsudskæringen skabes samtidig med kroppen. Du behøver ikke samle 1001 masker op her! 🎉 Denne er faktisk rimelig simpelt konstrueret. 


“Knitatude handler om begyndervenlige opskrifter. Jeg elsker simple og klassiske teksturer, der skaber rene linjer og tøj, der passer til alt. Da jeg først lærte at strikke, ville jeg virkelig gerne lave mine egne sweatre, men jeg var alt for bange for at give det et forsøg, så alle mine opskrifter har nybegyndere in mente. Jeg synes ikke, at det skal være skræmmende at starte på sin første sweater!” - KnitatudeDet anbefalede garn til denne cardigan er Divina


“Cardiganen er ret lang. Så Divina er det perfekte valg, fordi det ikke vejer for meget! På den måde bliver cardiganen heller ikke forstrukket af sin egen. Det har også det fineste skær, som gør denne cardigan endnu hyggeligere. Faldet er utroligt smukt, og blødheden kender ingen mage!” - Knitatude


Knitatude har brugt farven Cloudy Gray (03), en elegant nuance der er nem at kombinere med de andre farver i din garderobe. 

Divina kan fås i mange forskellige farver, så du har masser at vælge imellem. 

Ud over den klassiske og friske hvide og kulsorte findes Divina også i forskellige gule og grønne farver, og mange røde og blå nuancer. Der er faktisk hele 7 forskellige blå farver at vælge imellem. Fra dyb navy til himmelblå og smukke aquamarine farver. 


Er du klar til at starte dit eget garneventyr?

Ridgeline Duster Cardigan-opskriften er lige nu eksklusivt at finde hos Hobbii og kan købes for 50 kr. Prisen går ubeskåret til Knitatude!


Hvis du gerne vil støtte flere talentfulde og hårdtarbejdende designere som Knitatude, så kan du tjekke vores mange andre Plus-opskrifter ud her!


På samme side kan du også finde de materialer, du skal bruge for at lave den fantastiske cardigan. Husk at vælge den ønskede størrelse fra drop down-menuen. Alt, du skal gøre bagefter, er at klikke på “Læg i kurv”-knappen. Simpelt, ikke? 

Hov, og i tilfælde af at du ikke har kigget på opskriften endnu - så er det ret inkluderende, når det kommer til størrelser. Det findes i størrelserne XS til 5XL. ❤

Gør dit arbejde nemmere

Det kan være en udfordring at skifte garnnøgle når man bruger blow yarn. For det første kan dgarnets tykkelse resultere i nogle forholdsvis store knuder, hvis du skal binde nøgler sammen. For det andet vil net-rørets rå kant ofte trevle op, når det klippes over, hvis man ikke sikrer det ordentligt. 

Du kan undgå dette, hvis du bruger Russian Join-metoden. Metoden virker ved, at man tager enden og syr den "ind" i sig selv. Det sikrer at den ikke trevler op - helt uden brug af knuder. SÅDAN GØR DU 👇


1️⃣ Den ene ende trådes gennem en nål og føres ind i midten af garnet.


2️⃣ Nålen føres mindst 5 cm. gennem garnet. Du bør nu have en løkke.


3️⃣ Nu trådes den anden ende, som føres gennem løkken og så tilbage ind i midten. Du bør nu have 2 løkker, der hænger sammen.


4️⃣ Herefter hiver du i enderne for at stramme løkkerne, og til sidst trimmes enderne ✂️Vil du gerne vide mere om Knitatude?


"Hej! Jeg hedder Chantal, jeg er den svovlende, lilla-hårede designer bag Knitatude. Jeg startede tilbage i 2012 og faldt pladask for at designe striktøj og beklædning tilbage i 2016. Jeg er vild med simple og klassiske mønstre og elsker at skabe ting med hænderne. Jeg bor i Calgary, Canada - så det er rimelig koldt det meste af året - sammen med min mand, to gravhunde og et bjerg af garn." - KnitatudeTjek Knitatudes Instagram ud for at lære mere om hende og hendes fantastiske designs. 


Hvilken farve Divina kunne du tænke dig at strikke Ridgeline Duster Cardiganen i? Fortæl os om det i kommentarerne 👇


Divina - Hobbii

65% Alpaka, 28% Polyamid, 7% Merinould

100 kr.