Trænger dit klædeskab til et frisk pust med nye livlige farver? Find inspiration her, og kom i gang med at kreere tøj i 2021’s store farvehits.

Den mode vi ser på gaderne er ofte en følge af de store modehuse, som allerede flere sæsoner siden viste dem på catwalken. Snit, materialer og især farver siver herefter ud i verden, og bliver til high-treet fund, vi finder i butikkerne. I år har jeg holdt øje med catwalken, og jeg har set nogle klare farvetendenser som jeg mener bliver en del af næste sæsons farveskema.

Gule og orange toner

Gul og orange er ofte at finde om sommeren - intet nyt her. Men det særlige ved i år er nuancerne. Hvor det som regel er pastel, som kommer på mode når vejret bliver varmere, byder 2021 på de helt kraftige versioner. 

Tænk solnedgangens varme, klare gule farver. Der er ingen grund til at være bange for de skrappe farver. De kan sagtens kombineres med hvide t-shirts og jeans for et balanceret look, der også kan bæres i gråvejr. 

Den smukke Ada Sommertop strikkes med Twister Solid, et smukt garn i bomuld og akryl, som gør det dejligt let. Her ses den i farven Dusty Rose (110) men den kan ligeledes strikkes i de trendy nye farver Pineapple (152) eller Tangerine (151) 🍊


Er det alligevel lidt for voldsomt, kan du kaste dig ud i mere brændte udgaver af gul og orange. Tænk karrygult og rust. De mørkere toner fungerer fantastisk til friske sommernætter hvor skumringen giver et særligt dæmpet lys. Og så kan det også bæres med mørkere farver når efteråret trænger sig på (men forhåbentligt er der lang tid til det endnu) 🌞

Sweatrene Sadie og Yrsa er perfekte i både farve og materialer. Yrsa er nemlig strikket med Kid Silk i farve nr. 13 mens Sadie er strikket med Diablo i farve nr. 16. Garnene her er ret fluffy, og giver god varme uden at det bliver for tungt. Til hækleentusiasten har jeg fundet en personlig favorit frem: Colour Block T-shirten. Brugen af flere forskellige farver giver virkelig anledning til at lege med farverne, så de passer din personlige stil. Jeg er vild med ombre-effekten, hvor man med samme farve i forskellige nuancer skaber en glidende overgang. Alternativt kan du kaste dig ud i colour blocking ved brug af kontrasterende farver såsom blå og orange.


Colour Block T-shirten på billedet er hæklet med Cotton Kings Pull Skein Cotton i farverne White (01), Grey (05), og Red (10) men kan også hækles i Rainbow Cotton 8/4, som kommer i hele 100 farver 🌈 Til højre ses Rainbow Cotton 8/4 i farverne: Yellow (054), Egg Yolk (090), Orange (057) og Burnt Orange (066)

Mintgrøn

Okay, lidt pastel er der også at finde i år. Mintgrøn for at være præcis. Fra fine veste til trøjer og florlette sommerbluser. Jeg spår at den mintgrønne farve vil blive et absolut hit i år! Pastelfarver kombineres ofte bedst med andre pastelfarver, men vælger du en mere afdæmpet støvet nuance af den lyse grønne farve kan det nemt kombineres med hvid, beige og sort. 

Er du vild med hulmønstret hækling, er Fresh Hoodie-opskriften nok noget for dig. Den fungerer så godt over bikinitoppen når du skal til og fra stranden eller som lag over ærmeløse bluser. 

På billedet herunder ser du den hæklet med Rainbow Cotton 8/6 i farven Pastel Mint (025). Alternativt kan den hækles med Baby Cotton Organic Midi, som kommer i mere nedtonede nuancer: Mint (09) og Eucalyptus (10).


Er du til strik, så er Willa sweateren oplagt. Den strikkes nemlig med florlette Mohair Delight, som kommer i flere variationer af farven:Metal

Fra glitrende sandaler og tasker til jakker med lukninger i metal. De skinnende effekter får vi absolut at se meget mere af i 2021. Og du kan snildt strikke og hækle dig til det!

Her er Metallico næsten oplagt. Metallicos “hjerte” består af et blankt satin-lignende bånd af polyamid, som er omsluttet af et mix af merinould og akryl. Kombinationen giver en smuk glød, men gør også garnet dejlig varmt. Derfor egner Metallico sig bedst til kølige dage eller strikket/hæklet meget løst op.

Alternativt kan du tilføje lidt glimmer med Diablo Glitter. Garnet har samme smukke tekstur som Diablo, men er tilført en metallisk tråd som glimter i lyset.


TIP: Har du forelsket dig i sweatrene Sadie og Yrsa, kan du overveje at bruge Diablo Glitter til disse. 


Foretrækker du selv at sammensætte nuancer, kan du gøre det ved at kombinere en tråd Glitter Deluxe med dit yndlingsgarn. Glitter Deluxe kommer i flere farver så du kan få lige den farveeffekt du ønsker ✨

Her ses Glitter Deluxe brugt sammen med Soft Bamboo Double
TIP: Naturfibre, som fx bambus, er især velegnede til varmt vejr, der kræver åndbart tøj. Læs mere om perfekte sommergarner her: Sådan vælger du det perfekte garn til dine strikkede og hæklede sommerprojekter


Hvilke farver vil du helst strikke eller hækle i? Fortæl os om det i kommentarsporet 👇Diablo Glitter - Hobbii

37% Akryl, 31% Polyamid, 28% Mohair, 4% Polyester

46 kr.
Spar 18%

Glitter Deluxe 100g - Go Handmade

100% Polyester

139 kr.  169 kr.