Jeg elsker at hækle til babyer/børn. Der findes så mange skønne opskrifter, der med garanti vil smelte alle hjerter - selv de voksnes 😉

Jeg er især glad for at hækle suttesnore, da det er et hurtigt projekt, der har stor gavn for børnefamilien. Der var mange ting, jeg var i tvivl om da jeg lavede min første suttesnor, så derfor har jeg gjort det let for dig at komme i gang.

VIGTIGT! Pga. risiko for kvælning må en suttesnor aldrig være længere end 22 cm., inkl. clips og adapter. Vær opmærksom på at suttesnoren kan hives længere, og bør laves lidt kortere end de 22 cm. 

Suttesnore i singlerib mønster

Singlerib er et lækkert mønster, der består af skiftevis forfra- og bagfrareliefstangmasker. Strukturen i mønsteret gør at det er tykt, og dermed også ekstra holdbart. De er hæklet i vores Rainbow 8/4 bomuldsgarn. Brug lige den seleclips, der passer til barnet - du finder bl.a. seleclips der er formet som kaniner, seleclips med politibilmariehøne, eller endda en rumraket

👉 Gå til alt vores baby DIY HER

Du kan vælge om du vil bruge en suttekæde adapter eller en O-ring til at holde sutten. Læs med længere nede, hvor du får hjælp til at montere adapter og O-ring. 

Find opskriften HER

Du kan også finde en videotutorial til suttekæden i singlerib HER

Suttesnore i basketweave mønster


Basketweave består af skiftevis forfra- og bagfrareliefstangmasker, som krydses, så der dannes et smukt mønster. Vi har valgt at bruge vores Rainbow 8/4 bomuldsgarn, men du kan også med fordel bruge vores lækre Rainbow Organic 8/4, der er GOTS certificeret (Nr. 2017-057) og derfor egner sig perfekt til baby/børneting. 

Find opskriften HER

Du kan også finde en videotutorial til suttesnoren i basketweave HER

Hjælp til suttesnore 

Vi har lavet forskellige videoer, der kan hjælpe dig på vej i forhold til at lave suttesnore. Er du lidt i tvivl om, hvordan du skal starte med at lave en suttesnor og hækle maskerne på seleclipsen?

Så kan du finde en video til dette her: 

Hvordan du afslutter 

Er du derimod i tvivl om, hvordan du afslutter? Hvad enten det er med en suttekæde adapter eller en O-ring, så finder du en videoer til begge dele nedenfor. 

Når du skal afslutte med en adapter, gøres det på denne måde:

Hvis du skal afslutte med en O-ring, gøres det på denne måde:

God fornøjelse med baby/børne-hæklerierne. Har du spørgsmål er du selvfølgelig altid velkommen til at skrive til os på [email protected]


Kærlig hilsen

Lene, HobbiiDesign

Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

100% Bomuld

18 kr.