Strikker eller hækler du trøstemus? Så kan du aflevere dine mus i en af vores fem butikker. Hobbii er nemlig hovedsponsor for dette fantastiske støtte-initiativ, hvor frivillige strikker/hækler små mus og andre dyr til børneafdelinger på hospitaler landet over.

Vi støtter bl.a. Trøstemus ved at donere garn til 'mussemor' Maj, der sørger for at dele det ud til alle de flittige frivillige. Derudover bidrager vi ved at være opsamlingssted for de utallige, flotte Trøstemus, der bliver lavet 🐁🧶 

Hos Hobbii er vi enormt glade for at kunne støtte så hjertevarmt et formål, og vi vil gøre vores for at skabe opmærksomhed omkring Trøstemus og de mange frivillige strikkere og hæklere, der knokler til fordel for børnene.   

Hvem er Trøstemus?

Trøstemus er en gruppe mennesker, som helt frivilligt syer, strikker eller hækler små mus til flere forskellige børneafdelinger på rigtig mange af landets hospitaler. Derudover leverer de også mus til anæstesiafdelinger, psykiatriske afdelinger, Epilepsihospitalet Filadelfia og flere andre specialafdelinger. De mange engagerede gør en utrolig forskel for børn rundt om i landet, som har brug for at få en lille, blød og farverig mus i hånden til at gøre tilværelsen lidt nemmere. Det kan være, man skal have taget en blodprøve, røntgenfotograferes eller skal opereres. Situationer, der kan skabe utryghed eller virke skræmmende på børnene. Her sørger de søde små mus for at mildne nervøsiteten og løfte humøret.


Billede fra Facebook-gruppen "Trøstemus til alle børneafdelinger i Danmark"

Hvorfor Trøstemus?

Vi har valgt at samarbejde med Trøstemus, fordi det er et helt fantastisk initiativ, der med sit fokus på børn går lige i hjertet. Det er udelukkende frivillige, som står bag og som sørger for, at de mange mus bliver lavet, opsamlet og til sidst afleveret til børneafdelinger rundt omkring i landet. Initiativet blev startet i af Maj Richter Petersen i januar 2017 og har været en af de hurtigst voksende frivillige grupper i Danmark lige siden.

Siden opstarten af Trøstemus er der doneret over 115.000 mus landet over, og tallet er støt stigende i takt med en voksende interesse for at bidrage. Alligevel er der stadig adskillige børneafdelinger, som er på venteliste til at modtage Trøstemus. Så hvis strik eller hækling er noget for dig, vil vi varmt anbefale at støtte op om Trøstemus! Du kan finde Trøstemus Facebook-gruppen lige her.

Inspirationen til Trøstemus

Som ethvert andet eventyr, startede det engang for længe siden. Vi skal tilbage til januar 2017, hvor Maj Richter Petersen besluttede sig for at starte Facebook-gruppen “Trøstemus til børneafdelingen på Herlev Sygehus”. Baggrunden var, at netop Herlev Sygehus havde skrevet ud på Facebook og efterspurgt, om nogle mon havde lyst til at lave Trøstemus til dem. Der gik ikke mange dage, før gruppen måtte ændre nævnet til  “Trøstemus til alle børneafdelinger i hele Danmark,” interessen voksede fra dag ét. Samtidig fandt Maj ud af, at hun nok måtte have en hjælpende hånd til koordinering mm., hvorfor hun tilknyttede Gull-Britt Sandell som administrator.

Siden har de to kvinder kørt et imponerende parløb og motiveret tusindvis af danskere til at bidrage frivilligt til initiativet. I skrivende stund består Trøstemus-gruppen af mere end 18.000 medlemmer, som gør et helt fantastisk stykke arbejde for at kunne hjælpe børn rundt om i landet. Faktisk har Trøstemus fået så meget vokseværk, at det langsomt er begyndt at bevæge sig ud over de danske grænser og ind i Sverige. Derfor hedder den oprindelige Facebook-gruppe i dag 'Trøstemus Danmark'. Det bliver spændende at se, hvor meget vokseværk, initiativet får de kommende år.


Billede fra Facebook-gruppen "Trøstemus til alle børneafdelinger i Danmark"

Lokale ambassadører

Med voksende interesse fra både hospitaler og frivillige, blev der behov for at tilknytte yderligere hjælp. Maj og Gull-Britt samarbejder derfor med lokale ambassadører som indsamler de mange forskellige mus, som bliver lavet. På denne måde er det nemt og overskueligt at aflevere sine mus til nærmeste ambassadør, der efterfølgende sørger for at musene bliver afleveret på hospitalerne. En del af deres indsats går også ud på at kontrollere de mange indleverede mus og sikre, at de lever op til Trøstemus-kravene, hvorefter de vasker, tørrer, pakker musene, så de er klar til aflevering. Det er nogle af disse lokale ambassadører, som Hobbii har kontakt til, når vi aktiverer butikkerne som opsamlingssted for Trøstemus.

Vil du være en del af fællesskabet?

Hvis du har lyst til at blive en del af det store fællesskab, så er det bare at melde sig ind i Facebook-gruppen 'Trøstemus Danmark'! Her finder du alle informationer om, hvor de forskellige ambassadører befinder sig i landet, så du ved, hvor du kan aflevere din næste portion mus. Du kan også skrive en mail til [email protected] eller besøge Trøstemus’ hjemmeside - her finder du blandt andet opskrift-kravene til musene samt informationer om de forskellige sygehuse.  


Tak fordi du læste med. Jeg håber, at du har lyst til at bidrage til Trøstemus 😊


Bedste garnhilsener,
Casper Wiklund


Rainbow Deluxe 8/4 - Hobbii

100% Tyrkisk Bomuld

22 kr.