Hvis du har hæklet i et stykke tid, så er du helt sikkert stødt på udtrykket ''magisk ring'' i en opskrift. Det er en hækle-teknik, du kommer til at få svært ved at undgå, hvis du vil hækle andet end tæpper og klude ;-) Du bruger den magiske ring når du hækler f.eks. kurve eller bamser. En magisk ring kan godt være svær for både nybegyndere og de let øvede, da det kræver træning, og du skal holde tungen lige i munden. Jeg var selv længe om at mestre teknikken og jeg kan stadig opleve problemer, hvis det er længe siden jeg sidst har lavet en.

Jeg har lavet en lille trin-for-trin guide, så du kan blive en sand mester til at hækle en magisk ring ;-)


Start med at lave en løkke, hvor garnenden ligger nederste (den ende der ikke er i nøglet) 


Tag din nål ind i løkken og gå under den nederste tråd - tag herefter fat i den øverste tråd fra samme vinkel som nålen på billede 1 viser. Træk den med tilbage igennem den store løkke.

Slå garnet om nålen, og træk det igennem den lille løkke, som du har på nålen 

Du har nu lavet den magiske ring, hvor du har én enkelt luftmaske.
 
De fleste opskrifter kræver 4 eller 6 fastmasker i den magiske ring - lav fastmasker som normalt, dog rundt om den store løkke (begge tråde)

Træk herefter i garnenden for at stramme løkken, og dermed samler du de 6 fastmasker til en lille cirkel - du kan afslutte omgangen ved at lave en kædemaske i den første fastmaske.

Har du svært ved magisk ring?

Hvis du har svært ved den magiske ring, så frygt ikke, for der findes en anden metode. Metoden går ud på at lave 4 luftmasker, og samle dem med en kædemaske - og dermed lave en ring. Det kan være svært at få hullet mellem maskerne til at lukkes 100% i forhold til når du laver en magisk ring, men du kan sagtens bruge det som et alternativt - især hvis du laver kurve fremfor bamser. Det er nemlig vigtigt, at der ikke er nogle store åbninger når du laver bamser da fyldet kan falde ud.

Slå 4 luftmasker op

Forbind de 4 luftmasker med én kædemaske i 1. luftmaske 

Lav 8 fastmasker direkte i luftmaskehullet (hullet mellem de 4 luftmasker) - du har nu starten på en cirkel helt uden en magiskring.

Jeg håber, at min lille guide har været en hjælp og at du nu er godt klædt på til at blive en hækle-mester i magisk ring ;-) 

Kærlig hilsen
Josefine, Hobbii


Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

100% Bomuld

18 kr.