Stine Hoelgaard er den talentfulde designer bag hækle- og strikkeopskrifterne i årets adventskalender. Her kan du lære hende bedre at kende.Ingen december uden en adventskalender! Og i år bliver det en helt særlig én af slagsen 🎄🎁

Vi har nemlig slået os sammen med Stine Hoelgaard, der er en særdeles erfaren og talentfuld designer! Og vi kan slet ikke vente til, at I åbner adventskalenderens fire pakker og ser de skønne projekter, som vi sammen med Stine har forberedt til jer 🙊

I dette blogindlæg kan du lære Stine bedre at kende – læs alt om hendes yndlings teknikker, få hendes tips og hør om hendes juletraditioner. Stine løfter også sløret for en lille ting eller to om årets adventskalender!


Vil du vide mere om adventskalenderen? 

Adventskalender med hækleopskrifter

Adventskalenderen med strikkeopskrifterKøb adventskalenderen med hækleopskrifter HER eller adventskalenderen med strikkeopskrifter HER.


1. Hvad var det, der fangede dig ved håndarbejdet i sin tid?

“Som ganske lille så jeg min mor strikke og sy, og som 6-årig fik jeg mine første nøgler garn og strikkede et halstørklæde i retstrik på bare en lille uge. Det var midt i 70’erne, hvor hønsestrik var det helt nye, og farverne brun og orange var et hit. Mit næste projekt var en busseronne, som bestod af en masse firkanter i gul, rød, blå, orange og brun, og som min mor syede sammen for mig.

Jeg har strikket lige siden. Næsten dagligt. Jeg strikkede gerne i frikvartererne i skolen, og i gymnasiet gik jeg også i mine egne kreationer.

Efter gymnasiet blev jeg optaget på et håndarbejdsseminarium, hvor jeg fik afprøvet forskellige håndværk, såsom hækling, håndstrik, maskinstrik, mønsterkonstruktion og syning i stof og skind. Jeg udviklede mig meget i årene efter, hvor jeg begyndte at designe strik- og hækleopskrifter til ugeblade, magasiner og garnfirmaer. Jeg har også skrevet flere bøger og undervist på aftenskole, strikkefestivaller, i garnbutikker og senest også på tekstilformidleruddannelsen." Stine står bag disse fine, grafiske puder. De har navnene Lula - Pude (til højre), Laki - Pude (til venstre) og Lulo - Pude (forrest).


2. Hvordan vil du beskrive dine designs, og har du en favorit?

“Jeg designer gerne noget, jeg selv har lyst til at gå med. Jeg prøver for det meste at stræbe efter, at mine designs indeholder en eller anden form for teknik, men i kombination med noget helt enkelt, f.eks glatstrik, så man også kan slappe af, mens man strikker. 

Mine favoritkreationer er for øjeblikket sweateren Vintertern og børnesweateren Minitern. Begge er strikket i en klassisk teknik, tofarvet rib, som man i sin tid brugte som ribkanter på Fair Isle-blusernes farverige flerfarvestrik. Den ”gamle” rib er her brudt den op med omgange i glatstrik, så det i stedet ligner tern. Det er svært og nemt i en skøn forening.

Det spændende ved de to designs er, at man kan kombinere og lege med farverne og kreere sin helt egen og unikke model. Designet lægger op til, at man udfolder sig kreativt – og det er de designs, jeg er mest stolt af.”Matchy matchy! Stines Vintertern - Sweater passer perfekt til hendes Minitern - Børnesweater.


3. Hvad er dine yndlings teknikker?

“Min yndlings hækleteknik er oldemorfirkanter, hvor jeg elsker at hækle med rester og se, hvor forskellige firkanterne bliver alt efter farvevalg og rækkefølge.

Min ynglings strikketeknik er i øjeblikket tofarvet rib. Jeg har designet flere modeller med denne teknik – en sweater til voksne, en sweater til børn og fem forskellige puder.

I det hele taget er jeg vildt glad for tern for tiden, så min Tartan pude, hvor man først strikker puden og efterfølgende hækler de lodrette linjer, synes jeg også er en skøn teknik! Jeg er også fuldstændig pjattet med at væve på et stykke retstrik i striber for på den måde at danne tern.”Klar på en udfordring? Kast dig over den flotte Tartan - Pude med Friends Wool.


Vil du se flere af Stines designs? Klik her.


4. Hvad er dine 3 bedste tips til andre garnglade kreative?

“Mit første tip til alle, der elsker at arbejde med garn, er, at de bare skal kaste sig ud i det og prøve sig frem! Der sker fejl, og så piller man op og prøver igen.

Mit andet tip er, at man ikke må være for streng mod sig selv, hvis resultatet ikke er helt perfekt. Jeg synes faktisk, det er skønt, at man kan se, at det er hjemmelavet.

Og mit tredje tip er altid at have strikke- eller hækletøj med i tasken – man ved jo aldrig, hvornår man får brug for det!”


5. Hvad kan man glæde sig til i årets adventskalender?

“Man kan glæde sig til, at alle designs i årets julekalender også kan bruges efter jul. Det var meget vigtigt for mig at designe nogle modeller og bruge nogle farver, som ikke handlede om jul, men lige så godt kan bruges i tiden efter.”


6. Hvordan vil du beskrive niveauet i årets adventskalender?

“Niveauet ligger mellem begynder og let øvet. Man skal helst have prøvet lidt forskellige masker og teknikker af før.”


Skal du være med, når vi åbner den første pakke i årets adventskalender? Så skynd dig at få fingrene i adventskalenderen til hæklere eller adventskalenderen til strikkere – eller dem begge, hvis du ikke kan beslutte dig! 😉En adventskalender gør december liiiidt ekstra magisk! ✨


7. Hvad er din bedste juletradition?

“Det er at smutte ned i kælderen og hive vores kunstige juletræ op af kassen! At sætte det sammen, sætte lyskæde og juletræsfod på og så tænde for stikkontakten. Vupti – på mindre end 20 minutter er der julestemning i stuen!

Så tager det selvfølgelig lidt længere tid at pynte træet. Vi pynter det med al den skønne og farverige julepynt, som mine to børn har lavet siden børnehavealderen, og som jeg stadig passer på og i den grad nyder at kigge på i december.”


8. Hvorfor er en adventskalender et must i december?

“Det er et must med en adventskalender med hækle- eller strikkeprojekter, fordi det er super hyggeligt at have noget at gå og glæde sig til søndag efter søndag. At pakke op, blive overrasket og glæde sig til at komme i gang med projektet. Og så har man noget at strikke eller hækle på, når man skal se julekalenderen i fjernsynet!

Glædelig jul allesammen!”


Find din adventskalender her

Er du nysgerrig på, hvad Stine mon har fundet på til årets adventskalender? Og har du lyst til at drysse lidt ekstra juleglæde over december?

Køb din adventskalender HER.