Er du nysgerrig på, hvem der står bag easy as knit? I dette blogindlæg kan du lære designerne Christine og Elisabeth bedre at kende og lære mere om deres univers af letforståelige strikkeopskrifter. 🧶



Åhh, vi har glædet os så meget til at introducere dig for disse designere …

Hvis du endnu ikke har hørt om easy as knit, så er nu et rigtig godt tidspunkt at møde den skønne strikkeduo bestående af Christine og Elisabeth! 🤗

Sammen har de skabt et online strikkeunivers med én klar mission: at gøre strikning tilgængeligt for alle – også for dem, der ikke har en strikkekyndig veninde ved deres side. Christine og Elisabeth beskriver selv easy as knit som “en digital bedstemor,” der hjælper dig godt på vej med dine strikkeprojekter. 👵🏻🥢

Med over 215.000 følgere på Instagram har easy as knit opbygget et dedikeret fællesskab af strikkeglade mennesker, og deres begyndervenlige opskrifter er elsket for deres hyggelige, jordnære tilgang.

I dette blogindlæg kan du lære Elisabeth og Christine bedre at kende få et indblik i deres arbejde med easy as knit. 🌟 Vi har stillet dem 8 spørgsmål, som du kan læse svarene på her! 👇


1. Hvordan vil I selv beskrive easy as knit?

“I starten jokede vi med, at easy as knit er som en digital bedstemor, der kan lære dig at strikke. Men på mange måder er det præcis det, easy as knit er i dag. Alle, der gerne vil lære at strikke, kan gøre det med vores begyndervenlige strikkeopskrifter med tilhørende videoguides, der guider dig trin for trin. 

Vores univers indeholder forskellige sværhedsgrader, så du hele tiden kan udvikle dine færdigheder i dit eget tempo. Du fortsætter din læringskurve på en sjov måde og i et behageligt og overkommeligt tempo, hvor vi holder dig i hånden hele vejen.”




2. Hvem er easy as knit?

“Det er vi, Christine og Elisabeth, og så har vi en lille gruppe dygtige hjælpere, der hjælper med alt fra grafisk design og oversættelser til indholdsskabelse, kommunikation og – vigtigst af alt – ekstra strikkehænder!

Vi mødte hinanden på universitetet, hvor vi blev veninder i forbindelse med et valgfag i 2017. Christine er sønderjyde og har en kandidat i informationsvidenskab, mens Elisabeth er nordmand og har en kandidat i kultur, kommunikation og globalisering. En af os er udadvendt og den anden introvert, men selvom der er modsætninger i vores personligheder, tænker vi forbavsende ens. Den dynamik er en styrke for os i easy as knit, hvor vi supplerer hinanden og vores fælles værdier og tankegang gør samarbejdet både let og fornøjeligt.”


3. Hvad inspirerede jer til at starte easy as knit?

“Da Christine begyndte at strikke, havde hun brug for en del hjælp fra Elisabeth, og det fik os til at indse, at det ikke er alle, der har en person, de kan spørge til råds, når de skal lære at strikke. Det kan være svært for mange at komme i gang og opleve de mange glæder, der følger med strikning.

Traditionelle strikkeopskrifter er ofte fyldt med forkortelser, tekniske termer og avancerede teknikker, som kan virke uoverskuelige for nybegyndere. Så er det let at gå i stå og miste modet.

Det var den udfordring, der inspirerede os til at skabe et digitalt læringsunivers med begyndervenlige strikkeopskrifter, nyttige tips og detaljerede videoer, der alt sammen gør det muligt at komme godt i gang med at strikke – uanset erfaringsniveau.”




4. Hvordan ser det ud, når I udvikler nye opskrifter?

“Vores designproces varierer en del. Nogle gange udvikler vi opskrifter baseret på personlige strikkeprojekter, som vi oprindeligt har lavet for sjov. Andre gange er det vores følgere, der inspirerer os – de kommer med ideer og deltager i afstemninger på Instagram, og deres input hjælper os med at skabe nye designs.

Christine foretrækker at arbejde ud fra sin fantasi og tilpasse opskriften løbende, mens prototypen tager form. Elisabeth kan derimod bedre lide at have hele ideen og de nødvendige beregninger på plads, inden hun starter et nyt projekt. Denne kombination af arbejdsmetoder giver os en bred vifte af designs og tilgange, hvilket gør vores kollektion af opskrifter mere varieret.”


5. Hvilke opskrifter er I særligt stolte af?

“Vores største stolthed må helt klart være vores strømpeopskrifter. Vi har brugt virkelig lang tid og mange forsøg på at udvikle en metode til at strikke strømper, der er så begyndervenlig som muligt. Det lykkedes, og det er en fantastisk følelse at se nybegyndere mestre strømpestrik med vores opskrifter – især når strømper normalt ikke er noget, man forbinder med begyndervenlige projekter.”


6. Hvad er jeres yndlingsgarn fra Hobbii?

“Selvom det er svært at vælge kun ét favoritgarn, er Friends Wool nok vores yndlings. Vi er vilde med farvekortet – der er så mange smukke farver! Især er vi forelskede i de skarpe pangfarver, som passer perfekt til vores designs. Garnet er også utroligt alsidigt og passer til mange af vores opskrifter. Vi elsker at bruge tøj strikket i klassisk uldgarn, og Friends Wool leverer netop den kvalitet og varme, vi søger.”




7. Hvilke strikkeredskaber kan I ikke leve uden?

“Vores mest uundværlige værktøj er nok maskemarkører og maskewires.

I lang tid mente Christine, at hun ikke havde brug for at bruge maskewire. Når hun skulle prøve sin sweater på, tog hun bare maskerne af pindene, men det endte altid med tabte masker, der skulle reddes bagefter.

Elisabeth troede til gengæld længe, at hun nemt kunne huske, hvor hun skulle lave udtagninger og derfor ikke havde behov for maskemarkører. Det førte dog til mange frustrerende fejl, og det var en sand gamechanger, da hun indså, hvor geniale maskemarkører faktisk er.”


8. Hvad er jeres top 3 tips til helt nye strikkere?

1 – Strikkeprøven: Det er måske lidt kedeligt, men utroligt vigtigt! Selvom det kan virke fristende at springe over og komme hurtigere i gang med dit projekt, sparer du dig selv for mange fejl og spildt tid ved at lave den fra starten.

2 – Vær forsigtig, når du vasker strik – og undgå tørretumbleren. Hvis du ikke er vant til at vaske strik, skal du vide, at det er meget sart. Det er altid ærgerligt, når noget, du har brugt mange timer på, bliver ødelagt i vasken.

3 – Perfektion er ikke målet. Som begynder laver man fejl, og de fleste småfejl, som 1 cm for meget eller en enkelt ekstra maske, betyder sjældent noget i det store billede. Husk at nyde processen og ikke fokusere så meget på det perfekte resultat!”


Vil du lære at strikke med easy as knit?

Se deres smukke opskrifter HER.

Rigtig god fornøjelse – vi glæder os til at se dine færdige projekter! 🤗