Da jeg startede med at hækle, havde jeg én nål og den var jo nem nok at have med rundt sammen med et nøgle garn i en lille plastikpose. Men efterhånden som jeg blev mere og mere bidt af hækling, så formerede hæklenålene sig også og så blev det pludselig lidt omstændigt bare at have dem liggende frit sammen med garnet. Nålene filtrede sig ind i garnet og man kunne aldrig finde den, man havde brug for, så jeg besluttede mig for at hækle et etui til mine nåle.

Hvis du også har fået mod på at hækle dit eget hækle-etui, så vil jeg foreslå denne fine opskrift på en super lækker pung i tone-i-tone.


Et etui, der stadig er flittigt brugt

Jeg havde i foråret 2016 forelsket mig hovedkulds i den teknik, der kaldes jacquard-hækling, så mit lille hæklepenalhus skulle da laves med denne teknik - og det har jeg ikke fortrudt et sekund!

Det, at man hækler med to tråde, der følger hinanden, gør det utroligt slidstærkt, hvilket klart er en fordel for mit vedkommende, for mit hækle-etui er med mig overalt! Jeg kan blive helt trist, hvis jeg har glemt det derhjemme… så det gør jeg kun sjældent :D

Jeg valgte også helt med vilje at undlade at sætte fór i. Egentlig mest af dovenskab, fordi jeg ikke helt kunne overskue, hvordan jeg skulle gribe det an, men jeg fandt ud af, at det faktisk var en god ting, da jeg så kunne bruge maskerne inde i etuiet til at sætte alle mine nåle i - så nu ved jeg altid, hvor de er ;)

Brug eventuelt vores Rainbow-garn til at hækle dit nye etui - det kommer nu i hele 86 farver! 


Men hvordan gør andre?

Da jeg fik idéen til dette blogindlæg, blev jeg lidt nysgerrig på, hvordan andre vælger at opbevare deres nåle. Så jeg lavede et opslag på Facebook og jeg blev vildt imponeret over de forskellige idéer, folk bød ind med.

Der var for eksempel flere, der havde lavet de fineste penalhuse, man ruller sammen, som virker så praktiske og rummelig - lige hvad en ægte hækler har brug for!


Billede af Randi Enggaard

Hvis man ikke lige kan overskue at hækle det hele selv, så kan man gøre som Diana har gjort og genbruge et gammelt penalhus og dekorere det med fine hæklerier selv.


Billede af Diana Krafft

På det svenske Facebook-opslag var der en kvinde, der viste tre fine punge frem i lækre farver af pudder, bordeaux og grå, som hun brugte til at have sine hæklenåle med på farten.

Synes du også, det kan være lidt bøvlet at sy lynlås i dine hæklerier, så har vi lavet denne nemme guide, der gør lynlås-montering til en leg.

Hanna viste, hvordan hun opbevarer sine hæklenåle derhjemme. En fin lille kurv af stofgarn, der hænger på væggen, så hun altid ved, hvor hun skal finde dem.


Billede af Hanna Medin, @crochetismyboyfriend 

Andre kom med opbevarings-idéer, jeg aldrig selv havde tænkt på. Én fortalte, at hun altid har sine hæklenåle med i en gennemsigtig tupperware-boks, hvilket jeg synes er super smart. Så kan man altid se, om man har det hele med. En anden fortalte, at hun bruger en sodavandsflaske til formålet - så godt tænkt!

Det har været en spændende tur ud i et spørgsmål, jeg egentlig troede, ville have et ret simpelt svar.

Del gerne, hvad du gør med dine hæklenåle - det er altid dejligt med ny inspiration ❤️️

Kærlig hilsen

Eva, Hobbii