"Hvad har folk brug for lige nu?" Det er en af tankerne vores dygtige designere Sys og Irene har taget udgangspunkt i til Hobbii's nyeste kollektion. For i kølvandet på 2020 (som på mange måder blev et meget anderledes år for os alle), har designernes fokus været på at give det, som folk har allermest brug for lige nu: opmuntring og glæde

Mens vi ser frem til lysere tider, hvor vi endelig kan genforenes, mødes ansigt til ansigt og dele gode oplevelser med hinanden, kan vi holde spændingen i skak med strik.

Glæde og opmuntring udtrykkes her i form af muntre farver og moderigtige snit kombineret med retro detaljer. 

Retro kan beskrives som en genoplivning af tidligere modetendenser og er virkelig med til at skabe nostalgi og glæde i denne kollektion. Det ses fx i de fine pufskuldre på cardiganen herunder 👇

Volumen? Ja tak! 

På Savannah-cardiganen er ærmerne plisseret i toppen. Det giver volumen og masser af fokus på skuldrene. Samtidig griber det øjet og fungerer næsten som en udsmykning, ligesom smykker eller en taske gør. Derfor passer cardiganen godt til et simpelt look med et par jeans, hvor skuldrene får lov at være i centrum.


Tip: Skal den bruges til fest, kan den også udstyres med fine Bling Bling knapper og bruges sammen med din yndlingskjole og et par sandaler. 

Har du ikke prøvet at strikke pufskuldre før? Frygt ej. Tilgængelighed har også været en del af overvejelsen bag cardiganen og hele kollektionen. 


“Alle skal kunne være med, også nybegyndere,” fortæller Irene.


Du kan forvente at se Savannah på vores hjemmeside i den nærmeste fremtid. Men kan du slet ikke vente med at komme i gang, har vi allerede bragt Monika-sweateren til verden. Her mødes volumen med et moderne, kort snit, som passer helt ideelt til højtaljede bukser. 

Du kan finde opskriften her.


Mød Amalie

Amalie er en serie i kollektionen, som virkelig skiller sig ud for mig. Serien består af en kjole, en blyantnederdel, en top og en cardigan. 

Jeg har efterhånden spottet strikkede blyantnederdele og stramme kjoler i både modeblade og butikker, og jeg kan simpelthen ikke stå for dem. En særlig smuk detalje her er slidserne i siderne. Slidserne giver plads til at vise lidt ben, uden at man skal ofre længden. 

Jeg tror at Amalie-serien bliver en absolut favorit! Serien er nemlig designet til at være alsidig, så delene kan kombineres eller bruges hver for sig og styles på alle mulige måder. 

Nederdel og kjole har fx en stram silhuet kombineret med teksturen fra strik, som giver dem en god balance mellem kontor og casual. De kan bæres med alt fra høje hæle til sneakers og chunky støvler, og vil du lege lidt med volumen, kan du kombinere dem med en oversize jakke eller trøje. Det voluminøse overtøj giver nemlig en flot kontrast til den kropsnære kjole og nederdel. 

På billedet ser du nederdelen i farven Light Purple (108), men den kan snildt laves i sort, grå eller beige nuancer, hvis du vil sikre dig, at den aldrig går af mode.


Jeg ender nok ud i at lave mig en i den nye farve Pineapple (152). Meeen, mon ikke jeg også, at får lavet en i flot, neutral nuance med Oak (138) eller Dark Grey (104). Man kan vel ikke have for mange blyantnederdele? 🤷‍♀️

Gode nyheder! Du kan allerede gå i gang med nederdelen – den er nemlig at finde på vores hjemmeside. Kjolen, toppen og cardiganen kommer snart, så hold godt øje med vores side samt Facebook og Instagram


Smugkig af Amalie-kjolen 👆🤩

Er du mere til tøj med bevægelse i...

... så er Laudy-nederdelen måske det helt rigtige for dig. I modsætning til de kropsnære kjoler og nederdele, som giver et strejf af byliv, kaster Laudy tankerne hen på grønne enge og frisk luft. Laudy draperer så fint og er lige til at smide på med en let sommertop når du skal ud og holde picnic i græsset. 

Laudy er strikket i Twister, et garn lavet af 55% bomuld og 45% akryl. Og valget er ikke tilfældigt. Kombinationen af det åndbare bomuld og det lette, fleksible akryl giver stoffet et let look, der ikke bliver for tungt.


"Bomuld kan blive stift. Akrylen gør det blødt og lækkert. Og så er det slidstærkt og holder sig klart i farverne, selv i vask!" - SysLaudy ses her i Yellow Snapdragon (36), en flot gul farve, som vi nok kommer til at se meget mere af hen over sommeren. Twister kommer dog i et væld af farvekombinationer, så der er al mulighed for at vælge de farver, du elsker mest. 

Skal nederdelen helst være ensfarvet, kan du erstatte de 2 nøgler Twister med 5 nøgler Twister Solid.


Læs mere om sommerens moderigtige farver her


Den klassiske t-shirt i strikversion

T-shirten går aldrig helt af mode. Men hver ny sæson bringer som regel et nyt twist til den klassiske beklædning. Fra sjove udskæringer til tie-dye farvninger, t-shirten har været gennem det meste. Nu hvor strik har vundet stort indpas de seneste år, er det næsten på tide med en strikket version.


Lynn strikkes fra ærme til ærme og er her lavet med lodrette striber. Men den kan også strikkes ensfarvet, så den nemt kan kombineres med det meste af garderoben.

Selvom t-shirten er strikket, fungerer den godt til sommeren. Den er strikket i New Arezzo, et blandingsgarn bestående af bambus, hør og bomuldsfibre, som holder dig kølig i det varme vejr. 

Jeg har allerede nogle farvekombinationer i tankerne. Jeg tror godt jeg kunne finde på at lave den i fine orange nuancer som Rusty Orange (1340) og Dark Orange (1448). Perfekt til sommeren. 

Skal kravebenene have mere luft, kan du overveje den asymmetriske Elin top eller Barbara toppen med en yndig halsudskæring og en smart elastikkant forneden, som giver lidt volumen og bevægelse.


Du kan vælge frit mellem Lynn, Elin og Barbara (eller lave dem alle 😉) allerede nu. De er klar på vores hjemmeside 🎉

Psst... der er endnu flere opskrifter på vej

Du har endnu kun set et udpluk af kollektionen. Flere smukke klæder vil nemlig blive tilføjet over foråret.

Der er masser at gå i gang med, og nok til at lave et helt outfit. 


“Det er første gang, vi står med en samlet kollektion, og vi er endt med mange smukke dele som går så godt sammen og kan kombineres på flere måder med hinanden,” fortæller Gea, vores dygtige fotograf, som står bag billederne af den nye kollektion. 


Så, vil du gerne gå hele vejen med et fuldt hjemmestrikket outfit, kan du sagtens gøre det med kollektionen her. Fx kan du sammensætte Elin- eller Barbara-toppen med Laudy-nederdelen 🤩

Skal kollektionen finde vej ind i dit klædeskab?

Du kan komme i gang helt gratis. Opskrifterne kan nemlig downloades direkte fra vores hjemmeside. 

Har du lyst, er du mere end velkommen til at dele billeder af dit projekt med os på vores hjemmeside. Vi bliver altid SÅ glade af at se opskrifterne få liv 😍 Du deler dit billede ved at finde opskriften frem på siden, fx Barbara-toppen, og klikke på “kunders billeder”


Hvad kunne du godt tænke dig at se mere af i næste kollektion? Flere kjoler, særlige snit eller måske nogle bestemte materialer? Fortæl os dine idéer i kommentarerne herunder 👇


Spar 50%

Twister Solid - Hobbii

55% Bomuld, 45% Polyakryl

41 kr.  82 kr.
Spar 27%

Twister - Hobbii

55% Bomuld, 45% Polyakryl

249 kr.