Jul er ikke bare noget, du kun skal fejre derhjemme. Med vores nye kollektion kan du nu sprede julestemningen på arbejdet, i supermarkedet, på caféen, til fest … 

Men, du skal nok til at skynde dig med at finde nålene frem, hvis du vil nå det inden jul! 🎅

Første skridt? At beslutte dig for hvilken opskrift, du vil lave! 

Disse opskrifter er alle designet i samarbejde med forskellige talentfulde designere, så der er sweatre i mange forskellige stile til både hæklere og strikkere. Og der er endda også noget til de små! 👼

Jeg er sikker på, at du ville finde et design (eller to … eller tre …), som vil falde i din smag.

Den med humor (strik og hækling)


Håber du på at kunne sprede smil og latter i julen? Så er denne sweater det rigtige valg for dig. Merry Sweateren er en skøn fortolkning af, hvordan det ville se ud, hvis du bogstaveligt talt kunne tage et juletræ på 🎄

Sweateren laves på jumperpinde i forskellige dele, der samles til sidst, hvilket også gør den begyndervenlig.  


Garn: Merry sweateren strikkes i det skønne, vamsede Snowstorm, som er lavet af 100% uld, mens julelysene hækles i Rainbow Cotton 8/4


Mød designeren: Knit Gangs designs er fulde af humor og finurligheder og skiller sig ud fra alle de beige veste og glatstrikkede sweatre.  

Hvis du er faldet pladask for denne sweater, er jeg sikker på, at du vil elske den unikke Sheepy intarsia-sweater, og Rowan Sweateren, der tager struktur og visuelle effekter til et helt nyt niveau ✨


TIP: Leg med farverne på lysene og placer dem, hvor du synes, de vil se bedst ud for at sætte dit personlige præg på denne sweater. 


Download Merry Sweater-opskriften her


Den romantiske (hækling)


Julen er hjerternes fest, som den gode gamle talemåde siger.

Med andre ord, det handler om kærlighed 💗 Hyld julens kærlighed med denne fine hæklede sweater, der kombinerer dekorative hjerter i en klassisk rød farve med skønne pasteller, der tilsammen giver et friskt og legende udtryk. 

Sweateren er kort i længden og har korte ærmer men også masser af volumen og struktur, og så er den også dejlig tyk og varm. 


Garn: Kan du ikke tåle uld? Så behøver du ikke lede længere. Denne sweater er lavet i Amigo XL, et farverigt garn lavet af det blødeste akryl i høj kvalitet. Utrolig blødt og kløefrit. 


Mød designeren: Laura Hjertefryd har et særligt talent, når det kommer til at lege med farver. Hvis du smutter forbi hendes Instagram, vil du hurtigt opdage hendes evne til at kombinere pasteller med kraftige farver og få dem til at føles som om, de er skabt for hinanden.


TIP: Hvis de klassiske røde, hvide og grønne farver er mere din julestil, så slå dig bare løs! Amigo XL kommer i mange forskellige nuancer, så der er masser af mulighed for at skabe spændende farvekombinationer. 


Download opskriften til Heart on Crop Sweateren her


“De er med mig”-sweateren (strik)


Har du altid drømt om at dukke op med hele familien eller vennegruppen i matchende outfits som en lille glad julehær? Perfekt! Denne sweater fås både til voksne (Herre str. XS-2XL) og børn (3, 6, 8, 10, og 12 år), så du kan matche med dine bedste venner, kæresten og alle dine små kloner.  


Garn: Julius Sweateren er lavet i Malaga, et garn lavet af 100% HB akryl. Dette garn er blødt som smør, let, men stadig varmt og har en særlig struktur, som gør det mere åndbart end traditionelle akryler 


Mød designeren: Sanna, også kendt som Soolorado, forstår virkelig hvordan man skaber smukke opskrifter fulde af struktur. Hun har faktisk lavet en hel del opskrifter for Hobbii (tjek dem ud her!). Denne gang er hun sprunget ud i farveleg, og vi er fuldkommen forelskede i det endelige resultat! 


TIP: Denne sweater strikkes som mønsterstrik i flere forskellige farver, som man skifter imellem. Det virker sværere, end det faktisk er, det lover jeg. Men hvis du ikke har prøvet at strikke mønsterstrik før, så vil jeg anbefale dig at lave et par strikkeprøver, før du gar i gang, for at opnå en mere jævn strikkefasthed. 


Download opskriften til Julius Senior Sweateren her og Julius Junior her


Den moderne retro (hækling)


En julesweater behøver ikke at være julet i bogstaveligste forstand. Denne sweater fokuserer på hygge og komfort og giver julemoden et moderne retro-twist i form af bedstemorfirkanter. 


Garn: Der findes ikke noget bedre garn at lave bedstemorfirkanter med end bomuld. Noona Sweateren er lavet i Rainbow Cotton 8/8, et garn lavet af ren bomuld og som findes i intet mindre end 100 forskellige farver! 


Mød designeren: Den talentfulde designer bag Tarda Studio har, gang på gang, imponeret os med sine flotte hatte. Til denne kollektion har hun lavet denne smukke julesweater, der - ligesom hattene - udstråler moderne retro.


TIP: Tarda Studio anbefaler, at du hækler sweateren en størrelse større end normalt, hvis du gerne vil have et oversized look. 


Download opskriften til Noona Sweateren her


Den der passer til alt (hækling)


Har du brug for en sweater, du kan have på i hverdagen? Så er det helt sikkert den her, du skal vælge! Den komfortable form og det simple, stribede mønster gør, at den er nem at sætte sammen med alt det andet tøj i din garderobe, og den er rar at have på hele dagen! Sweateren har raglan ærmer og er endda begyndervenlig!


Garn: Santa’s Helper er hæklet i Amigo, en lettere, mindre vamset version af Amigo XL. Det perfekte garn hvis du gerne vil have flere lag på, men ikke har lyst til at svede. 


Mød designeren: Denne sweater er designet af Catalina Ungureanu, en af vores trofaste og højtelskede samarbejdspartnere. Catalina har en særlig evne til at skabe hæklede designs med flotte former og fald. Find flere af Catalinas opskrifter her.


Download opskriften til Santa’s Helper Sweateren her


Den klassiske (strik)


Hvis den klassiske julesweater har en særlig plads i dit hjerte, så skynd dig at finde dine strikkepinde frem! Denne sweater er indbegrebet af jul og vil tiltrække misundelige blikke, hvor end du går. 

Garn: Scarlet sweateren er lavet i Highland Wool, et skønt garn lavet af 100% uld fra det peruvianske højland. Highland Wool er utroligt slidstærkt, så dette er sweateren for dig, hvis du leder efter en sweater, der vil holde jul efter jul.

Mød designeren: Denne opskrift er designet af Sys Fredens, vores helt egen, interne designer. Sys har et særligt talent for at skabe strikkede klassikere, der vil se godt ud i din garderobe år efter år. Se alle opskrifter designet af Sys Fredens her.  


Download opskriften til Scarlet Sweateren her


Er du klar til at gå i gang? Fortæl os hvilken sweater, du gerne vil lave i kommentarerne! 👇


Highland Wool - Hobbii

100% Peruviansk Højlandsuld

60 kr.

Amigo - Hobbii

100% HB Polyakryl

27 kr.

Rainbow Cotton 8/4 - Hobbii

100% Bomuld

18 kr.