Kurve i massevis

Vi er helt pjattede med hæklede kurve - de er skønne i indretningen og er en virkelig god værtindegave. Specielt her til jul hækles der kurve i massevis 😍 Vores farvoritkurve er helt sikkert disse ribbon kurve, som med et enkelt mønster kan laves i mange forskellige designs og udgaver. Alle vores kurve er hæklet i vores helt eget Ribbonsom er lækkert båndgarn i 100 % bomuld. Vi er vilde med ribbon til vores kurve, og elsker at afprøve nye detaljer og muligheder. Se bare brødkurvene på billedet herover, de er simpelthen så skønne og får et virkelig flot og eksklusivt look med detaljen med læderremmen.
Du finder opskriften på brødkurvene i 2 størrelser her

Samme opskrift - flere designs

Med samme opskrift og mønster kan du med forskellige farver opnå et helt andet udtryk og design. Se bare de to-farvede kurve her. De er elegante og smukke. Du kan også designe dine egne kurve i lige de farver, der passer ind i din indretning 😍
 Find opskriften på ribbon kurvene her
Ribbon kurvene findes også i en jule-edition. Kurvene er lidt højere og farverne er skiftet lidt senere, og giver igen et helt andet udtryk. Se bare billedet herunder. De er da perfekte til de mange hyggelige julestunder 😍  
Opskriften på Julekurvene finder du her

 

Mangler du hjælp? Så se med her!

Opskrifterne indeholder en udførlig billedeguide, men har du alligevel problemer med at hækle kurvene, så er der lidt hjælp til dig lige her: 

Min bund buler - hvad gør jeg forkert?
Ribbon anbefales til nål nr. 8. Men kurvene er hæklet med en noget mindre nål, da kurvene skal være faste. Vi har hæklet med nål 5, og anbefaler fra nål 5-8, da det afhænger af din hæklefasthed. Vi hækler alle forskelligt og derfor er det svært at sige, hvilken nål der passer til din fasthed. Hvis bunden begynder at bule er det nok fordi man hækler med en for lille eller stor størrelse hæklenål. Prøv med en anden størrelse og se om det hjælper. Bunden skal være rimelig fast og uden for store huller. Se eventuelt videoen herunder, hvor bunden bliver vist efter den er hæklet.
Min bund er 6-kantet og ikke helt rund - hvad kan jeg gøre?
Grunden til at din bund kan blive ret kantet, er fordi alle udtagningerne ligger lige over hinanden. Det du kan gøre for at undgå dette, er at lave forskudte udtagninger. Når din bund begynder at blive lidt kantet, kan du med fordel hækle en omgang med forskudte udtagninger. Men hvordan gør man så det? Du får et eksempel her: 
Når der står i opskriften: Hækl "1 fm i næste 4 m, 2 fm i næste m". Gentag "til" i alt 8 gange, kan du for at forskyde udtagningerne starte med at hækle 1 fm i de første 2 m og derefter 2 fm i næste m. Derefter fortsætter du med at lave 1 fm i næste 4 m og 2 m i næste m, indtil du har 2 m tilbage. I disse 2 m hækles blot alm. fm. Dette gør at udtagningerne bliver forskudte, og dermed bliver resultatet mere rundt.
Hvordan laver jeg dybe fastmasker?
Dybe fastmasker (dfm) er egentlig blot en almindelig fastmaske som hækles "dyb". Det vil sige, at den hækles i fastmasken fra forrige omgang. Kurvene er hæklet i skiftevis 1 dfm og 1 fm. Det giver et flot resultat, som nærmest ser vævet ud - vi er i hvert fald helt vilde med det. 
Du kan se på billedet herunder, hvor de dybe fastmasker skal hækles: 

Vi har selvfølgelig også lavet en video tutorial, som viser hvordan man gør. Se den her:


Hæftning af ender i ribbon garnet
At hæfte ender i ribbon garnet kan godt være lidt vanskeligt. Vi anbefaler at du bruger en mindre hæklenål, til at trække enden igennem nogen masker. Træk gerne igennem 3-4 masker den ene vej og dernæst 3-4 masker den anden vej, før du klipper garnet. Du kan finde en video med, hvordan man gør her:
 

Har du spørgsmål er du selvfølgelig altid velkommen til at skrive til os på [email protected].

Kærlige hilsener 
Tine og Lene, HobbiiDesign


Læderrem - Hobbii

120 cm

Fra 59 kr.
   

Ribbon - Hobbii

100% Bomuld

100 kr.