I samarbejde med WWF Verdensnaturfonden og strikkedesigner Laura Dalgaard har vi skabt et supersejt tigerdesign. Køb opskriften og støt WWF - og strik den ikoniske tiger til dig selv, din, ven, dit barn eller din mormor.


Nu kan du være med til at gøre en forskel for verdens vilde tigere ved at finde strikkepindene frem - ja, du læste helt rigtigt! Er det ikke vildt fantastisk? 🐯

Sammen med WWF Verdensnaturfonden og strikkedesigner Laura Dalgaard har vi nemlig skabt et design, hvor du ved køb af opskriften støtter WWF’s arbejde med vilde tigere.

Det nye design er en sweater i Evergreen med et stort og ikonisk tigermotiv. Opskriften kan købes til både voksne (XS-4XL) og børn (2-12 år). Al omsætning fra salg af opskriften går ubeskåret til WWF’s arbejde for de vilde tigere.

Køb opskriften og støt WWF.

Tigeren er truet

Det er nemlig desværre sådan, at verdens bestand af vilde tigere er truet. For 100 år siden var der omkring 100.000 vilde tigere på jorden. I 2010 var der kun omkring 3.200 tigere.

WWF arbejder målrettet for at redde tigeren. Men på trods af en ihærdig indsats og en forsigtig fremgang i tigerbestanden i de seneste år, er tigeren fortsat truet. Den mangler vild natur at leve i og bliver jaget af krybskytter, som har sat millioner af snarer op i den sydøstasiatske skov. Snarerne er fælder, der ikke bare fanger tigere, men også mange andre af skovens vilde dyr, blandt andre elefanter og aber. Disse fælder er derfor en trussel mod jordens biodiversitet i det hele taget.

WWF står bag en række tigerprogrammer i de 13 lande, hvor tigeren lever eller tidligere har levet. De sender rangerpatruljer ud for at fjerne snarer og stoppe krybskytter. Dertil beskytter de naturen og tigerens byttedyr, der også er vigtige faktorer for tigerens overlevelse.


👆Køb tigerdesignet i både voksen- og børnestørrelser. Find designet her.

Ikonisk tigermotiv af Laura Dalgaard

Bag det smukke tigerdesign står strikkedesigner Laura Dalgaard, der er kendt for sit originale strikkeunivers med seje statement pieces i unikke farvekombinationer.

Vi har talt med hende om hendes tanker om samarbejdet:

“Siden jeg var barn, har naturen været vigtig for mig, og særligt dyrene, og jeg mener, at vi alle har et ansvar for at passe på vores natur og værne om den. Når jeg kan bidrage ved at skabe et udtryk og en lille smule opmærksomhed gennem tigerdesignet, så er det det mindste, jeg kan gøre for at skabe forandring i verden.”

Det var vigtigt for Laura Dalgaard, at tigeren blev repræsenteret som et majestætisk dyr, forklarer hun:

“Da jeg skulle designe tigersweateren i samarbejde med WWF og Hobbii, var det vigtigt for mig, at det skulle være en tiger, der ligner en tiger. Det skulle ikke forestille en naiv og fjollet tiger, men ligne det stolte dyr, tigeren er.”

Læs hele interviewet, hvor Laura Dalgaard fortæller om sit strikkeunivers, designprocesser og tanker om tigerdesignet her.

Strik en tiger i intarsia med dine yndlingsfarver

Tigersweateren strikkes med Evergreen, der består af økologisk merinould og bærer en GOTS-certificering, som er en international anerkendt standard for miljømæssig og socialt ansvarlig produktion af økologiske tekstiler. Det er med andre ord et skønt garn, som vi er super glade for. Læs mere om fantastiske Evergreen her.

Laura Dalgaard har lavet tigersweateren i fire forskellige farvekombinationer. Du kan dog også vælge at strikke din tiger med helt andre farver. Kun fantasien sætter grænser!


👆 Strik din tiger med lige præcis de farver, du vil. Læg mærke til, hvordan tigeren skifter udtryk med forskellige farver.

Opskriften benytter teknikkerne intarsia og maskesting til at skabe det smukke tigermotiv, og den henvender sig derfor til den øvede strikker.

Kender du ikke intarsia? Eller skal du have genopfrisket, hvordan man broderer maskesting i strik? Følg vores guides på bloggen: 

Intarsia: Lær at strikke gobelinstrik (intarsia) med video

Maskesting: Video: Brodér fine motiver med maskesting

Nu er det din tur! Saml strikkepindene op, køb designet og strik den smukke, stolte tiger 🐯