#NoShadesOfGreyMAL er en Mystery Make-Along til dig, der elsker farver. Det er den britiske designer Katie Jones, der står bag det hemmelige design, som bliver tilgængeligt del for del. Vi begynder d. 16. marts, og du kan allerede nu sikre dig et kit. Her får du svar på 10 spørgsmål.


Er du også kæmpe fan af farver? Og helst så mange af dem som muligt? Så skal du være med, når vi i marts og april kaster os sammen ud i et hemmeligt projekt, nemlig en Mystery Make-Along med navnet #NoShadesOfGreyMAL.

Vi ved ikke meget endnu, men vi kan afsløre, at projektet består af et festfyrværkeri af en cardigan! Det er den britiske designer Katie Jones, der guider dig gennem opskriften. Hun er kendt for sin store kærlighed til farver og mønstre, og vi tør godt love, at du ikke bliver skuffet, hvis du også holder af alle regnbuens farver.

Psst! Læs mere om Katie Jones her.

Katie har udviklet to designs: Ét til hækleren og ét til strikkeren. Det betyder, at du kan arbejde på det samme hemmelige projekt som din allerbedste krea-ven - også selvom den ene af jer foretrækker at hækle, og den anden bedst kan lide at strikke. Hvor skønt er det ikke?

Skriv dig op til vores Make-Along her ➔

Er du i tvivl, om det er noget for dig? I dette blogindlæg kan du få svar på:

 1. Hvad er en MAL?
 2. Hvad er en Mystery MAL?
 3. Kan jeg selv vælge, om jeg vil hækle eller strikke?
 4. Hvor god skal jeg være til at hækle eller strikke?
 5. Hvad er der i kittet?
 6. Hvad er prisen på kittet?
 7. Hvilken størrelse skal jeg vælge?
 8. Hvornår foregår #NoShadesOfGreyMAL?
 9. Hvordan deltager jeg?
 10. Kan jeg vinde noget?

1. Hvad er en MAL?

MAL står for ‘Make Along’ - oversat til dansk ‘Lav med’. Denne MAL er en kombineret hækle- og strikkeudfordring, hvor du over seks uger får tilsendt en lille bid af en opskrift hver torsdag, indtil du efter seks uger kommer i mål med det færdige projekt.

En Make-Along er en rigtig god måde at hækle og strikke et projekt parallelt med andre garnglade sjæle.

Derudover kan du også bruge muligheden til at udfordre dig selv. Måske lærer du nogle nye teknikker eller arbejder med et projekt på en ny måde.

2. Hvad er en Mystery MAL?

En Mystery MAL er en Make-Along, hvor det færdige design bliver holdt hemmeligt, indtil du har modtaget alle delene af opskriften.

Du arbejder derfor på et projekt, som løbende udfolder sig for dig, mens du hækler eller strikker. Super spændende!

Heeelt hemmelig er denne Mystery MAL dog ikke 😉 Vi vil nemlig gerne afsløre så meget, at vi skal arbejde på en cardigan med hele 10 farver. Du kan helt selv vælge om du vil hækle eller strikke.

Psst! Er du virkelig nysgerrig? Hop til vores blogindlæg, hvor designer Katie Jones løfter sløret for en ting eller to om designet. Find det her.


3. Kan jeg selv vælge, om jeg vil hækle eller strikke?

Det kan du tro! Du bestemmer selv, om du skal have gang i hæklenålen eller strikkepindene. Katie Jones, der er designeren bag denne MAL, har nemlig udviklet to opskrifter: Én til den hækleglade og én til strikkeentusiasten.

Begge opskrifter er opdelt i 6 trin, og den færdige cardigan vil være næsten helt ens, uanset om du strikker eller hækler.

Køb hæklekittet her ➔

Køb strikkekittet her ➔

4. Hvor god skal jeg være til at hækle eller strikke?

Opskrifterne til de to designs er nogenlunde begyndervenlige, men vi anbefaler, at du har kendskab til de grundlæggende hækle- eller strikketeknikker, før du kaster dig over denne Make-Along.

Katie Jones guider dig gennem din valgte opskrift med både billed- og videoguides. Opskrifterne inddrager løbende nogle lidt mere avancerede teknikker, som du sagtens kan lære under MAL’en.

Har du et spørgsmål, du ikke kan finde svar på? En af de bedste ting ved en Make-Along er, at du aldrig er alene. I er masser af garnglade mennesker, der arbejder på projektet samtidig, og måske er der endda nogen, der også har undret sig over det samme som dig. Derfor har vi oprettet en Facebook-gruppe, hvor I kan spare og give gode råd til hinanden. 

Gå til Facebook-gruppen ➔

5. Hvad er der i kittet?

MAL-kittet kan købes fra d. 9. februar 2023. Der vil være et begrænset antal kits.

Kittet indeholder det garn, du skal bruge for at hækle eller strikke din #NoShadesOfGreyMAL cardigan. Hæklekittet indeholder et dejligt blødt uldgarn, mens strikkekittet indeholder et mix af et bomuldsgarn og et uldgarn.

Psst! Der er kun garn i kittet, så du skal selv sørge for at skaffe det udstyr, du skal bruge. Tjek hvad du skal bruge her: Hæklekit / Strikkekit.

Der er kun én farvemulighed - men den inkluderer til gengæld hele 10 farver!


6. Hvad er prisen på kittet?

Cardiganen kan hækles og strikkes i tre størrelser, og prisen afhænger af størrelsen.

Priserne for hæklekittet er:

 • Størrelse 1: 419 kr.
 • Størrelse 2: 549 kr.
 • Størrelse 3: 719 kr.

Priserne for strikkekittet er:

 • Størrelse 1: 719 kr.
 • Størrelse 2: 809 kr.
 • Størrelse 3: 1.019 kr.

7. Hvilken størrelse skal jeg vælge?

Cardiganen har en pasform, der er en anelse oversized og boxy.

Du kan vælge mellem tre størrelser:

 • Størrelse 1 svarer til XS-M.
 • Størrelse 2 svarer til L-2XL.
 • Størrelse 3 svarer til 3XL-5XL. 

Vi anbefaler, at du måler dig. Find målene til hækleopskriften her og til strikkeopskriften her.

Ligger du mellem to størrelser, kan du overveje, om du foretrækker en tætsiddende eller løstsiddende cardigan.

8. Hvornår foregår #NoShadesOfGreyMAL?

Du skal sidde klar med hæklenål eller strikkepinde d. 16. marts. Opskriften består af seks dele, som du får adgang til med en uges mellemrum. På den måde har du tid til at hækle eller strikke en mindre del af opskriften, før vi kaster os ud i den næste.

Og du kan godt være forberedt på, at torsdag bliver din nye yndlingsdag! Det er nemlig hver torsdag, at vi offentliggør ugens del af opskriften.

Få et overblik her:


Så sæt seks krydser i kalenderen og glæd dig til årets sjoveste Make-Along!

9. Hvordan deltager jeg?

Du kan købe dit kit lige her.

Husk også at skrive dig op. Så sørger vi for, at den nyeste del af opskriften lander direkte i din indbakke. Skriv dig op her ➔

10. Kan jeg vinde noget?

JA! Ingen Make-Along uden en konkurrence 😄

Post et billede af din færdige MAL cardigan på Facebook eller Instagram, så er du med i konkurrencen om et gavekort på 500 kr. Vi trækker 10 heldige vindere mandag d. 1. maj 2023.

Glem ikke at tagge @hobbii.dk og @katiejonesknit og bruge hashtagget #NoShadesOfGreyMAL.